TNBiz (TN.cz)
Finance  |  06.11.2011 03:23:54

Ekonomický týden v ČR: Série makrodat v podání ČSÚ, nezaměstnanost a výsledky firem

PRAHA (MEDIAFAX) - Nový ekonomický týden bude v Česku ve znamení makrodat v podání Českého statistického úřadu (ČSÚ). Ten zveřejní především údaje o vývoji inflace, maloobchodu, průmyslu, stavebnictví a zahraničním obchodu, některé firmy zveřejní výsledky a ministerstvo práce oznámí vývoj nezaměstnanosti.

Český statistický úřad (ČSÚ) v pondělí zveřejní údaje o tuzemské průmyslové produkci za září. Tržní konsenzus agentury Reuters počítá s meziročním růstem o 3,4 procenta, v srpnu průmyslová výroba vrostla o 5,9 procenta. Hlavní ekonom společnosti Patria Finance David Marek předpokládá meziroční zvýšení o pět procent.

ČSÚ v pondělí zveřejní i údaje o stavební produkci v září. Ta v srpnu klesla meziročně reálně o 7,7 procenta, po očištění od sezonních vlivů byla stejně jako v červenci meziměsíčně nižší o 1,6 procenta.

Statistici zveřejní v pondělí také údaje o obchodní bilanci ČR za září. Podle tržního konsenzu agentury Reuters vykázal přebytek 13 miliard korun.

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) zveřejní v úterý data o říjnové nezaměstnanosti. Podle tržního konsenzu agentury Reuters říjnová míra nezaměstnanosti v ČR stagnovala na zářijové úrovni 8,0 procenta.

Český statistický úřad v úterý zveřejní statistiky z cestovního ruchu za třetí čtvrtletí 2011. Ve druhém čtvrtletí vzrostl počet přenocování hostů v hromadných ubytovacích zařízeních meziročně o 7,2 procenta, v tom zahraničních návštěvníků o 15,2 procenta, naopak domácích o 2,1 procenta klesl.

ČSÚ v úterý zveřejní i tržby ve službách za třetí čtvrtletí. Ve 2. čtvrtletí poklesly sezonně očištěné tržby ve službách reálně mezičtvrtletně o jedno procento, meziročně bez očištění i po očištění o vliv pracovních dní se tržby shodně snížily o 0,7 procenta.

Český statistický úřad v úterý oznámí i údaje o tuzemských maloobchodních tržbách za září. Tržní konsenzus agentury Reuters počítá s nepatrným meziročním růstem o 0,4 procenta, v srpnu si maloobchod polepšil o 2,3 procenta.

Komerční banka (KB) v úterý zveřejní výsledky hospodaření za třetí čtvrtletí letošního roku. Podle analytiků je výrazně ovlivní to, zda ztrátu hodnoty řeckých dluhopisů odepíše banka už teď, nebo odpisy zahrne až do výsledků čtvrtého čtvrtletí.

Ve středu zveřejní Český statistický úřad údaje o říjnové míře inflace v ČR. Tržní konsenzus agentury Reuters počítá s meziměsíčním růstem spotřebitelských cen o 0,1 procenta, meziročně by měla míra inflace stoupnout ze zářijových 1,8 na 2,1 procenta.

Energetická společnost ČEZ ve středu zveřejní výsledky hospodaření za třetí čtvrtletí letošního roku. Tržní konsenzus se pohybuje na 7,534 miliardy korun, což představuje meziroční propad o 35,9 procenta.

Na slavnostním galavečeru v Kongresovém sálu České národní banky v Praze vyhlásí ve středu organizátoři 13. ročníku soutěže "Best of Realty - Nejlepší z realit" letošní vítěze. Nominovaných je 23 projektů.

Do finále spěje desátý ročník ocenění domácích finančních institucí a jejich produktů Fincentrum Banka roku, organizátoři vyhlásí vítěze ve středu. Na padesát porotců určí vítěze sedmi kategorií z dvanácti, o zbylých hlasovala veřejnost.

Na brněnském výstavišti se od čtvrtka uskuteční čtyřlístek sportovně laděných veletrhů v čele se Sport Life. Jak agentuře Mediafax sdělil marketingový manažer akcí Jan Šmíd, své produkty návštěvníkům představí zhruba 350 vystavovatelů z 16 států.

Československá obchodní banka (ČSOB) ve čtvrtek zveřejní výsledky hospodaření za třetí čtvrtletí letošního roku. V prvním pololetí banka dosáhla čistého zisku 6,209 miliardy korun.

Mobilní operátor Telefónica Czech Republic ve čtvrtek zveřejní výsledky hospodaření za třetí čtvrtletí letošního roku. V prvním pololetí poklesly její výnosy meziročně o 6,7 procenta na 25,898 miliardy korun.

Tomáš Králíček, kralicek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688