Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie v ČR  |  09.12.2011 18:18:29

Telefónica, Philip Morris, Pegas: Prosincový výhled na obchodování


Telefónica C.R., Philip Morris a Pegas Nonwovens. Potenciál dividendových akcií na pražské burze do konce roku.

 

Telefónica C.R.

V listopadu se titul držel v relativně úzkém rozmezí 375 až 395 . Důvodem je především defenzivnost titulu s očekávaným solidním dividendovým výnosem.

Výsledky za 3Q11 dopadly víceméně dle očekávání při provozním zisku OIBDA 5,68 mld. vs. oček. 5,61 mld. . Nadále pokračuje propad v obou telefoniích, kde především v mobilní části jsou výsledky ovlivněny regulatorním vlivem snižování propojovacích poplatků. Společnost dle očekávání potvrdila svůj výhled, a to pokles roční čisté OIBDA o 1-5 %.

Vzhledem k dosavadním výsledkům předpokládáme, že se tento výhled nemusí naplnit, ale v době oznámení výsledků za celý rok může mít společnost komentář k dividendové politice, který může konečné výsledky zneutralizovat. Nadále očekáváme, že společnost podnikne kroky k udržení absolutní výše peněžních prostředků distribuovaných akcionářům.

Na titulu se rovněž objevili spekulace o potenciálním prodeji podílu mateřské společnosti Telefonica SA, ale ze strany managementu i akcionáře byly tyto spekulace popřeny. Jen připomínáme, že jde o několikáté podobné spekulace. Pravděpodobnost podobného kroku vnímáme jako velmi malou vzhledem k podle nás omezenému počtu potenciálních zájemců, které vidíme v Asii či Rusku.

Sledovat budeme potenciální regulatorní kroky, které mohou vnést vyšší konkurenci na český telekomunikační trh poté, co CTU aktuálně vidí český telekomunikační trh jako nedostatečně konkurenční.

Do konce roku nevnímáme větší cenové impulzy na titulu, a proto se domníváme, že bude pokračovat obchodování v relativně úzkém pásmu 380 až 390 .

Philip Morris ČR

Titul nadále prokazuje jasnou defenzivní charakteristiku a investoři jej odměňují za anticyklický produkt a zajímavou dividendovou politiku. Významnější fundamentální posun se na titulu očekávat nedá, žádná významnější zpráva také ne.

Současné ceny nám připadají neutrální vzhledem k očekávané dividendě 850 až 950 či očekávanému hrubému dividendovému výnosu na úrovni 6,8 až 7,6 %. Na druhou stranu jsou stále zajímavé pro defenzivní investory.

Na které české akcie vsadit v roce 2012?

Pegas Nonwovens

3Q11 výsledky tradičně bez překvapení. Management potvrdil výhled růst FY11 EBITDA v intervalu 2 až 7 %, ale spíše blíže k dolní hranici. Přes pokles poptávky v 4Q11, který společnost vnímá jako dočasný, je Pegas optimistický, co se týká výhledu 2012 (prodáno cca 95 % produkce). Na výsledky měl pozitivní vliv pokles cen základní suroviny (polymerů).

Společnost pokračuje podle plánu ve svém projektu v Egyptě. Nyní se vyřizují potřebná povolení a stavební práce by měly začít v 1Q12, první výrobky by měla linka dodat v 2H13. Tady je ovšem politické riziko. I management společnosti uznává, že pokud by se situace zhoršila, může dojít k zpomalení nebo zastavení projektu (negativní).

Titul potvrzuje defenzivní charakter pohybem v rozmezí 420 až 440 (po dividendě) a nadále může být kandidátem pro zajímavou defenzivní investici. Defenzivní charakter je také podpořen vysokým dividendovým výnosem 5,6 %.

Na trhu byl/je vidět poměrně solidní kupec (společnost Wood & Company potvrdila navýšení podílu ve společnosti nad 10,56 % na počátku října), což nás vede k myšlence, že titul má jen limitovaný prostor pro pokles, což může dále potvrdit defenzivní charakter akcie a omezit volatilitu i při výrazně volatilním trhu.

Čtěte také:

Krátkodobý výhled na české akcie: prosinec 2011 - Erste, Komerční banka a VIG

Krátkodobý výhled na české akcie: prosinec 2011 - ČEZ, NWR a Unipetrol


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688