Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Biggs je optimistou, Birinyi býkem

Biggs je optimistou, Birinyi býkem

01.11.2011 18:33
Autor: Redakce, Patria.cz

Barton Biggs byl 17. října „ze 60 % v dlouhých pozicích“; na začátku týdne pro Bloomberg uvedl, že se tento poměr zvýšil na 80 %. Investor je podle svých slov optimistický a myslí si, že rally bude ještě nějakou dobu trvat. Zároveň se však zdá, že většina na trhu zůstává ohledně dalšího vývoje pesimistická.

Biggsův optimismus v žádném případě neznamená, že by viděl růžovou budoucnost pro evropskou ekonomiku. Ta podle něho míří do dekády pomalého růstu, který se bude pohybovat kolem 1 – 1,5 %. Na druhou stranu ale nelze čekat, že by se eurozóna rozpadla. Její akcie jsou při současných valuacích velmi levné. „Musím přiznat, že v Evropě skoro žádné akcie nevlastním. Přesto mě lákají, protože jsou velmi levné. Byla by to rozhodně kontrariánská investice,“ uvedl investor.

Biggs má za to, že růst ekonomiky v USA v následujících třech až pěti letech dosáhne 2 – 2,5 %. I když tedy považuje evropské tituly za levné, atraktivnější jsou akcie v USA. A za zajímavé považuje i trhy v Asii. „Není to tak, že bych viděl Evropu černě, spíše jsou ještě lepší aktiva, která bych rád vlastnil,“ vysvětlil. Velmi dobře podle Biggse vypadají v USA technologické tituly, jako například Apple, Intel či Microsoft, které jsou „neuvěřitelně levné“. Podobně je tomu s velkými výrobními podniky jako GE, Caterpillar nebo Deere.

Laszlo Birinyi pro Bloomberg uvedl, že si stále zachovává býčí postoj, používá ale „trochu více taktiky“ a větší opatrnost. Trh v USA se podle něho stále nachází v dlouhodobém býčím trendu, má velký potenciál pro další růst, čekat se ale dá i vysoká volatilita. Nejlépe by si z amerických indexů měl vést S&P 500.

Birinyi porovnává současný vývoj se situací, která nastala po letech 1982 a 1990. Tato analýza ukazuje, že se nyní nacházíme na konci druhé, tedy konsolidační fáze. Investoři začínají chápat, že se ceny nevrátí tam, kde byly před rokem a půl. Naopak bude stále jasnější, že tato rally je udržitelná a že nás čekají ještě dvě zbývající fáze.

(Zdroj: Bloomberg)


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
12:48Reuters: Německá vláda mírně zvýší odhad letošního růstu ekonomiky
11:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
11:24Jakub Blaha: Konec transparentnosti Netflixu zastínil obzvlášť dobré výsledky  
10:58Páteční dopoledne je červené, po přestávce se do hry opět vložil Blízký východ  
9:25Netflix reportoval nejlepší první kvartál od roku 2020. Překvapil počtem předplatitelů
9:07Rozbřesk: Proč je česká koruna odolnější vůči silnému dolaru?
8:43Akciové trhy zrudly pod tíhou obav z konfliktu na Blízkém východě, Netflix překvapil vysokým počtem platících uživatelů  
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data