Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Řecko v rozkladu: Smete v pátek parlament premiéra i vládu?

Řecko v rozkladu: Smete v pátek parlament premiéra i vládu?

01.11.2011 17:58, aktualizováno: 2.11. 10:14
Autor: Redakce, Patria.cz

Aktualizováno

Řecká vláda přichází o politickou většinu a reálně jí hrozí, že v pátek bude smetena vyslovením nedůvěry parlamentem. Po výzvě opozice k odchodu premiéra a uspořádání předčasných voleb také šestice socialistických poslanců domovské strany premiéra Papandrea vyzvala po pondělním ohlášení referenda premiéra k demisi a požaduje vládu národní jednoty, která zajistí plnění programu finanční pomoci Řecku a dovede zemi k předčasným volbám. Poté, co již dvě poslankyně vládního PASOKu oznámily odchod ze strany, se parlamentní většina se smrskla na těsných 151 z 300 hlasů. Do pátečního hlasování o důvěře vládě se očekává, že se proti ní postaví další.

Z postupně skládané mozaiky vyplývá, že premiér Papandreu požadavek referenda o přijetí pomoci eurozóny nekonzultoval ani s vlastní vládou. O návrhu na referendum nic netušil ani vicepremiér a ministr financí Evangelos Venizelos, který slova premiéra vyslechl v pondělí večer z televize. Včera byl hospitalizován. Teprve v noci z úterka na středu řecký kabinet jednomyslně odsouhlasil návrh premiéra George Papandreua, aby země uspořádala referendum o finanční pomoci od Evropské unie. "Kabinet vyjádřil svou podporu," oznámil mluvčí vlády Elias Mossialos. "Referendum se uskuteční co nejdříve, jakmile budou formulovány základy dohody o pomoci." Někteří ministři po odchodu ze sedmihodinového zasedání vlády rozhodnutí kritizovali. Přesto referendum podpořili. Podle ministra vnitra by se refendum mohlo konat dříve, než v lednu, nejspíše v prosinci.

Vůdce řecké opoziční strany Nová demokracie Antonis Samaras dnes vyzval k urychlenému uspořádání předčasných voleb. "Volby jsou národní nezbytností," řekl Samaras podle agentury Reuters při odchodu z prezidentského paláce. Papandreovo oznámení vypsat počátkem příštího roku referendum o přijetí další pomoci od zemí eurozóny a hlavně o podmínkách jejího poskytnutí podle Samarase "zpochybňuje členství Řecka v EU". Strana Nová demokracie je odhodlána "takovým riskantním a oportunistickým experimentům" zabránit, uvedl.

Premiérovi se bortí pod rukama parlamentní většina jeho vlastní strany. Šestice poslanců PASOK ideu předčasných voleb podpořila za podmínky, že nejdříve vznikne vláda národní spásy napříč politickým spektrem k vyřešení krize. Poslanci Giorgos Thomas, Vangelis Malesios, Stefanos Manikas, Dimitris Batzelis, Yiannis Nikolaou a Minas Stavrakakis ve společném dopise označili Papandreovo rozhodnutí pro referendum za "neodpovědné". Podle šestice zavede Papandreův záměr zemi do politické nestability a rozpolcení. "Země naléhavě potřebuje vládu s politickou legitimitou, plán národní obrody a výrazné manažerské schopnosti," uvedli poslanci. Dodali, že pro Řecko není politického východiska ze současné situace bez voleb.

"Zemi hrozí bezprostřední úpadek, proto žádám vytvoření vlády národní spásy, která by zaručila plnění evropského plánu záchrany," řekl s narážkou na další finanční pomoc eurozóny vlivný představitel PASOK Vasso Papandreu. "Pak mohou být uspořádány předčasné volby," dodal. Obhajoval tak politickou linii odlišnou od premiérovy, uvedla agentura AFP.

Bývalá ministryně zahraničí Dora Bakojannisová, šéfka opoziční liberálně-centristické Demokratické aliance, obvinila premiéra z lehkomyslné snahy pomoci si na úkor Řecka. "Nikdy bych nečekala, že by Papandreu mohl přijmout tak nebezpečné a frivolní rozhodnutí," řekla podle Reuters.

Německá kancléřka Angela Merkelová a francouzský premiér Nicolas Sarkozy budou ve středu jednat ve francouzském letovisku Cannes se zástupci Mezinárodního měnového fondu (MMF) a EU a poté zvlášť s představiteli Řecka. Podle agentury AFP to dnes oznámil Elysejský palác po telefonickém rozhovoru Merkelové se Sarkozym. V Cannes se od čtvrtka koná summit G20. Řecký premiér Papandreu byl na G20 přizván Francií.

Elysejský palác podle AFP rovněž ujistil, že Paříž a Berlín jsou rozhodnuty uskutečnit plán na záchranu Řecka. Paříž a Brusel se však také shodly na potřebě urychleného přijetí "cestovní mapy" k řešení nastalé situace.

Mluvčí německé vlády Steffen Seibert dnes podle agentury Reuters prohlásil, že kancléřka a francouzský prezident se dohodli společně s evropskými partnery, že "budou garantovat plné a urychlené uskutečnění rozhodnutí ze summitu (EU), která jsou dnes nezbytnější než kdykoli dřív".

Oznámení řeckého premiéra o referendu vyvolalo na evropských finančních trzích šok a v diplomatických kruzích rozporuplné reakce. Toto téma má být v Cannes znovu podrobněji projednáváno na tamním summitu G20, jenž se bude konat od čtvrtka do soboty. Summitu se mimořádně zúčastní i řecký premiér.

(Zdroj: čtk, Kathimerini, Bloomberg, AP, AFP, CNBC)


Váš názor
  •  
    04.11.2011 15:49

    Další zprávy přímo z Řecka :-) http://karelstrobl.blog.idnes.cz/c/219420/Muj-kamarad-Spiros-byl-dnes-stavkovat-a-tak-jsem-se-byl-podivat.html
    ICL
  • Problem EU
    02.11.2011 15:11

    neni JENOM v zadluzeni, ale hlavne v tom, ze podporuje naproste kraviny a vylozene podporuje lidi v tom, aby se jenom BAVILI a nemakali - on uz to nekdo zaplati. Pokud by se skrtly vsechny katastrofalni projekty (podpora zemedelstvi, emisni povolenky, ekologicke limity, podpora solarnich energii, biopaliv...), tak by razem byly k dispozici BILIONY EUR. Bohuzel politikum (MERKOZY a spol.) jde JENOM o jejich koryto a tak oblbuji lidi porad dokola a dokola - a my jim to neustale zereme. Jako napriklad v dnesni dobe - BANKY JSOU TI SPATNI A MUZOU ZA VSECHNO. Pricemz nikdo si neklade otazky: - proc banky kupovali statni dluhopisy jako o zivot - protoze jim politici tvrdili, ze NIKDY nenechaji zadny stat padnout (do ted bylo zvykem politikum verit). A ted nechme stranou, ze to od bank bylo nezodpovedne. - kdo nutil reky si pujcovat? - proc EU uz driv nezacala priznavat barvu a proc tak dlouho porad otali - vsichni vime, ze proste jdeme do prdele, tomu uz nejde zabranit. A posledni dotaz - PROC PROBOHA JSOU DLUHOPISY OBCHODOVANE NA VOLNEM TRHU A NENI NAD NIMI FIXNI UROK??????? Ja kdyz si pujdu pucit, tak ten kdo mi pujcuje zvazi soucasna a budouci rizika, sepise se mnou pevnou smlouvu o uveru a moji majetkovou situaci si pak hlida. Ale mam pevny urok, ktery se hybe max. s inflaci. HOWGH.
    REAL
  • Najednou
    02.11.2011 12:36

    Já teda zírám, jak se najednou všem rozsvítilo ohledně Řecka... No jo, chytře to dělaj Sarkozy s Merkel, finančně svázat, rozebrat na šroubky, přelít podíly... Půjčky budou zaplaceny X násobně majetkem, netřeba válčit, netřeba střílet... A teď by měl penězovod DO EU (Německa, Francie) skončit? Proto to zděšení... Velkamedvedice: s tím ČR máš pravdu - dluh nebudeme mít nikdy tak vysokej jako Řecko, z EU jsme dostali určitě víc peněz a je to dobrá myšlenka, ale na zvracení mi je při pohledu, jak je naše země vedena! Kalousek prohlásí, že je potřeba posílit příjmovou stránku? No podle AI se u nás rozkrade ročně cca 100mld. to je uvedeno jako střízlivý odhad, takže řekněme 100-200, myslím, že nebudu daleko od pravdy. A teď se zeptám? Byl někdy někdo odsouzen? Stál někdo u soudu? Stíhal se někdo? Výčet jmen je nekonečnej, vyšetřování se vede, jen když se toho chytne někdo v zahraničí, při předání české justici je konec vyšetřování... Sorry, ale Kalousek nám bude mluvit o tom, že naše země potřebuje reformy? Asi jsem spadl z višně, ale reforma se rovná zvýšení daní a cen? Snížení podpor rodinám apod? Lidi, kteří za tímto stavem stojí nám tu budou mluvit o tom, jak si musíme utáhnout opasky? Omezit rozkrádačky a bude tu dlouhá léta nevídaný přebytek státního rozpočtu, není potřeba nic jiného dělat. Nic měnit. Místo toho naši reformátoři budou vytvářet jen větší chaos - viz. právní novelizace, ve kterých se přestávají orientovat i právníci... Chtěl bych, abychom měli trochu více duši Řeků a nenechali si tolik srát na hlavu... Věřím, že v Češích je, ale je hodně hodně potlačená... Jinak někdo tu měl otázku fundamentu z Řecka, komunikuji s kamarády v Řecku z nejrůznějších vrstev - 1) stávkovalo se, když tenkrát někdy v roce 2004 vláda zaváděla bezprecedentní populistické rozhazování státních peněz, 2) státních zaměstnanců je 750tis. (Řeků celkem asi 10,5mil.) ti měli výhody, o kterých se tu mluví jako o řeckém standardu, 3) důchody jsou 250-500 euro, 4) platy státních zaměstnanců jsou nyní řádně osekány a zpožďují se o 4 měsíce, 5) každý musí nově zaplatit daň 300+300 euro, která přijde společně s fakturou za elektřinu, pokud nezaplatí, bude odpojen, 6) to je z mé zkušenosti - vznikl mystický obraz líného řeka - já jsem takové neviděl, ve většině restaurací najdete jeho majitele jak kmitá mezi hosty od rána do večera, stejně tak obchody, lékárny apod. Párkrát jsem přejížděl kolem šesté ráno do jiného města a na polích už se makalo...
    ICL
    • ICL
      02.11.2011 13:20

      Já s Tebou naprosto souhlasím.Ale fakt je ten,že navzdory všem těm svinstvům,/Sám jsem psal,prusér na výdajové straně,korupce,a na příjmové smyčky na krku obyčejným lidem/,jsme pořád zadluženi nejméně a a srovnávat náš deficit v nejbližších letech s řeckým je totální hloupost.To bylo podsatou debaty.To byl faktický výrok Dennyho,na který jsem reagoval.Ostatně už jsem dnes jednou psal,že to skutečné ohrožení finančního systému ve světě svádět jen na řecko ,může jen mimoň.
      Velkamedvědice
      • Re: ICL
        08.11.2011 14:32

        Podpis pod tohle :@) Taky mezi bankéři a politiky ruka ruku myje. V UŠákově to už taky myslím dovedli k dokonalosti, takže řeči o tom jak to krásně na západě fuguje jsou úplně mimo. A v UK mají vládu v kapse novináři :) Bohužel to se to půjčuje, když si jako politik stáhnu svých 10-20%, nechám si zasolit kampaň a až dojde na splátky, stáhnu to z těch oslů dole. To se myslím musí změnit a změní ale bude to "tichá revoluce" Zajímavé názory nabízí GEAB http://www.leap2020.eu/GEAB-N-58-is-available-Global-systemic-crisis-First-half-of-2012-Decimation-of-the-Western-banks_a7904.html
        maart
      • Re: ICL
        03.11.2011 11:23

        Tak samozřejmě, že tohle je blbost. Nikdy takovej dluh nebudeme mít. Mně přijde celkem smutný, když slyším některý lidi, jak pomlouvají čechy a jejich přístup k práci, jak je tu slabá ekonomika a podobně, ale podle mě ten malej růst co tu je navzdory všem těm svinstům je jen díky lidem. Kdyby tohle nebylo a zemi vedli inteligentní politici a ne struktury, který hodně připomínají struktury mafie, tak by ten růst byl dvoucifernej... ČR má sakra hodně silnou ekonomiku, která šlape navzdory tomu všemu, ale bojím se, že pokud se bude ještě pár let šlapat lidem, kteří to drží, po krku, tak to půjde od desíti k pěti. Pak schopní skončí v jiné zemi, která si jich bude vážit a v ČR zůstane pouze spodní vrstva. Přesto jsem pořád tak nějak životní optimista a věřím, že ČR má na to být světovou špičkou. Ovšem musí se začít plnit věznice politiky, poradci, lobisty atd., aby lidi cítili, že tu platí zákony pro všechny...
        ICL
    • Re: Najednou
      02.11.2011 12:41

      Abych nebyl takovej negativista, tak pozoruju v poslední době, že se kolem korupce v ČR v poslední době něco děje, ale čekal jsem prostě, že by to mohlo jít rychleji... Jenže zřejmě je to tak propletený, že to půjde hodně pomalu... Je to jak hradba, kde musí vypadnout jeden kámen, pak se to třeba spustí...
      ICL
      • to ICL
        02.11.2011 13:11

        jak tady mluvíš o korupci v čr, tak nova ted vysílá seriál expozitura (podle skutečných událsotí) a tento policejní utvar skutečně existoval.. Píšu existoval, protože byl zrušen - hádej kým a hádej proč??? Nápověda - útvar sloužil k zjištování korupčního jednání v čr... Takže kým byl zrušen?? Prý samotným ministerstvem financí.... A proč asi??? blik???? když se útvar zabýval korupcí??? Možná jsou mé informace nepravdivé, ale prý je to tak, jak jsem napsal..
        Mates
  • Jesse, Kalka ....
    02.11.2011 11:10

    Myslím, že by Vaší diskusi prospělo víc faktů a Řeckých reálií. Já sám je moc neznám, ale třeba někdo z kolegů zde přispěje nějakým tím fundamentem. Třeba to sem vnese více světla. S jakým cílem vlastně Řekové do eurounie vstupovali ? Hráli na férovku ? Nevím, ale Olympiáda, Zbrojní arsenál, Státní podniky a instituce, Silnice nikam, Výsluhy, Mimořádné důchody. Vytloukání různých výhod na úkor jiných - třeba kvót rybolovu. Zkuste porovnat třeba, než je začnete litovat třeba s námi. Zatím jsem žádnou srovnávací analýzu nikde neviděl, Zatímco politické rétoriky je kolem plno. Takže nevím jestli je odsuzovat, nebo litovat. Ale jestliže krkavci uvidí gamblera tak se na něj slétnou, případně mu nějaký ten hrací automat ještě podstrčí.
    /eye/
    • Re: Jesse, Kalka ....
      02.11.2011 11:32

      ...anebo víc cereálií..Stejně tady nic nevyřešíme, to je historická a hysterická doba
      ZUZKA
    • Re: Jesse, Kalka ....
      02.11.2011 11:26

      Tak normální Řekové chtěli drahou olympiádu (jj, asi tak jako Pražané ;-), či zbrojní arzenál. Silnice nikam - nebyly to snad spíš stavební firmy, které i tady rozšiřují zakázky o nesmysly (či taxikáři volící běžně delší cestu)? A vlády lobované firmami, které uplácely výsluhami obyvatelstvo, které by se jinak mohlo proti hospodářské kriminalitě (v mezích zákon) bouřit? Já jsem tedy před vstupem Řecka do eurozóny tam viděla tu chudobu a osobně jsem čekala neúspěch eura daleko dřív. Gambleři? Ty nejsi vůči něčemu slabý? Asi tak jako stavět před léčeného alkoholika láhev... Bude relaps pouze jeho vinou?
      Kalka.
      • Eye
        02.11.2011 11:33

        Ještě ta tvoje férovka. Myslíš, že všichni ekonomové v Bruselu i jinde jsou takoví hlupáci, že neviděli od začátku, že Řecko na euro nemá, a že jim nenavrhovali, jak kreativně parametry upravit? Přece hlavní zájem byl dobýt. Stejně jako třeba anexe NDR. Čí to byl zájem. A jak toho celou dobu wessies litují a říkají, že nevěděli v jakém stavu hospodářství NDR bylo. Ale někdo se napakoval a o to šlo, ne?
        Kalka.
    • Re: Jesse, Kalka ....
      02.11.2011 11:20

      Hezky jsi popsal atributy expanzivní politiky několika evropských států. Ostatní se zůčastnili, včetně Řecka. No, obávám se, že v dnešní propagandistických médiích žádnou podobnou analýzu nenajdeš. Z prostého důvodu - vyšlo by najevo, kdo na čem nejvíc parazitoval. Z logiky věci si každý páťák dovodí, že nemůže existovat jen jeden parazit, ovšem oběť je jedna - Řecko. BTW: za rozpoutání 1 sv. války taky mohl nějaký student, který zastřelil císařpána. Uchovej si střídmý rozum a trvej na tom, že ten atentátník válku prostě nerozpoutal.:-)))
      Jesse
  • zdravim
    02.11.2011 10:56

    nenadávejme řekům vždyť za pár let na tom budem úplně stejně s tempem rozkrádání a zadlužování :((( a taky jsme si ty naše spasitele volili dem.cestou.Pokuď je zde beztrestnost tak není divu.
    Deny:-)
    • Re: zdravim
      02.11.2011 11:01

      Denny.Rád bych Ti opět připomenul,že jen plašíš.Zatímco řecko je nejhoší,dluh je jeden z nejmenších.ČR je na čtvrtém místě z nejměnším dluhem.Řekni mi,co z toho máte,když každý den pořád dokola melete nějaké nepravdivé polašné zprávy.Zkus něco pochválit.
      Velkamedvědice
      • Největší chybou
        02.11.2011 11:18

        lidstva je to, že se nemáme rádi)), pokus sjednotit Evropu nebyl asi špatnej nápad, ale nemůže to jít už z toho hlediska, že, když začnu Čechama, tak nás nemají rádi v Bulharsku, páč bereme k moři při snídaních o pět marmelád a housek víc, než je nám třeba(nekupujeme si obědy), Italy nemají rádi v Německu, protože když jedí, tak strašně drobí bílej chleba a je po nich na stolech bordel, Španělé jsou neoblíbení ve Finsku, protože strašně řvou a pořád kouří, Němci jsou neoblíbení v Portugalsku a Řecku, jelikož jsou studení a namyšlení...no a tak bych mohla pokračovat do aleluja...Přátelé, chybí nám Láska a proto prosíráme peníze..Vaše Lásenka))
        ZUZKA
        • Re: Největší chybou
          02.11.2011 11:54

          Tak Němci jsou neoblíbení prakticky všude. Což ovšem neplatilo o jejich mařeně. Teď už to taky není ono. Ve Varech ví, ne? Ruština na prvním místě...
          Kalka.
      •  
        02.11.2011 11:08

        pochvala :D že jsme se zbavili zlatého pokladu :DD
        Deny:-)
        •  
          02.11.2011 11:12

          pochvala že budem odškoňovat celý svět snad i co vyved křižákum Žiška :((
          Deny:-)
          • D
            02.11.2011 11:19

            Ty jsi prostě kecal.o)Hubou někoho zachrańúješ,aniž by Tě to stálo zatím penny.Zatím pořád od Eu více dostáváme než ji odvádíme.To taktně přehlížíš.
            Velkamedvědice
            • Re: D
              02.11.2011 11:37

              Re mimo misu :DD
              Deny:-)
              • denny
                02.11.2011 11:42

                Co je mimo mísu???Co jsi už zaplatil Eu,že brečíš?Co nechápeš na faktu,že jsme více peněz dostali,než odvedli.Proč neodpvíš na otázku,v jakém období tvrdíš,že náš dluh dožene řecko??Dvě věcné otázky.Můžeš reagovat věcně?
                Velkamedvědice
                • Re: denny
                  02.11.2011 12:03

                  Třeba jako prachy za zavřené cukrovary? Dík nechci. Tvůj pohled je neuvěřitelně zjednodušený a naivní.
                  tlustý hrabě
                  • Feat earl
                    02.11.2011 12:31

                    Chápeš pojem přímé platby????/Nehájím EU,čert ji vem.Jen nemám rád nepodložené výroky a demagogií.Je trapné a hospodské pořád dokola vyčítat předluženost zemi,která má tot hledisko nejlepší nemyslíš??Nehchi tu debatu rozmělnit debatou o konstrukci EU,to je jaksi na déle.Četl Ty dva věcné dotazy??Proč na ně tedy neodpovíš a raději hodnotíš míru mé naivity??Zvládneš to věcně?/nechápu,jak má osoba souvisí s relnými přímými platbami v obou směrech.PS Jen pro Tvé srdíčko,já to byl,kdo vytahoval tvé cukrovary,tak jako Ty.Vzpomínáš,co na to Limited??Ale to je jiná debata..
                    Velkamedvědice
                    • Re: Feat earl
                      02.11.2011 12:45

                      Chápu pojem přímé platby, ale redukovat to jen na přímé platby mi přijde jako zjednodušení, takový rohlík, kterým je možné opít davy, chabá kompenzace za nerovné postavení třeba v zemědělství (díky dotacím).
                      tlustý hrabě
                      • Feat earl
                        02.11.2011 12:52

                        Jenomže má cenu opakovat,to co ba dávno víme??Na blbě rozdaných kartách,peníze ze severu na jih a důsledky,jsem rozebíral stokrát.Tady byla řeč jen a jen o tom,jestli je normální napadat ČR a výkladat obecně poplatné bláboly,když je na tom nejlépe!!Když pominu fat,že větším brečením se nikdy nic nespravilo.A ta druhá se opět netýkala toho ,co bylo,ale jak splácení plundruje slováky a kolik konkrétně čechy.Snad ,když něco napadám,tak bych aspoň měl vědět co...
                        Velkamedvědice
                  • Fat earl
                    02.11.2011 12:17

                    ty js dostal nějaké money za zavřený cukrovar ?
                    AMN
                    • Re: Fat earl
                      02.11.2011 12:27

                      Došly argumenty?
                      tlustý hrabě
                      • ???
                        02.11.2011 12:33

                        ne argumentů mám dost.Proč ty cukrovary byly zavřeny ? Nebo proč je chtěl něbo zavřít ! Nevim kam si s tou narážkou mířil. To je to samě jako pro ču byly privatizovány podniky , které měly efekt pro stát a byly vyjimečné.A ti co je zprivativovali nebo jim bylo umožněno je zprivatizovat je následně výhodne prodali zahraničním vlastnikům a ty se již postarali o to , aby ty firmy ukončily svoji činnost.Nech to byt , zřejme poznámka o cukrovaru byla trochu "nad tvuj rámec ".
                        AMN
Aktuální komentáře
25.04.2024
18:30Staro – nový technologický cyklus a atraktivita růstových akcií
17:05Martin Kycelt: Překvapivé reakce na výsledky Tesly a Meta Platforms
16:47Slabé HDP s vyššími inflačními tlaky. Po výsledcích se trhy potýkají i s makrodaty  
16:00SATPO finance, s.r.o.: Výroční finanční zpráva za rok 2023
16:00City Home finance III, s.r.o: Výroční finanční zpráva za rok 2023
15:46Braňo Soták k výsledkům Meta Platforms a staronové cílové ceně: Silná čísla "po zásluze" potrestána, akcie -15 %  
15:13Hermes vzdoruje zpomalení prodeje luxusního zboží, akcie však s dobrými výsledky dopředu počítaly  
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká
8:52Moneta oznámila výsledky, Meta Platforms utratí o miliardu více na AI a futures jsou smíšené  
7:37Moneta dosáhla zisku 1,3 miliardy korun a je na dobré cestě doručit celoroční cíl
6:09Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.