Více se dočtete přímo na stránkách Eurostatu .
Kde se bere jídlo na našem stole
Publikace, kterou připravil Eurostat, zachycuje cestu jídla z farmy až na vidličku.
Deset kapitol obsahuje data o farmách, zemědělcích, jejich produkci, cenách toho, co se vypěstuje a sklidí, ekonomické výkonnosti zemědělského sektoru, rybářské činnosti, zpracování potravin a nápojů, obchodu, distribuci, velkoobchodní činnosti a spotřebě potravin a nápojů. Zajímavým bodem je asymetrický dopad pandemie nemoci covid-19 na některé části produkčního a zpracovatelského řetězce a na straně konečných spotřebitelů.
Poslední zprávy z rubriky Makroekonomika:
Přečtěte si také:
Příbuzné stránky
- Jak koupit Bitcoin, kde koupit Bitcoin – nákup Bitcoinu
- Důsledky sankcí: Rusko neví, kde brát jídlo, západ sčítá škody
- Fastfoody v Česku plánují změny: Jídlo ke stolu, burger bez housky
- Odkud pochází jídlo na evropských stolech
- 16. Česko-německý hospodářský kulatý stůl v Düsseldorfu se věnoval tématům nové podoby světového hospodářství a obchodní odolnosti našich zemí
- Muž si udělal ze spoluvězně otroka. Bral mu jídlo i peníze
- e15.cz: Berou nám zisk, stěžují si restauratéři, a rozvážejí si jídla sami, komentuje AMSP ČR
- Jídlo v restauracích stále zdražuje! Kde se u vás najíte za pár korun?
- Jídlo a zdraví: prospívá našemu zdraví mléko a mléčné výrobky?
Prezentace
25.04.2025 Vyšší spoluúčast přinese zajímavé výhody u…
16.04.2025 5 Xiaomi telefonů, které jsou teď v Česku za…
16.04.2025 Jak investovat v době nejistoty?