Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
24.04.2018 19:33:36

Ve čtvrtek výrazné ochlazení, o víkendu ale zase přes 20°C

 

V pondělí přešla přes naše území studená fronta, která na mnoho míst přinesla přeháňky a bouřky. Někde ale prakticky nespadla kapka. Před další studenou frontou, která přinese do střední Evropy poměrně citelné ochlazení, bude vrcholit příliv teplejšího vzduchu ve středu. To nejsou vyloučeny teploty až 27°C na jižní Moravě a kolem 23°C v nížinách Čech. Pád teplot ve čtvrtek bude přibližně o 9°C, což je celkem dost. Hned v pátek se ale počasí začne zlepšovat a teplota stoupat. Víkend by potom mohl být opět velmi teplý s teplotami 20 až 26°C. Vypadá to, že by se přidala i kupovitá oblačnost a místy přeháňky nebo bouřky, zejména odpoledne.

Ve středu bude polojasno, od severu až severovýchodu postupně oblačno až skoro zataženo. Na severozápadě postupně místy přeháňky, proto tam bude o něco chladněji. Teplota 22 až 26°C, na jižní Moravě ještě možná o stupínek nebo dva více. Ve čtvrtek bude oblačno, místy přeháňky, zejména na jihovýchodě. Přechodně i občasný déšť. Teploty spadnou na 13 až 17°C. Na jižní Moravě může být až 19°C. V pátek se vyjasní, bude skoro jasno, polojasno, teploty prozatím lehounce stoupnou na 15 až 19°C. Ráno bohužel kvůli vyjasnění přízemní mrazíky. Pozor také na mlhy, které budou místy podél vodních toků a v údolích obecně.

V sobotu i neděli by mělo být dopoledne zpočátku skoro jasno, během dne nárůst kupovité oblačnosti, odpoledne místy přeháňky a bouřky. V sobotu lze předběžně počítat s teplotami 20 až 24°C a v neděli dokonce 22 až 26°C. Počasí tak bude s výjimkou čtvrtka a pátečního rána nadále docela teplé. Výhled na začátek května nemá příliš smysl, vypadá to spíše orientačně na přetlačování teplejšího proudění a studených front. Oproti velmi teplé druhé polovině dubna by se celkově mohlo jednat o slabé ochlazení. Teploty jsou hrubě očekávány mezi 15 a 21°C.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty