Novinka na českém trhu: Koberec vyrobený z duší jízdních kol

Společnost Komfort uvádí na český trh unikátní koberec vyrobený z duší jízdních kol. Koberec je vyrobený ručně a z recyklovaného materiálu, má nadčasový design a každý kus je jedinečný. Koberec s názvem CYCLO získal letos prestižní ocenění Red Dot Design Award v kategorii produktový design. V České republice je k dostání na objednávku v síti prodejen Komfort.

 

Tisíce nepotřebných duší z jízdních kol našly nové využití - recyklují se a vyrábí se z nich designové koberce CYCLO. „Tento robustní koberec má moderní design a je vhodný i pro venkovní použití. Každý vyrobený koberec v sobě ukrývá různorodé příběhy jízdních kol a jejich majitelů,“ říká marketingová manažerka společnosti Komfort v České republice Sylva Pivodová.

 

Koberec CYCLO je ručně vázaný a vyrábí se v Indii. Duše z jízdních kol jsou rozřezány na úzké pásy, které se posléze vplétají do tkané struktury. Duše se získávají od místních půjčoven nebo opraven jízdních kol. Koberec je označený štítkem, který informuje o tom, že tento recyklovaný výrobek splňuje kritéria ekologické odpovědnosti. Při výrobě nejsou používány chemické přípravky.

 

Red Dot Design Award je jedna z nejvýznamnějších mezinárodních soutěží, která každoročně oceňuje produktový design. Letos byl oceněn i koberec CYCLO, který je u nás k dostání jen v prodejnách Komfort. V letošním roce se soutěže zúčastnili návrháři a firmy z 60 zemí světa, kteří přihlásili celkem 4 433 výrobků. „Zákazníci Komfortu si tak mohou pořídit koberec ve špičkovém designu, který byl oceněn respektovanými odborníky v konkurenci toho nejlepšího, co světový design nabízí,“ dodává Sylva Pivodová.

 

Originální design koberce CYCLO vytvořila belgická společnost Papilio. Specializovaný tým designérů navrhuje inovativní a moderní podlahové krytiny. Koberce značky Papilio se vyrábějí po celém světě.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy