mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  09.05.2024 15:01:00

Evropská obchodní komora v Saúdské Arábii – zahájení činnosti

09.05.2024 / 14:36 | Aktualizováno: 09.05.2024 / 15:01

Dne 8. května 2024 byla oficiálně zahájena činnost Evropské obchodní komory v Saúdské Arábii (ECCKSA). ECCKSA vznikla jako první evropská obchodní komora v regionu GCC (v zemích Rady pro spolupráci států v Zálivu).

Komora se s podporou Evropské unie bude věnovat posilování hospodářských a obchodních vazeb mezi Královstvím Saúdské Arábie a Evropskou unií. S využitím důležitých kontaktů ve vládní i podnikatelské sféře by měla významně přispívat k usnadnění přístupu na trh pro členské společnosti a zajišťovat spravedlivé příležitosti pro evropské i saúdské firmy.

Odvětvové výbory komory se budou zabývat sektorově specifickými otázkami a problémy a nabízet poznatky a doporučení, která by měla zlepšit přístup evropských podniků na trh a přispět k dlouhodobé hospodářské prosperitě.

ECCKSA bude poskytovat služby na podporu evropských firem, které zakládají své pobočky v Saúdské Arábii, jako jsou propojování podniků s potenciálními klienty, dodavateli a partnery, nabídka informací o trhu a průzkumů pro komplexní pochopení fungování místního trhu.

Hlavní cíle ECCKSA jsou definovány následovně:

  • Vytvořit jednotný evropský hlas pro uvolnění bilaterálních obchodních příležitostí s cílem pomoci Království Saúdské Arábie při naplňování jeho vizí na všech úrovních státní správy a místních podniků.
  • Podporovat navazování pozitivních vztahů a důvěry prostřednictvím aktivního dialogu a interakce s úředníky a správci z různých úrovní vlády, institucí a místních podnikatelských organizací v KSA jako apolitická organizace na podporu podnikání.
  • Navázat a udržovat pevné vazby s evropskými institucemi, členskými státy a příslušnými partnery, včetně delegace EU v Království Saúdské Arábie, evropských obchodních diplomatů, Evropské komise a Evropského parlamentu v Bruselu.
  • Podporovat spravedlivou a otevřenou hospodářskou soutěž, volný obchod, vysoké etické standardy v oblasti řízení podniků a otevřenost mezinárodním obchodním standardům při respektování kulturních hodnot KSA.
  • Podporovat členy ve sdílení „best practices“ v souladu s evropskými a saúdskoarabskými cíli udržitelnosti a prosazovat sociální odpovědnost podniků a etické obchodní postupy.
  • Prosazovat zájmy odvětví prostřednictvím koordinace a zveřejňování stanovisek a dialogu.
  • Přispívat k hospodářskému růstu prostřednictvím posílení obchodních a investičních toků mezi Evropou a Královstvím Saúdské Arábie podporou dlouhodobé obchodní spolupráce.
  • Podporovat inovace, přenos znalostí a technologií mezi evropskými společnostmi a místními partnery.
  • Vytvořit centrum obchodních znalostí, informací o trhu a příležitostí k navazování kontaktů, které členům pomohou vstoupit na saúdskoarabský trh a prosperovat na něm.

ECCKSA nabízí několik typů členství. Primárně je členství v komoře určeno na firmy nebo jedince z Evropské unie působící v KSA – Regular Member. Mimo to umožňuje členství také firmám NGO a jednotlivcům, kteří nejsou ze zemí EU, ale jednají v souladu s cíli a posláním komory – Associate Memeber. Více k možnostem členství na stránkách ECCKSA.

přílohy

ECCKSA - 1 MB PDF (Acrobat dokument) 9.5.2024
https://mzv.gov.cz/file/5459505/ECCKSA_Brochure_2024.pdf


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688