chmi.cz (ČHMÚ)
20.04.2024 08:46:00

Předpověď se vyplnila a ve vyšších horských polohách do rána napadlo nejčastěji 5 až 20 cm sněhu

❄❄❄Předpověď se vyplnila a ve vyšších horských polohách do rána napadlo nejčastěji 5 až 20 cm sněhu. Sníh dnes ráno místy leží i v polohách okolo 500 m n. m. Největší přírůstky sněhu jsme naměřili dle očekávání na Šumavě. Na stanici Blatný vrch připadlo 34 cm a leží tam už 51 cm, na stanici Plechý připadlo 30 cm a leží tam okolo 45 cm sněhu.

❄Hodně sněhu připadlo také místy na západě Krušných hor. Na stanici Přebuz sníh původně vůbec neležel a dnes ráno zde bylo naměřeno 25 cm. Na hřebeni Krkonoš také místy připadlo 10 až 15 cm, a tak na Černé hoře leží okolo 35 cm a na Labské boudě, kde stihl sníh před tímto ochlazením roztát, okolo 25 cm. Okolo 10 cm sněhu napadlo na hřebeni Jizerských hor a 5 až 10 cm připadlo i v Jeseníkách, kde teď leží na Šeráku 17 cm.

V průběhu dnešního dne bude nejvíce sněžit na severozápadním návětří hor. K večeru už většinou srážky zeslábnou, ale výjimkou bude oblast Beskyd a okolí, kde naopak sněžení během večera a noci zesílí.

Šumava - webkamera Knížecí Pláně, 1000 m n. m. 20 cm sněhu, zdroj: https://webcam.sumava.eu/
Šumava - webkamera Bučina, 1172 m n. m. 26 cm sněhu, zdroj: https://webcam.sumava.eu/
Nárůst sněhové pokrývky o 34 cm za poslední den na šumavském Blatném vrchu. V ranním termínu měření v 8:00 SELČ zde byla celková výška sněhu 51 cm. Tato stanice je provozována ve spolupráci s šumavskými meteoamatéry, děkujeme. 🤝👍

Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty