Vlada.cz (Vláda)
Z domova  |  09.05.2024 17:29:00

Evropská komise provádí střednědobé hodnocení Nástroje pro technickou podporu

Evropská komise zahájila nezávislé střednědobé hodnocení k provádění Nástroje pro technickou podporu (Technical Support Instrument, TSI). Hodnocení nástroje TSI pro období let 20212023 souvisí s dosažením poloviny prováděcího období tohoto přímo řízeného programu EU. Jedná se o období silně ovlivněné potřebami provádění reforem nejen v souvislosti s dopady pandemie COVID-19, ale i války na Ukrajině či energetické krize. Ve všech těchto oblastech představoval nástroj TSI klíčovou složku reformního procesu EU.

Nástroj TSI je přímo řízeným programem EU, který se zaměřuje na podporu příprav, provádění či hodnocení strukturálních reforem členských států EU. V rámci každoročních výzev tak mají instituce veřejné správy (ministerstva a další ústřední orgány státní správy, kraje či města a obce) možnost předložit Evropské komisi své projektové žádosti za účelem získání podpory k provádění příslušných reforem.

ČR se aktivně zapojila do všech řádných i mimořádných výzev nástroje TSI podáním reformních projektů institucí veřejné správy. Za dobu existence nástroje TSI a jeho předchůdce Programu na podporu strukturálních reforem (Structural Reform Support Programme, SRSP) podpořila Evropská komise již 76 českých reformních projektů podaných v rámci řádných výzev a 7 projektů v rámci mimořádných výzev. Značná část vybraných projektů pak přispívala k plnění Národního plánu obnovy či specifických doporučení pro jednotlivé členské státy EU (Country Specific Recommendations). Evropská komise dlouhodobě oceňuje vysokou kvalitu podávaných projektů za ČR.

TSI

Schválené reformní projekty ČR v rámci nástroje TSI a SRSP (Zdroj: https://reform-support.ec.europa.eu/our-projects/country-factsheets/czechia_en)

V rámci období let 20212023 podpořila Evropská komise české reformní projekty v celé řadě oblastí. Jednalo se tak například o projekt Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru k posílení prevence lesních požárů v reakci na rozsáhlý požár v Národním parku České Švýcarsko v roce 2022, projekt Ministerstva průmyslu a obchodu zajišťující nezávislé střednědobé hodnocení plnění strategie na podporu malých a středních podniků či projekt Ministerstva práce a sociálních věcí na posílení národního systému ochrany dítěte. Předpokládaná výše získané podpory pro ČR v rámci řádných výzev nástroje TSI a SRSP pak přesahovala více než 21 milionů EUR. Další podporu pak ČR obdržela v rámci mimořádných výzev nástroje TSI.

Evropská komise provádí střednědobé hodnocení Nástroje pro technickou podporu

Přehled schválených reformních projektů ČR v rámci TSI a SRSP podle jejich tematického zaměření (Zdroj: https://reform-support.ec.europa.eu/our-projects/country-factsheets/czechia_en)

V souvislosti s dosažením tohoto střednědobého milníku v rámci provádění nástroje TSI aktuálně probíhají veřejné konzultace, do kterých je možné se zapojit prostřednictvím odkazu zde do 10. června 2024. Zapojení do těchto veřejných konzultací poskytne Evropské komisi nejen zpětnou vazbu k dosavadnímu provádění tohoto přímo řízeného programu EU, ale bude přínosné i pro přípravu budoucích výzev a zefektivnění tohoto nástroje v příštích letech.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688