Na Chomutovsku srazil vlak člověka, železniční doprava stojí

TNBiz, 1.12.2017

Kvůli vážné nehodě stojí železniční doprava u Mikulovic poblíž Kláštěrce nad Ohří, vlak srazil muže pohybujícího se v kolejišti. S velmi vážným zraněním ho museli záchranáři transportovat vrtulníkem do ústecké nemocnice.

"Operační středisko přijalo hlášení o nehodě deset minut po jedné, u obce Mikulovice se střetl vlak s mužem," potvrdila policejní mluvčí Marie Pivková. Na místo proto vyrazila okamžitě záchranka i policie.

Muž (42) se zranil velmi vážně, na místo byl proto povolán záchranářský vrtulník, který po stabilizaci převezl zraněného do traumacentra nemocnice v Ústí nad Labem.

Zatím není jasné, proč se muž pohyboval v kolejišti, okolnosti nehody odhalí až další policejní vyšetřování.

Kvůli nehodě byla zcela přerušena železniční doprava v úseku Klášterec nad Ohří - Kadaň - Prunéřov, podle prvních odhadů odstraňování následků potrvá nejméně do 16:00. To se dotkne dálkové i regionální dopravy v obou směrech.

"Z důvodu, že nejsou k dispozici autobusy náhradní dopravy, budou vlaky R 610 a R 611 cca 50 - 60 minut opožděny," informují České dráhy o opatření v dálkové dopravě.

 

"Vlak Os 17608 nepojede v úseku Kadaň Prunéřov - Klášterec nad Ohří. Vlak Os 17613 nepojede v úseku Klášterec nad Ohří - Kadaň Prunéřov," doplňuje informační zpráva k opatření v regionální dopravě.

Podle místních se nejedná o ojedinělou situaci. "Téměř každý den tam," komentuje Petr R. oznámení Českých drah na Facebooku.
 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy