TNBiz (TN.cz)
08.03.2018 11:38:23

Předpověď počasí: Mrazy končí, je tu jaro. Teploty stoupnou až na 17°C

Zdá se, že do Česka přišlo jaro. Mrznout bude v následujících dnech jen v noci - a to ještě ojediněle. Postupně se bude oteplovat, o víkendu teploty vystoupají až na 17 stupňů.

Po drtivých mrazech přišlo zasloužené oteplení. Už v minulých dnech začaly teploty stoupat, krátkodobého maxima dosáhnou o víkendu. Sněžit bude jen horách, na konci týdne se i tam změní sněžení v déšť.

 

"Během víkendu k nám bude po přední straně hluboké tlakové níže nad východním Atlantikem proudit teplý vzduch od jihozápadu," vysvětlil na svém webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Teplé počasí vydrží i v dalším týdnu.

 

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, ráno se mohou objevit mlhy. Večer by mělo oblačnosti od západu přibývat, srážky čekají meteorologové především v Čechách. Sněžení na horách bude spíše ojedinělé. Teploty vystoupají na 5 až 9 °C, v 1000 metrech na horách kolem 2 °C.

Také na pátek předpověď hlásí oblačno až zataženo, na východě zpočátku i polojasno. Na většině území bude pršet, ve vyšších polohách mohou být srážky smíšené nebo sněhové. Noční teploty klesnou k +3 až -1 °C, ty denní se vyšplhají na 6 až 10 °C.

I v sobotu nezůstane obloha bez mráčku, bude oblačno až zataženo. Během dne může místy pršet, na severozápadě četněji. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, nejvyšší denní 9 až 13 °C.

V neděli vystoupají teploty na prozatímní maximum. Bude oblačno až polojasno, místy zataženo. Ojediněle se může objevit mrholení, odpoledne bude oblačnosti přibývat. Noční teploty už neklesnou pod nulu. Přes den ukáže teploměr 12 až 16 °C, místy až 18 °C.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty