Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Jak vydělávat v současných trzích peníze aneb co funguje …

Jak vydělávat v současných trzích peníze aneb co funguje …

01.12.2011 13:06
Autor: Anonymní Investor, ???

Dnes se pojďme podívat na život trochu optimističtěji. Ačkoliv trhy se k nám (snad s výjimkou včerejší rally, dnes opětovně) nechovají moc přívětivě, určitě se z té černé díry dají vytáhnout nějaké peníze. Jak jsem již naznačoval v jedné z předchozích glos, domnívám se, že doba se změnila a je potřeba s portfoliem buď pracovat aktivněji, nebo se smířit s velmi dlouhým investičním horizontem a zaměřit se spíše na dividendové tituly. Osobně preferuji první přístup, protože mi umožňuje lépe řídit riziko, případně kombinaci obojího.

Dnes bych chtěl předvést strategii, která dlouhodobě prokazuje velmi slušnou úspěšnost. Je založena na notoricky známé technické formaci dvojité dno/dvojitý vrchol.

K tomu, abych mohl obchodovat tuto formaci s vyšší úspěšností, jsem přijal skutečnosti, se kterými můžete polemizovat, nicméně když chcete zaujmout v trzích nějakou pozici, musíte mít i nějaké stanovisko:

1/ fundament jednotlivých akcií hraje v současné době podřadnou roli

2/ celkový makroekonomický fundament je špatný a nevidím rychlý lék na jeho zlepšení

3/ nacházíme se v medvědím trendu

4/ technická a psychologická analýza jsou v současné době účinnější nástroje než fundamentální analýza

Na těchto skutečnostech potom obchodujeme technický pattern. Vybral jsem ten, který vykazuje dlouhodobou sílu a ten, který se hodí do medvědího trhu jako ukončení korekce – dvojitý vrchol. Za hlavní trend považuji nyní ten klesající, do kterého přicházejí více či méně zřetelné korekce (mimochodem vypadá to, že jsme na začátku jedné z nich). Zobchodování ukončení korekce ve formě dvojitého vrcholu je tedy to, kde leží jádro strategie.

Jako příklad vybírám krásnou formaci na akcii Komerční banky (shodou okolností se nacházíme zrovna v čase vhodném k zobchodování dvojitého dna – ale vzhledem k tomu, že podle mě jde proti hlavnímu trendu, bych jí neobchodoval, nebo jen jako velmi krátkodobou spekulaci). 

Popišme si tedy obchodní situaci, která nabízela obchodní potenciál. Koncem října jsou akcie KB podruhé v krátké době odraženy od hranice 3600 . Vzniká dvojitý vrchol, který cenu směruje do hlavního trendu. Opatrný vstup po potvrzení klesajícího trendu nabízel prostor prodeje nakrátko mezi 3400-3500 . V současných dnech cena narazila na silnou hranici 3 000 , kde by opatrnější obchodníci pozici uzavřeli. 

kb01

Ještě jeden velmi podobný příklad v rámci intradenního obchodování z páteční zkrácené americké seance, který jsem sám zobchodoval. Dvojitý vrchol na americkém indexu, byl další ukázkovou příležitostí. Jak vidíte intradenní formace se zastavila na silné podlaze, stejně jako u KB ...

kb02

Dvojitý vrchol/dvojité dno jsou svou podstatou protitrendové patterny, ale jejich obchodování do směru hlavního trendu šance na úspěch zvyšují. Zkuste o tom aspoň přemýšlet :-) 

Hodně štěstí!
Investor 


Čtěte také:

Až umřeme aneb smrt jako investice i motivátor … 
Sex, peníze a smrt 
Dobrá zpráva – zažíváme nejtěžší období od války

 
Upozornění: Tento článek vyjadřuje pouze soukromý názor autora, nikoliv názor jakékoliv společnosti ze skupiny Patria Finance, a nejedná se o investiční doporučení ve smyslu § 125 odst. 6 zákona 256/2004 Sb. Prosíme přečtěte si Podmínky užívání www stránek Patria Online a Investiční disclaimer.


Váš názor
  • Článek na nic
    01.12.2011 18:59

    AI z tohodle článku vyplývá, žes asi nikdy neviděl graf, který by souvisle sahal víc do historie. Dám ti domácí úkol: Zvol si na grafu hodinový ES (e-mini S&P), který zobrazuje období od začátku listopadu až doteď. A spočítej, kolik se na tom grafu takových dvojitých vrcholů a den nachází. A když už ten graf budeš mít vyobrazenej, tak se rovnou podívej i na divergence mezi jakýmkoliv indikátorem s periodou 14 +-. Velmi rychle procitneš, že to, co se píše v každý druhý laciný učebnici "jak zbohatnout obchodováním na burze" jsou totální nesmysly. Když je trh v trendu, tak tyhlety protitrendový ptákoviny technický analýzy nefungujou a může to obchodovat jen psychopat, co uvěří každý druhý pohádce. Už ty ptákoviny prosímtě nečti a piš nějaký články, co mají smysl. Tohle smysl fakt nemá.
    Nyk Lísn
    • Re: Článek na nic
      01.12.2011 20:08

      Potlesk ve stoje !!!!!!!!!!!!
      Jesse
  • jsi hodně odvážný...
    01.12.2011 14:21

    Jestli ti ta předpověď nevýjde, tak tě místní lídé ukamenují a nebo tě budou vláčet za vozem po silnici. pouštíš se na žhavou půdu. Divím se, že ti ten článek vůbec otiskl. Troufnu si říci, že Žabža by se do takovéto předpovědi nepouštěl....
    lalabusbus
    • Re: jsi hodně odvážný...
      01.12.2011 14:44

      Odvážnost se počítá. Akorát by měl Anonymní investor napsat i B) a C) a D) když už pustí do světa A). Pokud to budete obchodovat takhle a bez Stoplossu o kterém tu není ani zmínka, který si dáte do určité vzdálenosti od hranice 3600 +, tak si dříve či později účet hezky vy-/promažete :o). A další ani slovo o počtu nakoupených akcií podle velikosti účtu a že riziko by mělo být 2% a méně aby vás to nezabilo.... Předpokládám, že si to AI vyčetl z první stránky o patternech technické analýzy a MM a řízení rizika tady možná bude v dalším článku pokud je Anonymní investor fér.... Jinak je to opět plácnutí do vody jako spousta článků tady. Jinak pokud to obchodujete jenom takhle tak PánBůh s váma :o) Mimochodem jste právě objevil Ameriku. :o)))
      rudas
      •  
        01.12.2011 15:16

        Jo? Odvaha? No když si to zaplatí, tak nevim nevim, jak bude odvážný za vlastní peníze... Radit na trhu umí odvážně kde kdo :-)))
        Jesse
      •  
        01.12.2011 15:13

        S tím SL je to vlastně pravda. Ten samotný šlánek o SL se mi líbíl ale tady na něho krapek pozapoměl. Příjde mi to cele dosti bzavádějící. Jeho články se mi líbí, ale tohle je z mého pohledu už za čarou. Radit, ži dávat návod druhým...... no nevím nevím....
        lalabusbus
        • Radit?
          01.12.2011 16:02

          Vždyť radí zkusit o tom přemýšlet. To snad musí člověk udělat se všemi radami a tipy i na respektovanějších stránkách, ne?
          Kalka.
          • Pro Kalku
            01.12.2011 18:38

            vidím, že marná je snaha tvá. Autoři zdejší příspěvků neumí pozorně číst, natož přemýšlet. O pochopení podstaty článku nemluvě. Měj se hezky. m.
            Miňonka
            • Re: Pro Kalku
              01.12.2011 18:45

              Myslet znamená nevědět. Vědět znamená nemyslet :-)))
              Jesse
              • pro LJ
                02.12.2011 10:25

                je to v pořádku, neměla jsem včera svůj den na trhu. prima víkend : - ) m.
                Miňonka
              • JL
                01.12.2011 20:36

                Tak, tak. Akorát mi to k tobě nějak neštimuje... ;-)
                Kalka.
                • Re: JL
                  02.12.2011 10:30

                  neséééééééééééééér :-)))))))))))
                  Jesse
                  • : - )
                    02.12.2011 10:40

                    napiš mi, kolik sis dneska dal stroužků česneku, to musí být večer s tebou k nevydržení!
                    Miňonka
                    • Re: : - )
                      02.12.2011 10:53

                      Včera k večeři mangold na způsob špenátu. S bramborama, masíčko pečené... do kastrůlku jsem propasíroval půl paličky, tedy 5 štroučků :-))) mňam mňam... velmi zdravé ochucovadlo :-)))
                      Jesse
        • RE:
          01.12.2011 15:28

          1) otázka je jestli to nejede jenom na demu :o) 2) anonymní investor si tady může plkat co chce protože je anonymní :o) RK
          rudas
          • Re: RE:
            01.12.2011 18:11

            1) každý kdo na trhu skutečně obchoduje, přejde tento článek s úsměvem 2) psát články o tom jak jsem "zobchodoval" umí každý demotrader ... napsat článek o tom, jak to "zobchoduji" a pak férově zveřejnit výsledek, to už umí málokdo (a nebo to nemá zapotřebí) Hodně zdaru!
            AI2
Aktuální komentáře
23.04.2024
17:56Akciová korekce, prudký obrat finančních podmínek a dopad akciového trhu na celou ekonomiku
17:36Vrací se důvěra ve výsledky? Techy vedou Wall Street vzhůru  
16:43Korekce na amerických akciích ještě neskončila, varují stratégové
14:19WEBINÁŘ za okamžik: Jak na DIP? A na čem čeští investoři letos nejvíce vydělali? 23. dubna od 16:00
14:07Moneta vyplatí z loňského zisku dividendy 4,6 miliardy, tedy devět korun na akcii
13:52Komentář analytika: Slabší prodeje Pepsico v Severní Americe byly kompenzovány silným růstem na mezinárodních trzích  
13:43Sázky na akcie staré ekonomiky pomohly fondu překonat benchmark
13:38MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění informace z valné hromady 23. 4. 2024
12:36Prodej iPhonů v Číně v prvním čtvrtletí klesl nejvíce od roku 2020
11:28Česká národní banka příští týden podle Michla možná ještě sníží úrokové sazby
11:13České firmy by většinou uvítaly zavedení eura, ukázal průzkum Deloitte
10:55Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout
10:49Koruna nehledí na podpůrné komentáře, zatímco akcie ve světě se dál zvedají  
10:35Robustní ceny elektromobilů od Renaultu a nižší náklady kompenzují pomalejší poptávku na trhu
9:06Rozbřesk: Česko v pasti NIMBYsmu. Holub z ČNB preferuje snížení sazeb o 50bps
8:50ČNB nemusí se snižováním sazeb spěchat, v USA údajně hrozí prohloubení výprodejů a futures jsou zelené  
6:38FX Strategie: Fed zpomalí tempo kvantitativního utahování, a to přibrzdí dolar v krasojízdě. Přijde smršť důležitých makro-dat  
22.04.2024
17:32Téměř rekordní relativní nezájem o dluhopisy, akcie tančí na hudbu budoucnosti
16:48Techy se zvedají, ale Wall Street se nedaří nahrazovat páteční ztráty  
14:37Vstup na burzu by investiční firmu CVC mohl ocenit až na 15 miliard eur

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
9:30DE - PMI v průmyslu
10:00EMU - PMI v průmyslu
14:00HU - Jednání MNB, základní sazba
16:00USA - Prodeje nových domů