Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Stavební spoření  |  16.05.2018 10:38:38

Stavebko pro děti je nyní ve výjimečné situaci – všechny stavební spořitelny ho zvýhodňují

 


Stavebko, to jsou stabilní podmínky, státní podpora a zaručené zhodnocení, které při správném nastavení bez problémů překoná inflaci. Navíc ho po konci zákonné vázací lhůty můžete využít na cokoliv. Ze všech těchto důvodů je oblíbeným produktem rodičů, kteří chtějí usnadnit svým dětem start do samostatného života. 

 

A právě na děti i mladé lidi, respektive jejich rodiče, cílí svými akcemi všech pět stavebních spořitelen. Nyní je situace výjimečná tím, že všechny mají akce, které nabízejí buď nulový úvodní poplatek nebo ho výrazně snižují, případně právě úročení dětských smluv naopak zvyšují.

 

„Situace, kdy všechny stavební spořitelny nabízejí zvýhodněné podmínky při uzavření dětských smluv, je natolik výjimečná, že jsme se rozhodli na ni upozornit. Navíc některé spořitelny publikovaly přímo v segmentu dětských smluv výrazný meziroční růst,“ říká Jiří Šedivý, tajemník AČSS.

 

Asociace proto dala dohromady všechny současné nabídky stavebních spořitelen. Tři členové zcela odpouštějí poplatek za uzavření smlouvy pro malé děti. Jedna spořitelna poplatek výrazně snížila a ke smlouvám dává dárky zhruba v ceně sníženého poplatku. A poslední spořitelna vsadila naopak na zvýšení úrokové sazby na 1,5 % minimálně na dobu šesti let.

 

 

                          
 

 

 
 

AKTUÁLNÍ AKCE

 
 

ČMSS

 
 

Novou smlouvu s cílovou částkou do 200 000 mohou rodiče dětem do 6 let (včetně) uzavřít u Českomoravské stavební spořitelny zdarma. Smlouvy s vyšší cílovou částkou dostanou děti vždy se slevou 2000 .

 
 

MPSS

 
 

Dětem do 10 let (včetně) se odpouští poplatek za uzavření smlouvy, jejíž cílová částka nepřekročí 150 000 . Mladí od 11 do 21 let mají 50procentní slevu na uzavření smlouvy s cílovou částkou max. 150 000 .

 
 

RSTS

 
 

Raiffeisen stavební spořitelna přišla se speciálním tarifem pro mladé do 25 let (včetně). Ten na dobu přinejmenším 6 let zajišťuje novým klientům úrokovou sazbu 1,5 % ročně, tj. v současné době nejvyšší míru úročení na trhu.

 
 

SSČS

 
 

Buřinka umožňuje uzavření smlouvy na webu až do výše cílové částky 400 000 za jednotnou zvýhodněnou cenu 495 , a to i pro děti. Ty navíc dostávají za novou smlouvu dárky: noční LED lampičku malé děti, starší powerbanku.

 
 

WSS

 
 

U Wüstenrot stavební spořitelny lze uzavřít smlouvu o stavebním spoření bez poplatku, uzavírá-li se pro klienta do 23 let (včetně). Cílová částka může činit 150 000 nebo 300 000 .

 
 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688