Ali Daylami (BITmarkets)
Okénko investora  |  23.04.2024 15:56:24

Co má společného bitcoin a S&P 500?

Úspěšné spuštění bitcoinových burzovně obchodovaných fondů (ETF) ve Spojených státech, které denně generují stovky milionů dolarů obchodního objemu od tradičních finančních investorů a obchodníků, dobře vystihuje posun, kterého ve světové ekonomice dosáhl nejen bitcoin, ale kryptoměny obecně.

Úspěch těchto ETF totiž koresponduje se současným chováním individuálních investorů – od těch malých až po „velké ryby“ – které pohánělo exponenciální zotavení bitcoinu z jeho minim k novým rekordním maximům v průběhu roku 2023 a prvního čtvrtletí 2024. Býčí chování trhu a pozitivní sentiment naznačují, že by poptávka po nákupu, držení a obchodování hlavních digitálních měn měla nadále růst.

I když lze tvrdit, že nedávný vývoj poptávky a nabídky zvýhodnil kupce kryptoměn, cenová aktivita bitcoinu koreluje za poslední dva roky s indexem S&P 500. Ten je mnohými považován za měřítko globální ekonomické prosperity.

 

 

Změna ceny bitcoinu (černá) a indexu S&P 500 (oranžová)

 

Proč se bitcoin může stát takovýmto všeobecným měřítkem prosperity? Je to díky rostoucí velikosti krypto ekosystému a penězům, které nepřetržitě kolují mezi hlavními kryptoměnami, včetně Etherea, Solany a XRP.

I původně zdráhaví investoři si nyní zřizují krypto fondy nebo přidávají digitální aktiva do svých portfolií, čemuž přispívá narůstající zájem klientů a rostoucí legitimita kryptoměn jako nové třídy aktiv. Ilustruje to příklad Citibank, která v polovině roku 2023 oznámila spuštění své služby úschovy kryptoaktiv, zaměřené speciálně na institucionální investory, kteří hledají expozici vůči kryptoměnám bezpečným a regulovaným způsobem. Průnik do tradičního světa financí je jen další etapou postupného etablování kryptoměn v „reálné“ ekonomice.

Ali Daylami

Svou kariéru zahájil jako marketingový specialista zaměřený především na vzdělávání klientů v oblasti obchodování na finančním trhu. Do oblasti analýzy trhu se dostal s cílem hlouběji proniknout do pochopení faktorů, které ovlivňují zejména trhy s akciemi a kryptoměnami, které byly jeho silnou stránkou a hlavní oblastí zájmu. Po letech pohybování se v oblasti fundamentální i technické analýzy trhu se více zaměřil na analýzu dat týkajících se kryptoměn a zkoumání převládajících trendů na trhu.



 

BITmarkets

BITmarkets je globálně působící kryptoměnovou burzou, která se zasazuje o otevírání trhů s kryptoměnami všem a všude – jednoduše, bezpečně a důvěryhodně. Skrz BITmarkets Academy aktivně vzdělává jak začínající, tak pokročilé tradery, za což získala i některá z mnoha prestižních ocenění, která za dobu svého působení obdržela. Aby zajistila maximální klientskou podporu a jednoduché, bezproblémové obchodování, nabízí svým klientům nepřetržitou zákaznickou linku, a to ve více než 15 jazycích.

Více informací na http://www.bitmarkets.com/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688