TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  01.07.2011 08:01:54

Očekávané domácí události na pátek 1. července

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Přehled očekávaných událostí

08:30 - Mezinárodní konference s názvem Ronald Reagan: Inspired Freedom. Konference bude zaměřena na politiku Ronalda Reagana a její vliv na země Střední a Východní Evropy a prezidentův odkaz pro 21. století. Pozvání přijala bývalá ministryně zahraničních věcí USA Condoleeza Riceová, premiér ČR Petr Nečas, první místopředseda Senátu PČR Přemysl Sobotka a další hosté. (PRAHA - Černínský palác, Loretánské náměstí 101/5, Praha 1)

09:00 - Odvolací jednání v případu vytunelované společnosti Rubena Náchod. S pětiletými tresty od krajského soudu odešli čtyři manažeři společnosti a stejný trest soud vyhlásil i nad uprchlým automobilovým závodníkem Martinem Kolocem. (PRAHA - vrchní soud, č.5/1. patro, Pankrác)

09:00 - Promoce Farmaceutické fakulty UK. (PRAHA - Karolinum, Ovocný trh 541/3)

10:00 - Prezident republiky Václav Klaus přijme delegaci členů Kongresu Spojených států amerických vedenou kongresmanem Kevinem McCarthym. (PRAHA - Pražský hrad, Praha 1)

11:00 - TK ČSSD k aktuální politické situaci. (PRAHA - Lidový dům, Hybernská 7, Praha 1)

11:00 - Mimořádná TK k záměru ministra zdravotnictví Leoše Hegera vypsat výběrové řízení na ředitele IKEM a k hospodaření a ekonomické situaci IKEM. (PRAHA - IKEM, Vídeňská 1958/9, Praha 4)

11:00 - Setkání u pomníku spisovatele Franze Kafky u příležitosti 128. výročí jeho narození. (PRAHA - Dušní ulice, u pomníku F. Kafky, Praha 1)

12:00 - 1. místopředseda Senátu PČR Přemysl Sobotka se zúčastní oslavy pořádané mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Polské republiky v ČR Janem Pastwou u příležitosti zahájení předsednictví Polské republiky v Radě Evropské unie. (PRAHA - Velvyslanectví Polské republiky, Valdštejnská 8, Praha 1)

13:00 - Jednání pracovní skupiny k evropské agendě. Akci pořádá místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková. (PRAHA - Senát PČR, Zelený salonek, Valdštejnské náměstí 4)

14:00 - Prezident republiky Václav Klaus přijme bývalou ministryni zahraničí Spojených států amerických Condoleezu Riceovou, která v Praze vystoupí jako hlavní řečník na konferenci Ronald Reagan: Inspired Freedom pořádané u příležitosti oslav 100. výročí narození prezidenta Ronalda Reagana. (PRAHA - Pražský hrad)

17:00 - Slavnostní odhalení nového názvu ulice Ronalda Reagana. Akce se zúčastní Condoleezza Riceová, bývalá ministryně zahraničních věcí USA, Tomáš Chalupa, ministr životního prostředí, Marie Kousalíková, starostka Prahy 6, Norman Eisen, velvyslanec USA v ČR a americká kongresová delegace. Doprovodný kulturní program (od 16 do 19 hodin): Výstava Snapshots/ Momentky - fotky ze života Ronalda Reagana, které nebyly často publikovány, přehlídka amerických historických vozidel z let 1950 až 1980. (PRAHA - před rezidencí velvyslance USA, Dr. Zikmunda Wintra 3, Praha 6)

18:00 - Pražský arcibiskup Dominik Duka bude celebrovat v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha mši svatou na zahájení polského předsednictví v Radě Evropské Unie. Mše svatá bude v češtině, polštině a angličtině. (PRAHA - katedrál sv. Víta, Václava a Vojtěcha)

19:40 - Pražský arcibiskup Dominik Duka společně s primátorem Bohuslavem Svobodou pozdraví účastníky slavnostního zahájení 3. ročníku akce Oslavy Prahy. (PRAHA - Staroměstské náměstí, Praha 1)

22:00 - Akce s názvem Jazz 4 kontinentů: Aldebaran Quartet feat Roman Pokorný. (PRAHA - Jazz Dock, Janáčkovo nábřeží 2)

Další události

- Výstava fotografií agentury Mediafax s názvem 88, pořádaná k třetímu výročí vstupu agentury na tuzemský trh. K vidění bude 11 reportážních velkoformátových fotografií. (13. červen - 1. červenec, PRAHA - Národní knihovna, Mariánské náměstí 190/5)

- Akce s názvem Týden svobody u příležitosti 20. výročí odchodu sovětských vojsk z tehdejšího Československa a 20. výročí rozpuštění Varšavské smlouvy. (20. červen - 1. červenec, PRAHA)

- Festival Prague Proms. (21. červen - 23. červenec, PRAHA)

- Pokračuje výstava Láska a svoboda pro uvězněné v severokorejských koncentračních táborech. Akce probíhá v rámci pražského Týdne svobody. (22. červen - 2. červenec, PRAHA - pasáž Lucerna, Štěpánská 61, Praha 2)

- Oslavy Prahy. Oficiální pražské slavnosti, v jejichž rámci se uskuteční hudební vystoupení, řada výtvarných expozic, veřejných sbírek, diskuzí s českými vědci, programy pro děti a další. Akce se koná na různých místech Prahy. (1. červenec - 2. červenec, PRAHA)

- Seznam nemocí z povolání se od 1. července rozšíří o pět chorob. Patří mezi ně například rakovina hrtanu či plic. (1. červenec, ČESKÁ REPUBLIKA)

- Začíná rekonstrukce tramvajové trati v pražských Modřanech; práce potrvají až do 22. října. (1. červenec, PRAHA)

- Uměleckým šéfem Státní opery Praha se stává slovinský režisér a scénograf Rok Rappl (od 1. ledna 2012 bude zároveň i šéfem opery Národního divadla). (1. červenec, PRAHA)

- Účinnosti nabude novela celního zákona, na jejímž základě budou moci celníci mimo jiné používat proti agresivním jedincům elektrické paralyzéry nebo takzvané zásahové výbušky. (1. červenec, ČESKÁ REPUBLIKA)

- Účinnosti nabývá novela silničního zákona, která v návaznosti na evropskou směrnici zavádí audit bezpečnosti vybraných silnic. Novela také dává celníkům pravomoc odstavit kamion, který nezaplatil mýtné na dálnici. (1. červenec, ČESKÁ REPUBLIKA)

- Účinnosti nabývá zákon o ochraně bankovek a mincí eura, jehož cílem je chránit bankovky a mince společné evropské měny proti padělání a pozměňování. (1. červenec, ČESKÁ REPUBLIKA)

- Praha zdraží jednorázové jízdenky MHD o šest korun, prodlouží se platnost jízdenek a budou přestupní. Dlouhodobé kupony se nezdraží a nově budou zdarma jezdit děti do 15 let a důchodci od 65 roků. (1. červenec, PRAHA)

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688