Science centrum iQLANDIA: Sexmisie otevřena!

iQLANDIA otevírá svoji nejkontroverznější expozici

Je to tu! Liberecká iQLANDIA znovu otevírá svoji nejkontroverznější expozici – Sexmisii. Nechte tak stud doma a přijďte prozkoumat tolik oblíbenou a mírně lechtivou výstavu, která nemá v Evropě obdoby. Z relaxační zóny – „Matčina lůna“ – se tu vydáte celkem do čtyř sekcí. V té pod názvem „JÁ“ se dozvíte všechno o tom, co se člověkem děje po sexuální stránce od narození, přes pubertu až po dospělost. V oddělení MY prozkoumáte věci kolem života v páru – od líbání přes antikoncepci až po nejrůznější sexuální polohy.

Jak se na sex dívají odlišné národy, kultury a náboženství? A jak to chodí ve světě zvířat? Čí spermie je rychlejší – gorilí, nebo lidská? Tak na to vám odpoví tým iQLANDIE v části „MY“. A jestli jste se někdy báli na něco zeptat, pak račte vstoupit do sekce „TABU“, zvlášť tady vám vyvrátí mýty, které se kolem sexu tradují, a odhalí nejrůznější tabuizovaná témata.

V expozici se mimo jiné můžete těšit i na nové interaktivní exponáty. Vyzkoušíte si tu třeba hod spermií, simulaci těhotenství nebo vyšetření prsu. Sexmisie, která vznikala ve spolupráci se sexuology a dětskými psychology, je vzhledem ke svému námětu přístupná dětem od dvanácti let, mladším pak v doprovodu dospělých.

IQLANDIA, o. p. s., je členem České asociace science center.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy