TNBiz (TN.cz)
03.02.2018 18:01:44

Do Česka vtrhla zima. Bude sněžit, teploty místy klesnou k -15°C

Milovníci zimy se mohou radovat. Do Česka přišlo ochlazení, denní teploty klesnou pod nulu a sněžit bude i v nížinách. Mrazivý bude zejména konec příštího týdne, kdy mohou noční teploty spadnout až na -15 stupňů. Většina února může být mrazivá, chystá se „dálnice“ pro severní proudění.

Pokud máte rádi pořádnou zimu a už vás unavovaly nízké teploty, přichází váš týden. Do Česka totiž s víkendem vtrhlo ochlazení. "Mezi tlakovou níží nad severovýchodní Evropou a tlakovou výší nad Skandinávií bude zesilovat přiliv studeného vzduchu od severovýchodu," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V sobotu by měly ještě na některých místech vydržet teploty nad nulou, v neděli ale klesnou pod tuto hranici. Přidá se také sněžení, napadnout několik centimetrů by mělo i v nižších polohách. Noční teploty budou pravidelně padat na -10, někdy i -15 stupňů.

 

V sobotu bude oblačno až zataženo, přes den se zejména v Čechách může vyjasnit. Ojediněle se objeví sněhové přeháňky, zejména na horách. Postupně se ale mohou i v nižších polohách vyskytovat smíšené srážky. Večer dejte na cestách pozor na náledí. Teploty vyšplhají na 1 až 5 °C.

Také na neděli ČHMÚ předpovídá oblačno až zataženo. Sněhové přeháňky už se ale objeví na většině území, na horách bude sněžení trvalejší. Přes den vystoupí teploty na 1 až 4 °C, noční teploty klesnou na -1 až -5 °C.

Předpověď počasí na neděli 

I v pondělí má být oblačno až zataženo, přechodně se místy vyjasní. Znovu se dočkáme sněhových přeháněk. V noci teploměr ukáže -2 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -8 °C. Přes den vystoupají teploty jen na -2 až +2 °C.

V úterý se obloha rozjasní a meteorologové předpokládají další sněhové přeháňky. Denní teploty nestoupnou nad nulu, bude -4 až 0 °C. Ty noční klesnou k -4 až -8 °C, při zmenšené oblačnosti a sněhové pokrývce kolem -12 °C.

Také na středu předpověď hlásí oblačno až polojasno. Zejména na jihu a na východě bude sněžit trvaleji a vydatněji. Nejnižší noční teploty -5 až -9 °C, ojediněle kolem -13 °C. Nejvyšší denní -4 až 0 °C. 

Předpověď počasí na čtvrtek

Výhled na konec týdne předpokládá znovu oblačno, postupně polojasno. Místy se mohou vyskytovat sněhové přeháňky, trvale sněžit bude spíše ve vyšších polohách. Noční teploty klesnou k -5 až -10 °C, ojediněle i k -15 °C. Denní se stále budou pohybovat kolem nuly, o víkendu by se mělo znovu oteplit.

Včerejší zima byla velmi mírná, podívejte se na pár záběrů z různých míst země.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty