skoda-auto.cz (Škoda auto)
Auto Moto  |  16.04.2024 09:30:00

Škoda Superb nyní dostupná s dalšími pohonnými jednotkami včetně nového plug-in hybridu

Škoda Superb

Vlajková loď dostává nejvýkonnější motor
Již dříve bylo možné objednávat nový Superb ve verzích 1,5 TSI 110 kW, 2,0 TDI 110 kW a 2,0 TDI 142 kW 4×4. Nově se pod kapotu liftbacku i kombi dostává nejvýkonnější pohonná jednotka napříč motorovou paletou – benzinový čtyřválec 2,0 TSI 195 kW, který je dodáván výhradně v kombinaci s pohonem všech kol. V základní specifikaci Selection doporučená prodejní cena začíná na 1 125 000 včetně DPH, ve vrcholném provedení Laurin & Klement byla doporučená prodejní cena stanovena od 1 325 000 včetně DPH. Příplatek za verzi Combi, zahrnující i střešní nosič a roletový kryt zavazadlového prostoru, činí 40 000 .

Škoda Superb v plug-in hybridní verzi ujede více než 100 km čistě na elektrický pohon
Verze Combi může být vybavena rovněž plug-in hybridním pohonem druhé generace, který kombinuje elektromotor s benzinovým motorem 1,5 TSI 110 kW. Systémový výkon činí 150 kW a točivý moment 350 Nm. Ten je přenášen na přední kola prostřednictvím šestistupňové automatické převodovky DSG. Nová vysokonapěťová baterie má celkovou kapacitu 25,7 kWh, což je přibližně dvakrát více než u její předchůdkyně. Díky tomu se dojezd vozu na čistě elektrický pohon v režimu WLTP prodloužil o 40 km na více než 100 km.

Maximální nabíjecí výkon pro střídavý proud činí 11 kW, což umožňuje nabít baterii z domácího wallboxu z 10 na 80 % kapacity za 2,5 hodiny. Při nabíjení stejnosměrným proudem lze využít maximální nabíjecí výkon až 50 kW, dobití baterie z 10 % na 80 % pak trvá pouhých 25 minut. Doporučené prodejní ceny vozu Škoda Superb Combi iV začínají na 1 145 000 (pro výbavový stupeň Selection), resp. na 1 345 000 (pro variantu Laurin & Klement) včetně DPH. V obou případech je k vozu dodáván nabíjecí kabel Mode 3 pro veřejné nabíječky, za příplatek 5 000 si lze objednat nabíjecí kabel Mode 2 pro čerpání energie z běžné domácí zásuvky.

S bohatou bezpečnostní výbavou
Na českém trhu je nová Škoda Superb dostupná za doporučené prodejní ceny od 935 000 včetně DPH jako liftback a od 975 000 včetně DPH v karosářské verzi kombi. U všech tuzemských autorizovaných prodejců lze vybírat z kompletní nabídky modelové řady Superb a vozy rovněž objednávat, současně je na webových stránkách Škoda Auto Česká republika dostupný i konfigurátor. Škoda Auto zvýšila bezpečnost vrcholného modelu novou generací senzorů a nejmodernějších asistenčních systémů. Asistent při odbočování, asistence při průjezdu křižovatkou a antikolizní asistent mají premiéru v rámci vylepšeného systému Front Assist.

Asistovaná jízda, asistent změny jízdního pruhu a asistent pro jízdu s přívěsem byly výrazně vylepšeny. V případě potřeby se o bezpečnost posádky postará proaktivní ochrana cestujících a až deset airbagů.

Škoda Superb Combi bude ještě letos integrovat do svého infotainmentu funkci ChatGPT založenou na umělé inteligenci, čímž se výrazně rozšíří možnosti digitální hlasové asistentky Laury. Vlajková loď portfolia modelů se spalovacími motory nabízí rozsáhlé možnosti vzdáleného přístupu k pohodlným on-line službám, a to i prostřednictvím nejnovější verze aplikace MyŠkoda pro chytré telefony.

The post Škoda Superb nyní dostupná s dalšími pohonnými jednotkami
včetně nového plug-in hybridu appeared first on Škoda Storyboard.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Auto Moto:

Po 11:36  Auta pro 17leté? Češi jsou opatrní realisté Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Po 10:16  17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB - nafta v průměru za 18,85 Kč/litr ČMKB (Českomoravská komoditní burza )






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688