Lukáš Hrma (ČSNF SICAV, a.s.)
Okénko BIG EXPERT  |  06.05.2024 18:31:18

Naučili se už Češi investovat – seriál ČSNF - 2. díl

Kam investovat? Jakou strategii zvolit? Sám nebo využít služeb odborníků? To jsou otázky, které, že si klade stále více investorů a najít na ně odpověď není úplně jednoduché. Z vlastní zkušenosti vím, že informací není nikdy dost. Přinášíme druhý díl seriálu ČSNF od zástupce investiční společnosti AVANT.  

V rámci našeho fondu kvalifikovaných investorů ČSNF SICAV, a.s. spolupracujeme se všemi typy společností a příspěvky jejich zástupců budeme postupně zveřejňovat v příspěvcích. Hodně nám jejich profesionalita pomáhá při komunikaci s investory, jak zvyšovat povědomí o fondu, developerských projektech, edukovat klienty o tomto typu investic, poskytovat dlouhodobý servis a podílejí se na prodeji nemovitostí fondu a spoluvytváří nový domov pro naše klienty. Myslíme si, že jejich role je v celém procesu investování nezastupitelná. Posuďte sami při čtení odpovědí. 

 

Myslíte si, že už inflace naučila konzervativní Čechy investovat?
Rád bych řekl, že naučila. Statistiky však stále hovoří proti takovému tvrzení. Češi jsou spíše národem spořivým než investujícím. Nadále držíme relativně vysokou míru úspor vůči disponibilnímu důchodu (přes 17 %) oproti západoevropským zemím. Oproti tomu ale od poloviny loňského roku můžeme vysledovat rostoucí zájem po investicích a investoři začali vstupovat do střednědobých investičních horizontů. 
 

Měl by investor využívat služeb profesionálních poradců a společností nebo investovat po vlastní ose?
Tady záleží na zkušenosti investora, pokud již je ostřílený v investování, ať klidně využije různé platformy obchodníků s cennými papíry nebo investičních společností. Pokud začíná investovat, nemá ucelený přehled o produktech na trhu nebo je investice složitější určitě bych doporučil, aby se obrátil na odborníky v dané oblasti.
 

S jakým typem investora/klienta se nejčastěji setkáváte?
(má jasno o strategii nebo očekává rady a tipy, stačí základní info nebo požaduje detailní informace, apod…)
Zpravidla se jedná o investory, kteří jsou kvalifikovanými investory. Ti chtějí co nejvíce informací o daném fondu.
 

Kdo patří k vašim typickým investorům a jaká je nejčastější výše jejich investic do fondu?
Našimi investory jsou kvalifikovaní investoři dle § 272 ZISIF. Výše investice se pohybuje od minimální částky 1 000 000 Kč a investující osoba učinila prohlášení, že si je vědoma rizik spojených s investováním do tohoto fondu kvalifikovaných investorů.
 

Řeší vaši klienti diverzifikaci své investice?
Ano, řeší. V současné době má skoro 50 % našich investorů více než jeden fond ve svém portfoliu.
 

Co připravujete pro letošní rok pro klienty/investory nového?
Rádi bychom vylepšili náš portál a web a představili nové fondy, abychom rozšířili nabídku fondů pro zprostředkovatele a jejich investory.

 

Ing. Michal Brothánek

Obchodní ředitel a člen představenstva AVANT investiční společnost, a.s.

 

 

 

 

_________________________________________________________________________________________ 

 

Disclaimer: Fond je fondem kvalifikovaných investorů dle zákona č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, ve znění pozdějších předpisů, jeho akcionářem se může stát výhradně kvalifikovaný investor dle paragrafu 272 tohoto zákona. Hodnota investice do fondu může klesat i stoupat a návratnost původně investované částky není zaručena. Výkonnost fondu v předchozích obdobích nezaručuje stejnou nebo vyšší výkonnost v budoucnu.

Sdělení klíčových informací fondu (KID) je k dispozici na http://www.avantfunds.cz/informacni-povinnost/. V listinné podobě lze uvedené informace získat v sídle společnosti AVANT investiční společnost, a.s., City Tower, Hvězdova 1716/2b, 140 00 Praha 4 – Nusle. Další důležité informace pro investory na: https:www.avantfunds.cz

Uvedené informace mají pouze informativní charakter a nepředstavují návrh na uzavření smlouvy nebo veřejnou nabídku podle ustanovení občanského zákoníku.

 


 

Lukáš Hrma

Obchodní ředitel a člen dozorčí rady a investičního výboru fondu ČSNF SICAV, a.s.

Od roku 2019 působí ve skupině ČSNF Group a.s.. Aktuálně zodpovídá za správu investičních produktů fondu kvalifikovaných investorů (FKI) ČSNF SICAV, a.s. a za dluhopisový program tohoto fondu, jejich nastavení a umístění v rámci kapitálového trhu. Má na starosti komunikaci s institucionálními partnery, obchodními a distribučními sítěmi v rámci celého trhu a prezentaci aktivit skupiny na konferencích, kongresech a odborných akcích s tématikou investic a investování nejen do nemovitostí. Podílí se na založení Asociace Fondů kvalifikovaných investorů (AFKI), která má za úkol edukovat a budovat větší povědomí mezi odbornou i neodbornou veřejností o investování v rámci FKI.


ČSNF SICAV, a.s.

Investiční a nemovitostní fond kvalifikovaných investorů ČSNF SICAV, a.s. má od svého založení v roce 2017 jednoduchou filozofii se zaměřením na development. Burzovně obchodovatelný fond investuje tam, kde to dává smysl. Diverzifikuje své portfolio do menších projektů, jimiž zajišťuje stabilní chod společnosti, a také do větších, kde řeší celou urbanistickou koncepci lokality. Tato strategie fondu přináší investorům konzistentní výnos v jakékoli době.

Fond se zaměřuje na výstavbu rezidenčních nemovitostí – bytových a rodinných domů u developerských projektů jako jsou např. Rezidence U mlýna v Královicích, Rezidence Kolovraty nebo Královský statek na Karlštejně či Resort Slapy.

Více na https://csnf.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688