Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Online rozhovor s generálním ředitelem Pegas Nonwovens Františkem Řezáčem – již zítra na Patria.cz!

Online rozhovor s generálním ředitelem Pegas Nonwovens Františkem Řezáčem – již zítra na Patria.cz!

01.11.2011 17:28
Autor: Redakce, Patria.cz

Výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens dosáhl ve druhém čtvrtletí růstu čistého zisku téměř o 150 procent. Trhy ale byly ještě náročnější ve svém očekávání, na které firma nedosáhla ziskem ani tržbami. Šéf společnosti František Řezáč ale spolu s výsledky potvrdil výhled celoročního růstu provozního zisku v rozmezí 2 až 7 procent, když ve 2Q firma registrovala jeho pokles o 5,7 procenta. Jak chce firma cíl dohnat? Podle slov Františka Řezáče sází na pokles cen vstupů v kombinaci s novou očekávanou kapacitou.

V září Pegas uzavřel s významným zákazníkem tříletý kontrakt pro roky 2011 až 2013 na dodávky více než 100 tisíc tun netkaných textilií v hodnotě převyšující 200 milionů eur. Obchod dle ředitele Pegasu Františka Řezáče časově koresponduje se spuštěním nové výrobní linky. Minulý měsíc si Pegas zajistil krytí rizik spojených se svou investicí v Egyptě uzavřením pojistné smlouvy s Exportní garanční a pojišťovací společností (EGAP). Hodnota investice do výstavby dvou výrobních linek v Egyptě byla v první fázi projektu stanovena na 55 až 60 milionů eur, uvedení do provozu je předpokládáno v průběhu druhé poloviny roku 2013.

Změny doznal systém zdanění Pegasem vyplácené dividendy. Společnost v říjnu oznámila, že letos dividendu poprvé zdaní u zdroje 15% srážkovou daní dle lucemburského práva. Dosud byla vyplácena v hrubé výši a poplatník ji danil sám. Pegas letos vyplatil dividendu 1 EUR/akcie s rozhodným dnem 20. října a výplatou dividendy 27. října.
 

Na Investičním dni s Patrií makléř Petr Žabža označil akcie Pegas Nonwovens v současném turbulentním prostředí na trzích za jeden ze dvou titulů pražské burzy, které by mohly představovat příležitost. Vyzdvihl defenzívní charakter podnikání, který by měl odolat případnému zpomalení ekonomiky, stabilní dividendu ve spojení s atraktivním dividendovým výnosem (nyní 5,7 %) a příslib budoucnosti v podobě zapojení deváté výrobní linky a zahraniční expanze.

V jaké fázi je projekt výstavby egyptského závodu a hodlá společnost dále expandovat do zahraničí? Lze očekávat zlepšení hospodaření za třetí kvartál? Udrží a naplní společnost svůj celoroční výhled a jaké výzvy očekává v dlouhém období? A do jaké míry do výsledků zasahuje vývoj kurzu české koruny vůči euru? Nejen tyto otázky můžete položit generálnímu řediteli Pegas Nonwovens Františku Řezáčovi, který bude odpovídat v online rozhovoru na Patria.cz zítra 2. listopadu od 14 hodin!

Pegas - Fr. Řezáč

František Řezáč (1974) je absolventem právnické fakulty Masarykovy Univerzity v Brně. Do společnosti PEGAS nastoupil ještě během svého studia v roce 1996. Postupem času prošel v rámci společnosti několika různými manažerskými pozicemi. Působil jako ředitel právního a personálního oddělení, od roku 2004 pak jako obchodní ředitel. Generálním ředitelem byl jmenován v říjnu 2008. Od listopadu 2006 je exekutivním ředitelem holdingové společnosti PEGAS NONWOVENS SA.


Váš názor
Na tomto místě můžete zahájit diskusi. Zatím nebyl zadán žádný názor. Do diskuse mohou přispívat pouze přihlášení uživatelé (Přihlásit). Pokud nemáte účet, na který byste se mohli přihlásit, registrujte se zde.
Aktuální komentáře
19.04.2024
6:03Evercore: Hlavním příběhem je mimořádná odolnost ekonomiky
18.04.2024
22:02S&P 500 poklesl popáté v řadě; investoři čekají na Netflix  
17:45Růst cen akcií a cena za riziko
17:23DJIA dnes v čele a ECB se od Fedu neodpoutá  
15:59Deloitte: Cena nájemného v prvním čtvrtletí vzrostla o procento na 295 Kč/m2
15:48Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? Zjistěte na webináři Patrie v úterý 23. dubna od 16:00
15:20Lee: I kdyby sazby šly letos dolů jen jednou, pro akcie by to stále bylo dobré prostředí
12:56Vasle: Rozdílná měnová politika ECB a Fedu má své limity
11:52Výhled TSMC překonal odhady díky podpoře poptávky po AI čipech
11:36Akcie se zvedají. Jak pevnou oporu dodají firmy?  
9:54Ifo: Německé firmy letos plánují snižování investic
9:05Rozbřesk: Zachrání Super-Mario (znovu) Evropu?
8:45EU nebude formálně vyšetřovat investici Microsoftu do OpenAI
8:30Evropa čelí podle guvernéra BoE menší inflační hrozbě než USA, Microsoft se vyhne vyšetřování kvůli akvizici Open AI a futures jsou zelené  
6:40Fidelity International: Německá medvědí data jsou příznivá pro německé státní dluhopisy
17.04.2024
22:01Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles  
18:46Martin Uher: Rozruch na dluhopisech, české banky a zranitelné USA
17:32Wall Street mezi výsledky a sazbami dál klesá  
17:14Jednoduchý scénář: Inflace neklesá, Fed nesnižuje, inflace klesá, Fed snižuje
16:01Tesla žádá akcionáře o obnovení odměn pro Muska, v Indii chce investovat až 3 mld. dolarů

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data