Česko je na pokraji epidemie chřipky. Nemocných stále přibývá

TNBiz, 23.1.2018

Podle hygieniků je nejhorší situace v krajském městě, kde se aktuální počet nemocných pohybuje okolo dvou tisíc na sto tisíc obyvatel. Od úterka proto platí zákaz návštěv v českobudějovické nemocnici. Už v minulém týdnu zakázali návštěvy také dva domovy pro seniory.

"Nejvyšší nemocnost byla zaznamenána u malých a školních dětí," informovala Jitka Luňáčková z krajské hygienické stanice. Počet nemocných se nejvíce zvedl v minulém týdnu - v Jihočeském kraji to bylo o téměř 23 %. V Českých Budějovicích byl nárůst dokonce 40%.

"Vzhledem k tomu, že prokazujeme chřipku typu A i typu B především u starších lidí a také u dětí, tak v těchto případech vidíme, že se začíná šířit chřipka a záleží na dalším hodnocení, ale může to být začátek epidemie," doplnila Luňáčková.

Nemocnost narůstá také v Moravskoslezském kraji, v posledním týdnu se zvedla na necelých 1400 osob na sto tisíc obyvatel. Tři lidé už museli být s chřipkou hospitalizováni. Šedesátiletý muž leží na jednotce intenzivní péče. Chřipková epidemie se vyhlašuje při počtu 1600 nemocných na sto tisíc obyvatel.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy