Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
Finanční rady  |  16.04.2024 09:10:19

Dva miliony na důchod

Důchodci, peníze

Od prvního výdělku odkládejte na důchod  

Zmiňte mladým lidem po ukončení studií, že by si měli začít odkládat 10 % příjmů do některého finančního produktu, který jim zajistí klidné stáří. Zvednou obočí a odvětí, že se důchodu buď vůbec nedožijí nebo v dané době budou multimilionáři. Druhá varianta je více pravděpodobná. Důchodu se dožijí a dokonce hrozí, že budou hospodařit například s částkou okolo 10 tisíc korun. Zdražování bude pokračovat, za zmíněnou částku by nebylo možné vyžít ani dnes. Proto je nezbytně nutné, myslet na důchodové zabezpečení co nejdříve a připravit se. Jedná se o dlouhodobé spoření, je nutné zvolit konzervativní formu ukládání peněžních prostředků, která má minimální riziko.   

 

Nemovitost vás zajistí na stáří  

Jakmile se postaráte o vlastní bydlení, začněte zvažovat pořízení druhé, investiční nemovitosti. Nemovitosti jsou bezpečnou investicí a jejich hodnota v čase roste. V mladším věku jste schopni hradit splátky hypotečního úvěru, zejména v případě, kdy investiční nemovitost pronajmete a nájemné pomůže se splácením závazku. Jakmile bude nemovitost splacena, získáváte stabilní příjem v podobě inkasovaného nájemného. To můžete ukládat a dále investovat. Získáte zdroj příjmů, který vám bude sloužit každý měsíc v důchodovém věku jako přilepšení ke státnímu příspěvku.   

 

Potřebná částka na důchod  

Finanční poradci doporučují, mít na důchod naspořenou částku mezi 1 až 2 miliony korun. Ženy by měly mít naspořeno více než muži. Investiční nemovitost můžete před důchodovým věkem prodat a získat tržní hodnotu, která bude zcela jistě vyšší než kupní cena při pořízení nemovitosti. Inkasovaná částka vám zajistí důstojné a spokojené stáří.   

Pořízení investiční nemovitosti můžete financovat nebankovní hypotékou od společnosti ZOXO.cz. Nabízí fixní úrokovou sazbu a úvěr můžete kdykoliv splatit dříve nebo refinancovat.   

 

Stovky tisíc nestačí  

Průzkumy ukazují, že většina lidí má na důchod naspořeno částku od 100 do 500 tisíc korun. Pokud bychom uvažovali, že v důchodu stráví 20 let, naspořených 500 tisíc jim bude přinášet 2 tisíce korun měsíčně. Investiční nemovitost zajistí mnohem vyšší příjem.   

 

 

 

Petr Holub

Po úspěšně ukončeném studiu financí na vysoké škole jsem se věnoval účetní a daňové problematice. Mám zkušenosti z oblasti řízení středních i velkých firem, orientuji se v dotačních titulech, obchodním právu, investicích, tržních analýzách a predikcích. Mám doktorát z ekonomie a rád pro vás pravidelně zpracovávám aktuality a důležité informace z dění na finančních trzích.

 

Zoxo Financial s.r.o.

Ryze česká nebankovní společnost ZOXO si klade za cíl poskytovat výhodné půjčky podnikatelům a živnostníkům. Její úroková sazba je příznivá a směle konkuruje bankovním půjčkám. Poskytuje úvěry pro zavedené firmy, začínající podnikatele, financuje investiční a developerské projekty. Ke klientům přistupuje individuálně, úvěrové produkty jsou vybírány s ohledem na finanční strategii firmy či klienta. Veškerá dokumentace je zveřejněná, podmínky poskytování půjček jsou transparentní. Nebankovní hypotéku bez nutnosti doložení účelu klienti získávají od úrokové sazby 6,9 % s možností splácení až 20 let.

Více informací na https://www.zoxo.cz/.


Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po 10:24  Rozdělený dluhopisový trh Richard Bechník (Swiss Life Select)
Po   0:00  Jak pronajmout byt, hlavní zásady Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   0:00  Pohlídejte si náležitosti darovací smlouvy na nemovitost Petr Holub (MojeNebankovka)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688