mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  24.04.2024 17:20:00

Velvyslanectví ČR v Lisabonu podpořilo EUGAIN - Action Cost zaměřený na podporu žen a dívek v sektoru ICT

24.04.2024 / 16:44 | Aktualizováno: 24.04.2024 / 17:20

Velvyslanectví ČR v Lisabonu oficiálně podpořilo mezinárodní konferenci EUGAIN - Action Cost, která se zaměřuje na podporu žen a dívek v sektoru matematiky a ICT a která se konala v Lisabonu ve dnech 21.-22. dubna 2023. Jedná se o iniciativu v rámci Evropské unie, otevřenou i dalším zemím mimo EU, která chce díky propojování a podpoře dosáhnout toho, aby ženy mohly naplno rozvinout svůj talent v sektorech, který se ženami není tak často spojován. Následně byla na Rezidenci velvyslance zorganizována neformální snídaně s cílem propojit expertky z ČR s portugalskými kolegyněmi. Navíc se podařilo zajistit účast i mladé sociální aktivistky z Kapverd.

Konference se za Českou republiku zúčastnila Barbora Bühnová, proděkanka pro vnější vztahy a spolupráci s partnery Fakulty informatiky Masarykovy univerzity v Brně a současně místopředsedkyně EUGAIN, Lenka Simerská z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR a Radan Šafařík z Odboru pro rovnost příležitostí Úřadu vlády ČR. Velvyslanec Martin Pohl na úvod hovořil o České republice jako zemi, která se problematice rovných příležitostí věnuje dlouhodobě a chápe, jak je důležité rozvíjet mladé talenty. Navíc se jedná o jednu z priorit rozvojové spolupráce ČR. Vedle toho v rámci MZV běží kampaň Ženy v diplomacii, což potvrzuje, že každá podpora tohoto druhu je pro ženy a dívky přínosná, neboť inspirující ženy mohou zásadně pomoci při kariérním rozhodování.

Z toho důvodu Velvyslanectví ČR ve spolupráci s organizátory konference pozvalo mladou aktivistku Éricu Mirandu z Kapverd, pro kterou akce tohoto druhu byla velmi přínosná. Mohla navázat řadu kontaktů s expertkami z jiných zemí, sdílet své zkušenosti a odvézt si zpět domů inspiraci pro sebe a řadu svých kolegyň. V návaznosti na konferenci pak byla zorganizována neformální snídaně na Rezidenci velvyslance s cílem neformální a otevřené diskuze o příležitostech a výzvách. Snídaně se účastnila i Ana Martinho Fernandes z Komise pro občanství a rovné příležitosti, jedné z nejdůležitějších organizací tohoto zaměření v Portugalsku. Mohla tak sdílet své zkušenosti ze své země a současně navázat kontakt se svými kolegyněmi z Česka a Kapverd.

Galerie


EUGAIN Cost Action foto


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688