chmi.cz (ČHMÚ)
06.05.2024 11:23:00

Výstraha ČHMÚ na silné bouřky Dnes 6. 5. odpoledne se začnou vytvářet bouřky nejprve v jihozápadních Čechách

⚠️Výstraha ČHMÚ na silné bouřky 🌩

ℹ️ Dnes 6. 5. odpoledne se začnou vytvářet bouřky nejprve v jihozápadních Čechách, později i v oblasti Českomoravské vrchoviny. Na východ Moravy a Slezska dorazí až k večeru.

Bouřky budou postupovat relativně pomalu k východu, může v nich spadnout kolem 30 mm za krátký čas. V celkovém úhrnu do zítřejšího rána není vyloučeno v kombinaci s nočním deštěm ojediněle i přes 50 mm srážek.

🌬 V bouřkách se objeví také nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h) a ojediněle i kroupy do 2 cm. 📌Nejsilnější bouřky čekáme zejména v oblasti Českomoravské vrchoviny.

🌩Později odpoledne a večer k nám pravděpodobně ještě postoupí linie slábnoucích bouřek z Bavorska, která částečně ovlivní jih našeho území zejména nárazy větru kolem 20 m/s (70 km/h) a dalšími, spíš už trvalejšími srážkami.

🌊V závislosti na rozložení a intenzitě očekávaných srážek může docházet k výraznějšímu kolísání hladin menších toků. Vzhledem k aktuálnímu nasycení je zvýšená pravděpodobnost kolísání u toků odvodňujících zejména Českomoravskou vrchovinu a také Jeseníky a Beskydy.

👉Aktuální znění výstrahy najdete na výstražném webu ČHMÚ


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty