Nekuřácké pražské letiště: už si nezapálíte, ani v kuřárně

TNBiz, 17.4.2018

Pražské letiště bude nekuřácké. Lidé si nebudou moci zapálit v terminálech, ani v dosavadních kuřárnách. S cigaretou musí na vyhrazené místo před vstupy do budovy.

V prostorách Letiště Václava Havla v Praze už si od 1. května nezapálíte. Zákaz kouření bude platit v celém interiéru včetně současných kuřáckých koutků v tranzitním prostoru. Kouřit bude možné jen na 14 vyhrazných místech před vstupy do budov.

"Letiště Praha tak následuje příkladu řady zemí či jednotlivých letišť, které se již plně nekuřáckou cestou vydaly," uvedla mluvčí pražského letiště Marika Janoušková. Podobně fungují některé terminály ve Velké Británii, ve Španělsku a USA.

Počty nekuřáckých letišť se budou podle vedení jen zvyšovat. "Zároveň jsme přesvědčeni, že toto rozhodnutí přinese zvýšení kvality a komfortu během pobytu na letišti pro většinu cestujících i zaměstnanců," sdělil předseda představensta Václav Řehoř.

Rozhodnutí podle něj předcházela důkladná analýza. Mnoho cestujících si na kuřárny stěžovalo, zvážit se musela také provozní a bezpečnostní rizika. Trvalé kuřárny musejí navíc splňovat přísné legislativní nároky a potřebují dlouhodobé investice.

Letiště se tak připojí k restauračním zařízením a dalším místům, kde kouření zakázal tzv. protikuřácký zákon. Od loňského května si nezapálíte ani v divadle, kině, sportovní hale či na nástupištích a čekárnách.

Čtěte také:
Rekordní zájem o dovolené: Last minute zájezdů v létě moc nebude.
Nedoceněná Brazílie je pro Čechy dostupná finančně i časově.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články None