Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Kaddáfí je legitimním cílem, říká představitel NATO

Kaddáfí je legitimním cílem, říká představitel NATO

10.06.2011 9:51
Autor: mediafax

Rezoluce OSN umožňuje zaútočit na libyjského vůdce Muammara Kaddáfího. Tvrdí to nejmenovaný činitel NATO obeznámený s alianční misí v Libyi, kterého v pátek cituje webový portál stanice CNN.

Není jasné, zda je Kaddáfí přímým cílem operací spojenců již nyní, avšak z rezoluce OSN vyplývá, že by jím mohl být. Důvodem podle zdroje NATO je, že jakožto vojenský vůdce je součástí libyjských vojenských struktur, na něž se operace s cílem chránit civilní obyvatelstvo zaměřují.

Americký prezident Barack Obama a generální tajemník NATO Anders Fogh Rasmussen tento týden prohlásili, že Kaddáfího pád se blíží a je nevyhnutelný. Aliance dala najevo, že bombardování nepřestane, dokud Kaddáfí neodejde.

Povstání v Libyi vypuklo v polovině února. Spojenecké jednotky zahájily vzdušné útoky na Kaddáfího armádu 19. března, dva dny poté, co vojenské akce na ochranu civilistů schválila Rada bezpečnosti OSN.


Váš názor
  • Len idiot môže veriť, že za Lockerbie je Kaddáfí
    14.06.2011 22:12

    http://www.freerepublic.com/focus/f-news/633879/posts Keď sa v Škótsku v r. 2004 pripravovalo obnovenie procesu na žiadosť Líbye vo snahe objasnenia prípadu Lockerbie, vláda V. Británie urobila všetko, aby procesu zabránila a dohodla sa s Kaddáfím.
    Šaňo
    • Šano
      15.06.2011 12:17

      Vy kluci se spíše zamyslete nad tímto projevem,pak ukusujte konspirativní krajíce.Inteligentní kofola,respekt!!!http://www.freerepublic.com/focus/f-news/633879/posts
      Velkamedvědice
  • vm má pravdu
    14.06.2011 20:49

    zase se sem nakýblovali levičáci, co jsou schopný citovat i takovou žumpu jako blisty, zvědavce apod....:-) Těšíte se na stávku, co?
    db
    • Re: vm má pravdu
      15.06.2011 11:14

      blisty jsou jen publikacni prostor. podle stejne logiky tak muzes za zumpu oznacit kdejaky blog na mainstreamu. delit lidi bud na levicaky nebo na pravicaky je v dnesni dobe ponekud nefunkcni. zivot neni jen zapas mezi spartou a slavii. predpokladam, ze vetsina lidi neni ani spartan ani slavista. http://www.youtube.com/watch?v=MlHGPSmb3fc
      Azb
      • tak ok
        15.06.2011 11:16

        tak ta jsou všichni ti antiamerikanisté, haters západní civilizace, konspirátoři, relativisti, negativisti na vše ...vyber si :-)
        db
        • Re: tak ok
          15.06.2011 11:24

          Jj, pro Bufíka je jedinou autoritou Matějka (a Jazyková poradna ;-) - copak nám ten k tomu říká?
          Kalka.
          • hele zrovna
            15.06.2011 11:26

            jseš zase (už podruhý) úplně vedle :-) Kdo se tady nejvíc směje Matějkovi potažmo PetrRovi za jeho neustálý citování , he ? Si myslím, že já....;-)
            db
            • Re: hele zrovna
              15.06.2011 11:47

              A tobě slovo omluva nic neříká - za předpokladu, že jsme se neminuli. Je to zřejmě tím, že ses dosud tak výrazně jako pravičák, americký lemrouch a pozitivista neprofiloval... v tom jsem byla vskutku vedle, sorry ;-)
              Kalka.
              • jsme se minuli
                15.06.2011 11:51

                v pohodě, já to tady opustím. medvědovi dělám medvědí službu ...on tak hezky argumentuje, já na týhle týpky nemám trpělivost :-),
                db
          • Omluva
            15.06.2011 11:25

            Popletla jsem to s PetremR...
            Kalka.
  • tohle presahuje ramec lidstvi
    10.06.2011 12:44

    kam se podeli vsichni slovutni pravnici sveta bojujici za "spravedlnost"? upozornuju, ze pokud tento perverzni nazor, ze svrchovany vudce naroda je legitimnim cilem ciste na zaklade ocernovaci kampane a vule lidi, kteri se stavi do role vyvolenych, pak je stanoven naprosto brutalni precedens, ktery plati pro jakoukoli zemi! kdykoli ciste z neci perverzni ci zhrzene vule toho, kdo je anonymizovan nejakym rozrostlym byrokratickym aparatem muze byt kdokoli (!!!) takzvanym legitimnim cilem utoku at uz je vniman jako spojenec nebo ne, nebot z minuty na minutu bude takzvane pripustne oznacit ho bez radnych duvodu za nespojence odmitajiciho poslusnost a uplatnovat na nem nasili. takovy nespojenec s v podstate stava obeti znasilneni ci vydirani a to na masove urovni. moje predstava o budovani miru na zemi je naprosto v rozporu s tim, co predvadi zapadni "mocnosti" a velmi ostre prostestuji!
    Azb
    • Re: tohle presahuje ramec lidstvi
      10.06.2011 12:52

      Azb,nechci se pouštět na tenký led a obhajovat jakokouliv agresi,ale rámec lidství terorista Kadaffi dávno překročil už jen sestřelením civilního letadla,nemyslíš??
      Velkamedvědice
      •  
        10.06.2011 13:10

        co konstatujes je zcela irelevantni ve vztahu k soucasnosti. ten akt, pokud je mi znamo, byl souzen a narovnan. nezle soudit za jeden cin dvakrat. libye posleze dokonce podstupovala jakousi terapii naordinovanou osn a human right watch vse bedlive sledovala a vydavala pozitivni hodnoceni. krom toho byla libye odriznuta od dodavek zbrani a vseho mozneho na zaklade platnych embarg, takze nepredstavovala naprosto zadne ohrozeni zajmu jak evropy, tak usa. to je to doufam zcela jasne. jeste pred rokem zapadni politici strkali kadafimu jazyk do pusy a fotili se s nim pri kazde prilezitosti, takze netusim za co presne by se mel vztah dlouholeteho obchodniho partnera menit, aniz by se podalo logicke vysvetleni. ja jsem od zacatku roku zadne logicke vysvetleni utocne agrese na libyi nikde nenasel. dej mi obvineni a dukazy a ja muzu zacit soudit kadafiho ciny. do te doby se nesmi stat, aby zapadni ochranci miru destruovali podstatu ciziho naroda!!! pokud libyjci chteji zmenu, musi si ji vybojovat sami, jinak nemuzou nikdy byt sebevedomym narodem! stejne jako u nas byl rok '68 nebo 17. listopad. revoluce musi prijit zevnitr, nikdy ne zvenci, protoze zvenci jsou vzdy zistne zajmy ciziho telesa. tady se prakticky koukame na asimilaci naroda v primem prenosu s tichym souhlasem vsech, kterym bylo podstrceno, ze z toho budou mit v budoucnu ekonomicky profit. nechutne, nelidske.
        Azb
        • Azb
          10.06.2011 13:39

          To jak ho oslavovali jako mírotvorce mně opravdu přišlo nechutné.Jinak Kadáffi zůstal v čele státu,takže potrestán nebyl!!!!Žil si dále jako diktátor.Těžko se dělá revoluce zevnitř,když na Tebe pošlou tanky a střílíš do vlastních lidí,to určitě lidské taky není.Jiná věc je to,že pochybuji,že místní klany udrží něco jiného než pevná ruka,podle mně v těchto k zemích k demokracii nedozráli.Opakuji,že obecně Tě rozumím.Jen mi netvrď,že Kaddáfi není zločinec a byl potrestán...
          Velkamedvědice
          • Re: Azb
            14.06.2011 20:22

            jsem prekvapen, ze se temi rozpory zabyva i nekdo jiny: Šokující zprávy o zvěrstvech páchaných v Libyi i rebely pod záštitou NATO http://www.blisty.cz/art/58936.html
            Azb
          • Re: proc ne diplomacie, proc utocna valka?
            10.06.2011 14:45

            ja ho nechci ani podporovat, ani ikonizovat. nedelam si zadne idealy ohledne jeho zpusobu. ale tady se politici vzajemne placaj po ramenou, ze je v poradku odstranit statnika, ktery se necim nelibi bez soudu, bez moznosti obhajoby. ten konflikt byl vedeny z vychodu, kde ziji separatiste, kteri ale jsou vuci libyjske populaci dosti v mensine. krom toho jako jedini jiz na pocatku povstani ozbrojeni, narozdil od tunisu ci egypta, kde lide demonstrovali mirumilovne. je jasne, ze se chteji kadafa zbavit jen proto, aby nebyl zvolen ve volbach, ktere pry v budoucnu prijdou a libyjci si pry sami rozhodnou o sve budoucnosti. ovsem nesmi zvolit kadafa, to je zakazano. od toho jsou svobodne volby, musi se volit jen predem pripraveni kandidati. i kdyz treba washington zpracuje perfektni volebni kampan pro rebely, neni zaruceno, ze budou mit vetsinu, ale washington s eu uz se postaraji, aby rebelove byli od te doby vzdy soucasti vlady a prinejmensim zneprijemnovali libyjcum rozhodovani o zivote. prakticky si tam ustavuji "legitimni" lobbyistickou skupinu, ktera nebude mit nikdy problem s financemi, a nepujde ji zadnymi jinymi, nez krvavymi prostredky odstranit. ale jakykoliv utok na rebely bude od te doby bran jako utok na spojence usa + eu a bude vyhlaseno stanne pravo a kdovico. tou dobou jiz bude ve vystavbe nova americko-evropska vojenska zakladna, mimo jine pro potlaceni jakychkoliv naznaku nespokojenosti libyjcu se zapadem. a co se tyka toho znasilnovani, z nezavislych medii je mi znamo, ze rebelove znasilnuji ty, kteri podporuji kadafa. takze nespatruji zadne zlepseni v tom vymenit jedny nasilniky za druhe. tohle muze mit jen jedinou zaminku, vetsi obchodni vstricnost k zapadu, ochotu zaprodat se vetsi merou nez predchozi rezim. dluzno dodat, ze libyje celila kolonialistickemu nasili v minulosti hodnekrat a jeste na zacatku minuleho stoleti byla italskou kolonii. behem druhe svetove se tam svadely tezke boje nemcu s brity a francouzy. frantici nasledne hodlali humanitarne potvrdit alzir jako svou kolonii a masakrovali tam spoooooousty bezbrannych civilistu. viz http://www.stv.sk/relacieaz/dvojka/iny-8-maj-1945 ja jsem presvedcen o tom, ze valkou ani psychoterorem skrze propagandisticka, poslusna media se neda docilit miru. ja sam se citim byt zahranicni politikou zapadu terorizovan a zastrasovan a to jsem pry spojenec! proc svet neustale zbroji? aby se na zbranovy arsenal prasilo ve skladu? nikoliv. ty veci maji sve prakticke pouziti, jinak by se za ne neutracely miliardy a pouzity budou. a to me velmi znepokojuje, protoze ja jsem vyrustal cely zivot v domeni, ze civilizovane lidstvo jiz valky odmita a nechce. zrejme jsem naivne naletel.
            Azb
          • Re: Azb
            10.06.2011 14:02

            Myslím, že to brzo uvidíme i u nás. Přes blokádu tisku je ve Španělsku, Portugalsku živo, přidává se pomalu Ftancie. Nechtěl bych se dožít příliš radikálních situací, ale současné takzvané elity, jak se s oblibou nazývají si už přestávají vidět nejenom do huby, ale i do kapsy.
            Homo
            • Blokáda tisku
              10.06.2011 14:19

              = trefa do černého; přísloví sejde z očí, sejde z mysli v obráceném garde : co čtu a vidím v mainstream, to si mám myslet. Informace vygůglovaná na straně 6 je irelevantní bez ohledu na její původ.
              Mudrc
Aktuální komentáře
04.05.2024
15:20Invesco: Rostoucí výnosy státních dluhopisů, klesající ceny ropy a jestřábí řeči FEDu
9:00Víkendář: Fisher o zachování inflačního cíle, nezávislosti centrální banky a vývoji sazeb
03.05.2024
22:04Silný závěr týdne na Wall Street  
17:43Zisky obchodovaných firem v následujícím roce, cyklus a dlouhodobý trend
16:50Plány centrálních bank zřejmě zkomplikují vyhlídky eurozóny, varuje ekonom
16:46Data i výsledky trhům v závěru týdne přejí, ISM ale zaselo pochybnosti  
16:23Komerční banka, a.s.: Hospodářské výsledky k 31.3.2024 (1Q 2024)
15:16Baron: Akcie Tesly začnou prudce posilovat
15:01Tomáš Vlk: Trh práce v USA konečně oslabuje, k radosti investorů  
13:49Perly týdne: Zákon na snížení inflace zvyšuje inflaci, Tesla dostala čínský impuls
13:42Než otevře Wall Street: Coinbase, BigBear.ai, Fortinet  
12:00Hartnett: Slabší data o americké zaměstnanosti zvyšují riziko výprodejů na akciích
11:55Nezaměstnanost v EU v březnu klesla, nejnižší byla v Česku a Polsku
10:59Akcie míří k důležitým datům v lepší kondici díky výsledkům Applu  
10:31Jakub Blaha: Apple oznámil největší zpětný odkup akcií ve své historii  
9:28GEVORKYAN potvrdil předběžné výsledky hospodaření. Na letošní rok plánuje další navýšení tržeb i zisku
9:08Rozbřesk: Sazby klesají na 5,25 %, jejich očekávaná trajektorie se však posouvá výše
8:51Slabší výsledky Komerční banky, Apple překvapil rekordními odkupy a futures jsou zelené  
8:41Zisk i tržby Applu ve čtvrtletí klesly, překonaly však očekávání
8:26Tržby skupiny Bezvavlasy přesáhly miliardu, firma mění CEO a plánuje úpis nových akcií

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data