Patria (Patria Finance)
Investice  |  01.02.2018 17:09:19

Alibaba má s jednodušší technologií políčeno na starší

Online nákupy nejsou zrovna doménou starší generace, ale když dojde na nákup potravin přes smartphone, považuje se sedmdesátiletá Siang Ťiang za „mazáka“. Narodila se v roce 1949, tedy rok předtím, než komunistická strana Číny převzala vládu nad zemí. Nikdy nevlastnila bankovní účet, ale teď má peněžní aplikaci, která jí umožňuje nákup zboží prostřednictvím smartphonu.

Siang je součástí generace, na kterou gigant Alibaba cílí v době, kdy růst tržeb z prodeje přes internet zpomaluje. „Velkým motivačním prvkem je, že růst jejich tržeb zpomaluje,“ řekl Benjamin Cavender, šanghajský ředitel China Market Research Group. „Dnes je mnohem snadnější přesvědčit starší uživatele, aby otevřeli své peněženky a utráceli, než kdysi.“

Společnost ve středu představila novou verzi své nákupní aplikace Taobao pro seniory, která je mnohem jednodušší než ta mainstreamová. Navíc obsahuje širší rozhraní, které je možné napojit na účty příbuzných, aby si děti mohly zobrazit a zaplatit za zboží svých rodičů.

Čínští obyvatelé ve věku nad 60 let nyní tvoří zhruba 16 % celkové populace a do poloviny tohoto století už to bude kolem 33 %. Snaha zalíbit se starší generaci je součástí výdajového víru Alibaby. Firma plánuje utratit 10 miliard dolarů na posílení své přítomnosti v kamenných prodejnách, které častěji navštěvují právě senioři. Siang například nakupuje v supermarketu Hema, progresivního značkového obchodu Alibaby, který přijímá platby pouze mobilním telefonem. Při placení u pokladny pomůže obsluha Siang naskenovat čárový kód na jejím smartphonu a platba se automaticky provede.

„Moje děti si myslí, že jsem moc hloupá, abych mohla nakupovat přes internet, tak to dělají za mě,“ říká Siang. „Ale nákup s telefonem (v supermarketu) je jednoduchý. To zvládnu sama.“

Marketingová akce, kterou chce Alibaba přilákat více starších zákazníků, přichází v době, kdy má trh obavy z pomalejšího růstu tržeb společnosti. Ta dnes oznámila, že za tři měsíce do konce prosince jí příjem narostl meziročně o 56 procent a v celém finančním roce očekává nárůst o 55 až 56 procent.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688