Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  01.06.2011 09:24:38

Market preview: Smíšený vývoj

Noční obchodování na devizových trzích: USD obchoduje níže

USD se dnes vůči EUR obchoduje níže vzhledem k očekávání trhu, že zpráva, kterou dnes zveřejní společnost Automatic Data Processing Inc., ukáže, že americké firmy přibraly v květnu méně zaměstnanců. Dále trh předpokládá, že další dnes očekávaná zpráva uvede, že podnikový index ISM v USA v květnu klesl na nejnižší úroveň od října 2010.

JPY se vůči USD obchoduje o 0,3 % výše.

V 6 hod. se EUR vůči USD obchodovalo o 0,3 % výše, a to v kurzu 1,4433 USD, zatímco GBP se vůči USD obchodovala o 0,2 % výše, konkrétně za 1,6477 USD. EUR se vůči GBP obchoduje o 0,1 % výše, tedy za 0,8760 GBP.

AUD se vůči USD obchoduje o 0,7 % výše, zatímco CAD se vůči USD obchoduje o 0,1 % výše.

 

Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou níže

Britské akciové trhy pravděpodobně otevřou na nižších úrovních. Očekává se, že FTSE 100 otevře o 5 bodů níže.

Investoři očekávají index nákupních manažerů ve zpracovatelském sektoru, peněžní zásobu M4, schválené hypoteční úvěry a čistou zadluženost spotřebitelů.

Co se týče hospodářských výsledků, dnes je mají oznámit společnosti Northumbrian Water Group, May Gurney Integrated Services, Volex Group, Acal a Topps Tiles.

Společnost Anglo-American varuje, že plánovaný program Austrálie na snížení emisí uhlíku by mohl do roku 2020 celé odvětví přijít cca na 25 mld. USD, snížit těžbu uhlí a vyústit v 13% propad investic do těžebního průmyslu.

Společnost BHP Billiton vyhrála daňový spor s australským daňovým úřadem o svůj původní železářský projekt, jehož výsledkem je sleva na dani ve výši přibližně 580 mil. USD, kterou společnost podle plánu promítne do výsledků hospodaření za červen 2011.

Chilský konglomerát Quinenco potvrdil, že realizoval koupi aktiv Royal Dutch Shell zhruba za 633 mil. USD.

Deník Financial Times přinesl zprávu, že společnost Xchanging prodala svoji americkou divizi zabývající se odškodněním pracovníků společnosti Sedgwick Claims Management Services přibližně za 23 mil. GBP.

 

Asijské akciové trhy: smíšené obchodování

Dnes ráno bylo obchodování na asijských trzích smíšené.

Japonsku se akcie společností Nintendo a Nikon Corporation obchodují výše. Chubu Electric Power se zase obchoduje níže poté, co makléřská společnost snížila rating jejích akcií z „buy“ na „neutral“. Akcie společnosti Tokyo Electric Power se obchodují níže poté, co Japonské středisko pro ekonomický rozvoj uvedlo, že náklady v souvislosti s havárií v jaderné elektrárně Fukušima by mohly dosáhnout dokonce až 20 bln. JPY. Akcie společnosti Mizuho Financial Group klesly poté, co státní regulační orgán po výpadku počítačového systému nařídil této společnost zlepšit provoz. V 6 hod. se index Nikkei obchodoval o 0,2 % výše, tedy na úrovni 9716,2.

Jižní Koreji se Posco LG Chem obchoduje níže. V Hongkongu se Foxconn International Holdings, China Resources Power Holdings a China Overseas Land & Investment obchodují níže. V Číně se Poly Real Estate Group obchoduje níže na základě zpráv, že centrální banka pravděpodobně zvýší úrokové sazby. Akcie společnosti Anhui Gujing Distillery se obchodují výše poté, co společnost oznámila snížení ceny svých neveřejně emitovaných akcií. Akcie China Southern Airlines se obchodují výše díky zprávě, že tato společnost koupí šest letadel Boeing 777 Freighter.

 

Americké akciové trhy: futures se obchodují výše

V 6 hod. se futures na americké akciové indexy obchodovaly výše, přičemž futures na index S&P 500 se vyšplhaly o 2,5 bodů výše.

Hlavní ekonomické údaje, které budou dnes zveřejněny, zahrnují počet propuštěných zaměstnanců Challenger, změnu zaměstnanosti ADP, stavební výdaje, index aktivity ve zpracovatelském sektoru ISM a počet prodaných vozidel - domácí.Své hospodářské výsledky dnes oznámí společnosti Dollar General Corporation, Esterline Technologies Corporation, Coldwater Creek, Daktronics a American Dg Energy.

Po oznámení vyšších zisků za první čtvrtletí ve srovnání s předchozím rokem vzrostly včera v rámci následného obchodování akcie společnosti Phillips-Van Heusen o 2,0 %. Společnost Lions Gate Entertainment zveřejnila solidní zisky za čtvrté čtvrtletí a její akcie posílily o 0,8 %. Po zprávách o návrhu na rozředění akcií poklesly akcie společnosti ARMOUR Residential o 4,1 %. Akcie společností Cheniere Energy a Inergy L.P. se po oznámení nové nabídky akcií propadly o 9,4 %, resp. 3,5 %.

Po spekulacích o tom, že EU možná poskytne Řecku další pomoc, posílil index S&P 500 o 1,1 %. Společnost General Dynamics Corporation získala od amerického námořnictva zakázku v hodnotě 744 mil. USD a její akcie vystoupaly o 4,2 %. Akcie společnosti Apple přidaly 3,1 % poté, co její generální ředitel Steve Jobs oznámil, že firma příští týden představí produkt ke sdílení hardwarových i softwarových prostředků pomocí sítě (cloud computing) a nový software. Společnost Intel Corporation oznámila, že hodlá zavést nový typ tenčího laptopu pod názvem „ultrabook“, a její akcie v reakci na to posílily o 1,2 %.

 

Evropské akciové trhy: očekává se, že otevřou výše

Očekává se, že evropské trhy otevřou na vyšších úrovních. DAX pravděpodobně otevře o 36 bodů výše a CAC o 13 bodů výše.

Investoři očekávají německý index nákupních manažerů ve zpracovatelském sektoru, francouzský index nákupních manažerů ve zpracovatelském sektoru a míru nezaměstnanosti, švýcarské maloobchodní tržby a index nákupních manažerů ve zpracovatelském sektoru za eurozónu.

Své hospodářské výsledky dnes oznámí společnost Generix.

Společnost Intac Financial Corporation se dohodla na akvizici kanadské divize společnosti AXA, která se zabývá majetkovým, neživotním a životním pojištěním a spořením, v hodnotě asi 2,6 mld. CAD, díky čemuž zvýší své příjmy z pojistného a diverzifikuje portfolio svých produktů.

Společnost Lagardere potvrdila, že finalizuje prodej převážné části své mezinárodní divize zabývající se vydáváním časopisů společnosti Hearst Corporation.

Deník Financial Times Deutschland uvedl, že společnost Lanxess jedná s investiční společností CVC o akvizici belgické chemické skupiny Taminco v hodnotě kolem 1 mld. EUR.

 

Aktuální makrodata

Sněmovna reprezentantů odmítla zvýšení dluhového stropu

Americký Kongres zamítl návrh zákona na zvýšení zákonného dluhového limitu o 2,4 bln. USD bez nastavení jakýchkoli dalších podmínek.

Přebytek obchodní bilance Jižní Koreje se v květnu snížil

Ve srovnání s dubnovým přebytkem ve výši 5,14 mld. USD dosáhl přebytek zahraničního obchodu Jižní Koreje v květnu 2,75 mld. USD.

Inflace se v Jižní Koreji v květnu snížila

Index spotřebitelských cen (CPI) vzrostlJižní Koreji v květnu o 4,1 % ve srovnání s 4,2 % z předchozího měsíce.

Australská ekonomika v 1. čtvrtletí fiskálního roku 2011 poklesla

Australský HDP v 1. čtvrtletí 2011 poklesl o 1,2 % ve srovnání s nahoru revidovaným nárůstem o 0,8 % z předchozího čtvrtletí.

Australský index výkonů ve zpracovatelském sektoru v květnu klesl

Australian Industry Group a PriceWaterhouse Coopers oznámily, že index výkonů ve zpracovatelském sektoru v Austrálii klesl v květnu oproti dubnovým 48,4 na 47,7 bodu.

Čínský index nákupních manažerů ve zpracovatelském sektoru v květnu klesl

Oficiální index nákupních manažerů (PMI) pro aktivitu v čínském zpracovatelském sektoru klesl v květnu oproti dubnovým 52,9 na 52,0 bodu. Index HSBC China PMI klesl v květnu oproti dubnovým 51,8 na 51,6 bodů.

 

Více informací naleznete na www.saxobank.cz.

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)

Přečtěte si také:

27.06.2011Market Preview: Start týdne patrně v mínusech Saxo Bank (home.saxo)
20.06.2011Market Preview: Po víkendu spíše pokles Saxo Bank (home.saxo)
17.06.2011Market Preview: Blbá nálada Saxo Bank (home.saxo)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688