Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Tipsport nesmí použít pro svou číselnou loterii název Tipsportca

Tipsport nesmí použít pro svou číselnou loterii název Tipsportca

08.07.2011 15:28
Autor: ČTK

Sázková kancelář Tipsport obdržela od soudu předběžné opatření, podle něhož nesmí použít pro svou novou číselnou loterii název Tipsportca. Tu měla firma spustit v pondělí. ČTK to dnes řekla mluvčí loterijní společnosti Sazka Lenka Tichá a potvrdil i mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava s tím, že informace o dalších krocích Tipsportu budou odpoledne. Název loterijní hry je podle Tiché za hranicí porušování práv k ochranným známkám, jejichž majitelem je Sazka, která provozuje číselnou loterii Sportka.

Návrh na předběžné opatření proti Tipsportu podala Sazka. Jeho předmětem je užívání názvu Tipsportca pro novou číselnou loterii. "Městský soud v Praze rozhodl ve prospěch Sazky a vydal usnesení o předběžním opatření. Na základě něj je Tipsport povinen zdržet se dočasně užívání označení Tipsportca pro název jakéhokoliv svého produktu. V praxi to znamená, že musí číselnou loterii přejmenovat," uvedla Tichá. Soud se bude celou záležitostí zabývat na základě žaloby, kterou Sazka připravuje kvůli porušování práv k ochranné známce. Pokud usnesení potvrdí, Tipsport se bude muset zdržet používání názvu Tipsportca definitivně, dodala.

Společnost Tipsport kvůli nové hře Tipsportca spustila masivní reklamní kampaň, jejíž ústřední postavou se stal moderátor Leoš Mareš. Prezident Asociace českých reklamních agentur a marketingové komunikace Pavel Brabec dnes ČTK řekl, že při uvedení nového produktu na trh firma obecně musí počítat s investicí v řádu desítek milionů korun. "Další investice jsou potřebné pro udržení zájmu veřejnosti v dalším období," podotkl.

Spor mezi Sazkou a společností Tipsport kvůli nové loterii podle Brabce bylo možné očekávat. "Loterijní trh je po dlouhé agónii Sazky výzvou pro nové produkty. Tipsport se svou Tipsportcou se snaží tuto obchodní příležitost rychle uchopit," uvedl Brabec, podle kterého zaváděcí kampaň na tuto novou loterii je poněkud rozpačitá a kampaň evidentně cílí do mladší cílové skupiny. "Volba Leoše Mareše se mi zdá možná poněkud zvláštní, možná i kontraproduktivní," míní.

Číselnou loterii zatím provozuje jen Sazka, která je od konce května v konkurzu. Sázky Tipsportky měli lidé začít podávat od pondělí 11. července na všech téměř 1000 pobočkách Tipsportu. První losování výherních čísel se mělo uskutečnit v neděli 17. července.

Konkurenční Fortuna (120,35 CZK, -0,53%) plánuje v polovině července spustit novou číselnou loterii Fortuna Lotto, jejíž týdenní tah čísel s jackpotem bude také přímým konkurentem Sportky provozované Sazkou. Fortuna má pro sázení v číselné loterii smlouvu zatím na tisícovku prodejních míst.

Povolení k provozování číselných loterií dostala od ministerstva financí také společnost Synot Tip. Ta spuštění číselné loterie plánuje na září letošního roku. O licenci požádala také sázková společnost Chance.

Sázkové kanceláře zrychleně zareagovaly na dění okolo společnosti Sazka, která provozuje mimo jiné hry Sportka či Šťastných 10. Firma je od konce března v úpadku a od konce května v konkurzu, a to kvůli problémům se splácením výstavby pražské haly O2 arena.

Tipsport byl založen v květnu 1991. Nabízí sázky především na sportovní události, ale vypisuje kurzy i na politické či zábavné kulturní události a také na číselné hry. Působí v ČR, na Slovensku a v Polsku. Počátkem roku měl zhruba 180.000 registrovaných klientů.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
05.05.2024
10:22Víkendář: Podle Newton Investment Management je čas zaměřit se méně na růst zisků a více na valuace
04.05.2024
15:20Invesco: Rostoucí výnosy státních dluhopisů, klesající ceny ropy a jestřábí řeči FEDu
9:00Víkendář: Fisher o zachování inflačního cíle, nezávislosti centrální banky a vývoji sazeb
03.05.2024
22:04Silný závěr týdne na Wall Street  
17:43Zisky obchodovaných firem v následujícím roce, cyklus a dlouhodobý trend
16:50Plány centrálních bank zřejmě zkomplikují vyhlídky eurozóny, varuje ekonom
16:46Data i výsledky trhům v závěru týdne přejí, ISM ale zaselo pochybnosti  
16:23Komerční banka, a.s.: Hospodářské výsledky k 31.3.2024 (1Q 2024)
15:16Baron: Akcie Tesly začnou prudce posilovat
15:01Tomáš Vlk: Trh práce v USA konečně oslabuje, k radosti investorů  
13:49Perly týdne: Zákon na snížení inflace zvyšuje inflaci, Tesla dostala čínský impuls
13:42Než otevře Wall Street: Coinbase, BigBear.ai, Fortinet  
12:00Hartnett: Slabší data o americké zaměstnanosti zvyšují riziko výprodejů na akciích
11:55Nezaměstnanost v EU v březnu klesla, nejnižší byla v Česku a Polsku
10:59Akcie míří k důležitým datům v lepší kondici díky výsledkům Applu  
10:31Jakub Blaha: Apple oznámil největší zpětný odkup akcií ve své historii  
9:28GEVORKYAN potvrdil předběžné výsledky hospodaření. Na letošní rok plánuje další navýšení tržeb i zisku
9:08Rozbřesk: Sazby klesají na 5,25 %, jejich očekávaná trajektorie se však posouvá výše
8:51Slabší výsledky Komerční banky, Apple překvapil rekordními odkupy a futures jsou zelené  
8:41Zisk i tržby Applu ve čtvrtletí klesly, překonaly však očekávání

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data