Tereza Drbohlavová (RekvalifikacniKurzy.cz)
Finanční rady  |  22.04.2024 11:39:48

Jak vybrat správný rekvalifikační kurz: Průvodce pro začátečníky

Zvažujete změnu kariéry nebo se chystáte rozšířit své vzdělání? Možná hledáte novou práci a potřebujete poradit, jak na to? Rekvalifikace může být cestou k novému zaměstnání a k lepší budoucnosti. V tomto článku vám nabídneme přehled, jak si vybrat rekvalifikační kurz, který vám otevře dveře k novým příležitostem.

Co představuje rekvalifikační kurz? 

Rekvalifikace je vzdělávací proces, který vám umožní získat nové schopnosti a poznatky v dané oblasti. Kurzy jsou otevřené pro ty, kteří chtějí změnit svou profesní dráhu, nebo si rozšířit stávající dovednosti. Tyto kurzy obvykle poskytují praktickou a teoretickou přípravu v konkrétním odvětví. Cílem kurzů je poskytnout účastníkům potřebné dovednosti a znalosti pro úspěšný nástup na novou pracovní pozici.

Jak začít novou kariéru s rekvalifikačním kurzem? 

Před výběrem kurzu si jasně definujte, co chcete rekvalifikací dosáhnout. Chcete změnit kariérní směr, zvýšit své šance na povýšení, nebo se jen naučit něco nového? Mějte jasno v tom, jaké dovednosti potřebujete rozvíjet a jak vám mohou pomoci v dosažení vašich kariérních cílů.

Při výběru rekvalifikačního kurzu je třeba zvážit:

  • Vaše zájmy a schopnosti: Vyberte si obor, který vás láká a ve kterém máte potenciál uspět.
  • Výběr oboru: Ověřte si, zda je v oboru, který si vyberete, dostatek pracovních nabídek.
  • Finanční možnosti: Zjistěte, jestli máte nárok na podporu od úřadu práce nebo jiných organizací.

Průzkum trhu práce

Prozkoumejte trh práce a zjistěte, které dovednosti jsou v současnosti žádané. Zaměřte se na oblasti, které mají vysoký potenciál růstu nebo kde je nedostatek kvalifikovaných pracovníků. Tím zvýšíte své šance na úspěch po dokončení rekvalifikace.

  • Pracovní portály: Tyto weby poskytují přehled o volných pracovních místech v různých oborech.
  • Pracovní veletrhy: Setkání s firmami a vzdělávacími institucemi vám může poskytnout cenné informace o rekvalifikačních možnostech.
  • Úřad práce: Tato instituce vám může poradit s výběrem kurzu a pomoci s financováním.
  • Vzdělávací instituce: Mnohé školy a akademie nabízí konzultace a pomáhají s výběrem vhodného kurzu.

Při výběru rekvalifikace je důležité zaměřit se na obory s budoucností. Například v Orange Academy nabízíme kurzy v IT, marketingu, HR a účetnictví, které jsou v současné době velmi žádané. 



Formy vzdělávání

Zvažte různé formy vzdělávání – od online kurzů po víkendové setkání. Důležité je, aby kurz odpovídal vašemu stylu učení a časovým možnostem. Online vzdělávání je ideální pro ty, kteří hledají flexibilitu a široký výběr kurzů, zatímco prezenční vzdělávání je vhodné pro ty, kdo upřednostňují osobní kontakt a praktické zkušenosti. Zjistěte si, jak dlouho bude trvat dokončení kurzu a zvažte zda mu dokážete přizpůsobit osobní i profesní život. Ujistěte se, že kurz poskytuje dostatečné studijní materiály a zdroje. V neposlední řadě si zjistěte, jaký typ podpory nabízejí lektoři a jak je možné s nimi komunikovat.

Reference a hodnocení

Výběr správného rekvalifikačního kurzu je klíčovým krokem k dosažení vašich profesních cílů. S jasně stanovenými cíli, dobrou znalostí trhu práce a pečlivým výběrem kurzu můžete udělat velký krok k rozšíření vašich kariérních možností. Zjistěte, zda je kurz akreditován a jakou má reputaci mezi zaměstnavateli. Podívejte se na podrobnou osnovu kurzu a ujistěte se, že obsahuje všechny dovednosti, které potřebujete.

Kromě tradičních oborů se stávají populárními i moderní obory jako online marketing, personalistika a IT služby. Tyto obory reflektují současné trendy a technologický pokrok. Přečtěte si recenze a zkušenosti absolventů. Reference vám mohou poskytnout cenné informace o kvalitě výuky, úrovni podpory a celkové spokojenosti s kurzem.

Závěr

Pokud tedy přemýšlíte o nové profesní cestě, je výběr jakéhokoliv rekvalifikačního kurzu správnou volbou. Rekvalifikační kurty poskytují příležitost osvojit si nové dovednosti, které jsou zásadní pro hladký přechod do jiného zaměstnání nebo na jinou pracovní pozici. Ať už vás láká IT, marketing, účetnictví či jiná specializace, vždy najdete kurz, který vám umožní získat nezbytné znalosti a dovednosti pro vaši budoucí kariéru.

Tereza Drbohlavová

Psaní textů ji provází od základní školy, kde se podílela na tvorbě školního časopisu. Od roku 2020 podniká v oboru pojišťovnictví a dále jako obchodní konzultantka a pracovnice online marketingu ve společnosti LEADMACHINE, s.r.o. Spojením oborů, ve kterých podniká, získává informace a zkušenosti pro psaní svých textů jako copywriterka. Se společností Orange Academy s. r. o. spolupracuje od roku 2022, kde se převážně věnuje psaní textů o účetnictví, marketingu a pojištění.


RekvalifikacniKurzy.cz

Aktuální nabídka kurzů s akreditací seřazená podle termínu konání, města, kraje a oboru – např. účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví, daně, personalistika, online marketing, kurz programování a kurz asistentky/sekretářky. Na stránkách RekvalifikacniKurzy.cz naleznete přehledný vyhledávač rekvalifikačních kurzů po celé České republice. Pomáháme lidem zvýšit kvalifikaci a najít uplatnění v nových oborech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Čt   8:00  Před-schválená hypotéka. Lákavá nabídka nebo past? Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
Út   8:00  Chytré šetření s chytrou domácností Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
Po 10:24  Rozdělený dluhopisový trh Richard Bechník (Swiss Life Select)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688