Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Nejsme žádní lenoši, vzkazuje řecký premiér Klausovi

Nejsme žádní lenoši, vzkazuje řecký premiér Klausovi

01.09.2011 17:54
Autor: mediafax

Řecký premiér Jorgos Papandreu se ohradil proti výroku českého prezidenta Václava Klause, který Řeky přirovnal k povalečům popíjejícím pod cypřiši ouzo. Informuje o tom na svém webu televize Maga.

"Slova Václava Kause mě zarmoutila. Český prezident teď své populistické antievropanství, kterým je všude známý, zaměřuje proti Řekům a uráží je tvrzením, že pijí ouzo a užívají si života, zatímco druzí v Evropě za ně pracují," cituje portál z prohlášení řeckého premiéra.

Na záznamu čte premiér prohlášení hrobovým hlasem. "Je to nepravdivé tvrzení. Nemá nic společného s Evropou, kterou budujeme. Pokud by Evropská unie takový přístup nepřekonala, rozpadla by se," říká Papandreu.

Papandreu tak reagoval na výrok, který Klaus na adresu Řeků vyslovil v rozhovoru, jenž vyšel v sobotním vydání deníku Právo. "Každá země může volit, zda bude žít na půl plynu, čtvrt plynu, nebo na plný plyn svých možností. Sama by mohla říct: my budeme víc hodin sedět ve stínu pod cypřiši a popíjet ouzo, anebo víc pracovat. Jestliže se Řecko rozhodne, že bude více hodin věnovat ouzu nebo cypřišům, tak je to naprosto v pořádku. Nicméně nemůže vstoupit do měnové unie s Německem," řekl v rozhovoru prezident.

Řecko se potýká s vysokým dluhem veřejných financí. Přes masivní financování ze zahraničí se dluh prohlubuje a země míří k bankrotu.

Ouzo je pálenka z matoliny (zbytků vinných hroznů). Do aromatického destilátu se přidává anýz, semena fenyklu, koriandr, lékořice, máta, skořice, lískové ořechy, hřebíček a citrusové květy, někdy i rozinky. Obsah alkoholu bývá kolem čtyřiceti procent.


Váš názor
  • u nás je to jinak?
    06.09.2011 11:00

    O lenoších v ČR by se taky dalo popsat hodně depeší :-)) Dokonce ani Klaus není nějak extra pilný workoholik, ten o práci většinou jen mluví a káže. Ukecat národ ještě neznamená, že je pracovitý. NENÍ, je jen urejpaný :-))
    Jesse
    • Re: u nás je to jinak?
      06.09.2011 11:28

      To by mě nikdy nenapadlo, že se budu zastávat Klause ;-) Ale i když odhlédnu od toho, že na skutečné citaci onoho výroku o Řecích neshledávám nic vůči nim nesympatického - právě naopak, tak zajisté největší vina padá na hlavu mladých ambiciózních 'novinářů', kteří jsou ovšem jenom nástrojem politického boje u nás. Jinak si myslím, že co do studia podkladů je Klaus určitě daleko pilnější než naprostá většina našich poslanců...
      Kalka.
      •  
        06.09.2011 12:06

        Máš pravdu v tom, že kariéra je v českých zemích a na Moravě hnacím motorem píle a pracovitosti. Ale to je asi tak všechno :-))
        Jesse
  • vyhodit
    02.09.2011 20:07

    když v restauraci nezaplatíš , dostaneš přes pusu a letíš ven tak proč nevyhodit Řecko z EU jasně dluhopisy - bojím bojím...... arbitráže vyřídily i větší problémy. Ještě pořád mají dost majetku - Projedli kalhoty a pořád je mají na sobě.
    Maximilion
    • Re: vyhodit
      02.09.2011 20:13

      no vidíš, ale tady všichni řešj zlýho klause...))
      db
  • )))
    02.09.2011 19:47

    http://www.nemluvizame.cz/
    ZUZKA
    • Re: )))
      02.09.2011 20:07

      a co cetka? nebyla by na tom kvůli sentimentu bez těch línejch satyrskejch podvodníků třeba líp ?---;-)
      db
      • Bufíku
        02.09.2011 20:09

        Cetka by na tom byla bezpochyby lépe, kdyby jsi nakoupil..Jako správný televizní divák))
        ZUZKA
    • Re: )))
      02.09.2011 20:04

      Zuzko cio ti kikina udělala ? Je horší než Gross, Sobotka, Paroubek, Rath nebo Jančík, Čuněk, v podstatě celý pražský (a nejen pražský) bratrstvo? Kdo z těchto trpaslíku a mamrdů je schopnej zformulovat nějakou myšlenku, které se člověk s IQ nad 110 nezasměje ? Jinak proti většině citátů,přestože většinou naprosto vytrženejch z kontextu já nic nemám....
      db
      • už se nemračme))
        02.09.2011 20:12

        http://www.stream.cz/uservideo/562675-srandovni-svatba-a-nezadrzitelny-smich
        ZUZKA
  • lépe se to nedá napsat:
    02.09.2011 13:26

    http://motls.blogspot.com/2011/09/klaus-papandreou-and-ouzo.html
    db
  •  
    02.09.2011 11:26

    Ať má pravdu a nebo ji nemá je mi v tuto chvíli jedno, ale je hlava státu, diplomat a se svým egem, které ho tlačí ke komentování téměř všeho, by se měl umět vypořádat.
    mgp
    • já tleskám
      02.09.2011 12:52

      Nic než pravda. řekové si užívají života, a ostatní se musí skládat na jejich dluhy. Co na tom proboha není pravda?
      moravak
      • Re: já tleskám
        02.09.2011 14:16

        Samozřejmě, že má pravdu, to si můžeme říci mezi sebou v této debatě nebo v hospodě, nejsme totiž ani jeden z nás prezidentem. No a další text už nepokládám za nutné vysvětlovat. Pokud ano, tak i já " tleskám ".
        mgp
  •  
    02.09.2011 9:31

    Klaus dělá jen ostudu!!! (krádež pera, odmítnutí projít bezpečnostním rámem,atd.)
    mila69
    • Ne nedělá
      02.09.2011 9:56

      V solidních státech evropy mu za to normální lidé zatleskají. Co řekl je pravda a řekl to ještě velice kulantně. Řekové se vlastní vinou dostali do situace kdy nejsou schopni plnit své závazky, musí přijímat cizí pomoc (paradoxně i od států chudších) a jsou tak na ostatních závislí. V takové situaci musí být vděčni,vzdát se své hrdosti a strpět pokorně i podstatně horší poznámky. Pokud je to pro ně neúnosně ponižující, atˇto řeší jako jiný hrdý národ (japonci) svým harakiri.
      René
      • Re: Ne nedělá
        02.09.2011 11:08

        Příteli, aby jsi to harakiri jednou nemusel spáchat ty , až všechno projedeš na burze(spíše jen chytračíš za plat, než obchoduješ) .Aby nás za pár let , nepotkalo to, co potkalo Řeky. Tady v ČR se totiž jen papouškuje to , co vyhovuje moci, a generalitě EU. Je známo , že v ČR, se nedělá novinařina, ale jenom se přetištuje ČTK,a papouškuje. Existuje zde , jen málo opravdu kvalitnívch novinářů, kteří si na věci dokážou vytvořit svůj objektivní názor, doložený patřičnými fakty. A ted něco pro osvětlení situace, pro vás co vám toho tady ty německý media moc nenapíšou. Vite že Německo dluží Řecku na poválečných reparacích okolo 320 miliard €, a do dnešního dne to dělá s uroky přes 1. BILON $ , to víte ? Do dnešního dne ti mazaní Němci, s Řeky nepoepsali ani mírovou poválečnou dohodu, aby totiž nemuseli platit. A tu půjčku co jim schválili, si právně ošetřili , klausolí, že Řekové nebudou tento dluh spojovat , s těmito reparacemi , nebot by potom vlastně Němci dlužili Řekům . Ale to vám tady nikdo neřekne , tady umí media papouškovat, to co jim je předhozeno, aby mohli oblbovat Ovce. Víte že v Řecku , byly objeveny obrovské podmořské zásoby jak ROPY tak Zemního plynu ? Že už se do toho tam montují všichni ? Turci, Američané,Nemci ? Víte ? Víte že hyeny se vrhly na kořist ? O jiné věci se tady v zákulisí bojuje , a ovce furt papouškují . Ale jak říká jedn můj přítel z Vídně ,, hlupáci štěkají, a karavana jede dál. Kdyby jsme v sobě měli kouska Řecké hrdosti , odvahy , a nebojácnosti , tak bychom neprodali svoje zadky , už před druhou svět.válkou - Němcům, a tudíž ani potom Rusům. Věčné štěbetání a výkřiky do tmy , všech těch internetových siláků, kteří leží na kanapi, a všechno vědí ,mě fakt už se..rere.
        J.V
        • jorgosi
          02.09.2011 12:34

          ty asi budeš příslušník řecké menšiny s komunistickými kořeny....
          db
          • Re: jorgosi
            02.09.2011 18:37

            Je vidět že jsi pamětník , a byl jsi postupně v ,,Jiskrách, v Pionýru , později v SSM, a do 89 i v KSČ ,než jsi převlékl kabát , a vytěžil z toho , že tak všechno víš, co ? Já ani v jedné z těchto organizaci , nikdy nebyl . Ale mezi Řeky mám dobré přátele , to je pravda, mám je rád , a naštěstí nejsem sám. :-)))
            J.V
          • Re: jorgosi
            02.09.2011 12:42

            i kdyby řeci ty tvoje reparace dostali, tak už je dávnio prožerou...myslím , že by je nejspíš použili na 18. plat pro ministerský úředníky...;-)
            db
        •  
          02.09.2011 11:55

          Máte pravdu, dodat by se toho dalo spoustu, ale pro koho. Kdo chce ví a kdo nechce tomu nepomůže nic. Je pravda , že nejvíc křičí ti co nestačí na samostatné myšlení, ale takových lidí je nejvíce třeba. Kníže pokyne pronese vtip a zámečník, domácí, řidič jde s obdivem volit. kohopak, pak se diví. Levice pravice, zadlužení, řecko a další nesmysly se dají velmi jednoduše navodit, hlavně pak zdůvodnit následná opatření.
          Homo
        • žádné
          02.09.2011 11:11

          velké zásoby ropy tam nejsou nedělej ze sebe hňupa.
          tk69
      • Re: Ne nedělá
        02.09.2011 10:09

        Klaus dělá ostudu zcela plánovitě,protože je exbicionista.Z toho důvodu,si vybírá viditelná témata.Ano,v tomto případě má pravdu.Otázkou je,zda je úlohou prezidenta,jako představitele země,hledat pro Čr spojence nebo vyvolávat rozpory s ostatními národy..Za druhé,jeho názory mají vyjadřovat názor diplomacie Čr,ne jimi ukájet vlastní ego a osobní zájmy.Jeho zbytečné epizody,na které poukazuje kolega,krádež pera,pak lež,že se jednalo o obyčejnou propisku,arogance při průchodu rámem,viz. rám je tady pro mně ne já pro rám jsou trapné a stydím se za něj.Nemluvě,že jako zástupce konzervativních hodnot,které rádoby zastupuje,bezohledně podvádí manželku a pod.A ti jeho hradní šašci Jakeš,Hájek,jsou arogantní sebestředná hovádka,stejně jako on.Neváhá své politikaření opírat o komunisty,zatímco se odpůrcům komunistů nepokrytzě posmívá a ponižuje je.V roce 1998 zradil celý národ a vyměnil osobní půtky a křeslo předsedy senátu za to,že v klidu přenechal vedení levici,prti níž zbrojil a nechal polepit republiku plakáty mobilizace před levým nebezpečím.
        Velkamedvědice
        • medvěde
          02.09.2011 12:39

          mě to pero ani rám připadá jako směšný zástupný problém lidí co mají nekonečný problém s klausem...hele mě taky občas se*e, ale je to něsmírně inteligentní, pracovitý a v názorech konzistentní člověk. A s tím Řeckem řekl přesně to co si myslí Merkel, Sarkozy a 9 z 10 Němců. Takže neprivatizace bank, problém s mladými soudci strategický prosazováni ruskýho plynu i bláboly typu že snowboard je "levicový sport" vadí 100 x víc než legrační pero a rám..
          db
          • Re: medvěde
            02.09.2011 18:51

            Nejde o to,že krade.Jde to,že nklidně dále lže.Prohlásil,že šlo o byčejnou propisku,na což reagovala hostitelská strana,že ukradené pro bylo vyrobeno z drahého Lapis lazuli.To už trapné je.Dále nejde o to,jestli má pravdu.Nasral se do diplomatické rolea z toho určité závazky.Jako hledat kompromisy,ne provokovat,aby získával levné body.Ostatní politici to ví taky,ale nejsou hloupí a nezabouchávají si do předu dveře.To je jeho styl,vyhledávat viditelné třecí plochy a pak sklízet populistické body.Viz třeba nedávno rozržka z 12 diplomaty,kteří u nás fungují.Myslíš,že při jeho vzdělání neví,že homosexualita není deviace??Jistě že,ví,ale zaleskonou semu prasečí očka ješitností a ví kolik chlápáku mu dá z apravdu.Tědy těch primitivních chlapáků.Sám je znám mezi pržskými buzíky,jako Kikina./Neověřeno/.Absolutně přehlíží ducha a smysl zákona,zneužívá litery,viz. jeho nepopisy v případě,kdy je prezident povinen podepsat nebo vrátit,takže dělá bordel v kontinuitě.Jako prezident napadá práci ústavních soudů,už jenom tím dokazuje,že nechápe smysl své funkce,spojovat lidi,ne rozdělovat.Co si může Pepa z JZD myslet o zákonech,když prezident země napadá ústavní soud.Konečným důsledkem je,že zákony pak ,že soudní rozhodnutí nerespektuje taky.
            Velkamedvědice
            • VM: NOstatní to sice ví
              02.09.2011 19:08

              ale zavírají oči, nic neřeší a kvůli tomu jsme s dluhovou krizí tam kde jsme. Trhy v panice, když vidí tolik totální impotence a sledování vlastních krátkodobých zájmů. a Jsem šťastný, že máme "populistu" Klause a ne populisty jako Papandreu, který podplácí voliče a podvádí výkazy do eu. To je opravdový megazloděj, megapodvodník a opravdický megakokot. Prej lapis lazuli, no to je fakt průšvih..)))
              db
              • Re: VM: NOstatní to sice ví
                02.09.2011 19:21

                Ne průšvih.Jen ostuda.Buffe.Chápeš,že šofér autobusu musí dodržovat určitá pravidla,stejně jako diplomat.Kolik by asi bylo válek,kolik by blo dohodkdyby se diplomati posílali do hajzlu.Jako,že dneska snějak púáchneš Sarkozi,nebyl si v noci z nějakou běhnou.Nebyl Mer..Víte o to, že po pravdě vypadáte jako kuželka a neopřel bych o Vás kolo??Pravdu si můžeme říkat s klukama v hospodě.Jako diplomat si placen od toho,aby jsi postupoval diplomaticky,chcešli něčo dosáhnout.Fakt to nechápeš??Komu tím prospěl,že řekl,to co všichni ví??Jen postavil řeky proti čechům.
                Velkamedvědice
                • VM
                  02.09.2011 19:26

                  Myslíš pravidla jako Sarka ????? "Češi propásli dobrou příležitost mlčet" nebo tak nějak. Děkuji, nechci.
                  db
                  • Re: VM
                    02.09.2011 19:38

                    Viděl si někde na světě ,aby prezident oficiálně zpochybňoval výroky ústavního soudu?Chápeš,že dobrý diplomat nemůže všechny urážet,pokud chce,aby se ho příště někdo zastal proti někomu jinému?
                    Velkamedvědice
                    •  
                      02.09.2011 19:59

                      Se vším co jsi napsal s tebou naprosto souhlasím Velkamedvědice.....jako bys mi mluvil z duše:-)
                      mila69
Aktuální komentáře
16.04.2024
23:15Wall Street nadále pod tlakem  
17:48Inflace a sazby v letošním roce – scénář od Bank of America
17:21Stres z výnosů pokračuje a brání akciím se zvednout, banky sentiment nezlepšily  
16:06MMF: Česká ekonomika letos poroste o 0,7 %, světová více než čtyřnásobným tempem
15:45Komentář analytika k Morgan Stanley: Oživení investičního bankovnictví a rostoucí příjmy ze správy majetku  
14:20RMS Mezzanine, a.s.: Přijetí nového úvěru od společnosti JTPEG INVESTMENTSFUND I SICAV, a.s.
14:20ÚOHS povolil skupině Colt CZ nákup výrobce munice Sellier&Bellot
13:56Morgan Stanley (+3 %) posiluje obraz silných výsledků amerických bank díky tradingu i správě aktiv
13:19Obchodníci Bank of America podpořili výsledky, čistý zisk za 1Q skončil v souladu s očekáváním
12:08Důvěra investorů v německou ekonomiku se zlepšila více, než se čekalo
12:06Akcie, které jsou tento týden po výsledcích připravené na divokou jízdu  
11:23Dnešní trhy: Čína nedokáže vyvážit zklamání z amerických sazeb  
9:34Microsoft investuje do AI firmy G42 ze Spojených arabských emirátů
9:05Rozbřesk: Geopolitika opět v centru pozornosti, koruna odolává vyšším sazbám v zahraničí
8:46Avast nesouhlasí s pokutou za neanonymizované údaje, čínská data přinesla smíšený obrázek o ekonomice a evropské futures jsou temně rudé  
8:32Čínská ekonomika ve čtvrtletí meziročně stoupla o 5,3 pct, předčila očekávání
6:35Siegel: Momentum může stále nahrávat velkým technologiím, nakonec se ale projeví valuační diskonty jiných firem
15.04.2024
22:02Wall Street zahájila týden obdobně jako zakončila ten minulý  
17:10Funguje to, ale s použitelností je to horší…
17:05Investoři se začínají víc bát Fedu než Íránu  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
4:00Čína - HDP, y/y
4:00Čína - Maloobchodní tržby, y/y
4:00Čína - Průmyslová výroba, y/y
11:00DE - Index očekávání ZEW
14:30USA - Počet nově zahájených staveb
15:15USA - Průmyslová výroba, m/m