TNBiz (TN.cz)
Investice  |  01.06.2012 18:30:11

Microsoft uvolnil další ukázku Windows 8 označenou jako Release Preview

PRAHA (MEDIAFAX) - Společnosti Microsoft v noci na pátek oznámila dostupnost další ukázkové verze nového operačního systému Windows 8. Tato verze přináší nové uživatelské rozhraní a ještě rychlejší a plynulejší odezvu bez ohledu na to, zda uživatel ovládá systém svými dotyky nebo klávesnicí a myší.

Zájemci si mohou novou ukázkovou verzi označenou jako Windows 8 Release Preview stáhnout v některém ze 14 jazyků na webu společnosti.

Windows 8 Release Preview přichází tři měsíce po představení první testovací verze označené jako Windows 8 Consumer Preview. Tu si jen během prvního dne stáhl více než milion uživatelů a dosud učinila z Windows 8 vůbec nejtestovanější operační systém v historii. S verzí Windows 8 Release Preview vstupuje systém do finální fáze vývoje před jeho uvolněním do výroby.

"Mezi novinky verze Windows 8 Release Preview patří například nové aplikace od Microsoftu a dalších partnerských firem z oblasti cestování, zpravodajství, sportu, hraní i hudby. Vylepšeny byly rovněž integrované aplikace pro elektronickou poštu a práci s fotografiemi a kontakty. Díky úzké spolupráci Microsoftu s lokálními partnery si navíc mohou uživatelé přes Windows Store vyzkoušet i řadu dalších aplikací z celého světa včetně prvních aplikací od českých vývojářů," přiblížila novou verzi mluvčí Microsoftu v České republice Markéta Kuklová.

Vedle nových či vylepšených aplikací přináší Windows 8 Release Preview desetitisíce dalších úprav. Zvýšil se například počet možností, jak si mohou uživatelé přizpůsobit startovací obrazovku. Vylepšena byla také podpora práce s více monitory nebo způsob, jakým mohou lidé přes Windows Store vyhledávat a stahovat aplikace. Přidány byly nové funkce pro ochranu dětí při práci s počítačem.

"Především u dotykových zařízení se pak výrazněji projeví i další vylepšení prohlížeče Internet Explorer 10, díky kterému je prohlížení webu stejně plynulé a rychlé jako práce s jakoukoliv aplikací. Díky novým funkcím typu ´flip ahead´ je navíc stejně tak intuitivní. Novinkou je integrace přehrávače Adobe Flash Player optimalizovaného z pohledu výkonu. Internet Explorer 10 je také prvním prohlížečem, který má v továrním nastavení zapnutou funkci Do Not Track dávající uživatelům více možností a lepší kontrolu jejich soukromí," dodala Kuklová.

Vedle uvolnění Windows 8 Release Preview ve čtvrtek Microsoft oznámil, že od soboty 2. června 2012 zahájí ve 131 zemích světa včetně České republiky novou promo akci nazvanou Windows Upgrade Offer. Zákazníci, kteří si do 31. ledna 2013 pořídí vybraná zařízení se systémem Windows 7, si v rámci této speciální nabídky budou moci pořídit upgrade na Windows 8 Pro v době jeho dostupnosti za 14,99 eur.

Vedle této promo akce chystá Microsoft na příští měsíce i další speciální nabídky umožňující zákazníkům používajícím systém Windows 7 jednoduše přejít na systém Windows 8 už v době dostupnosti finální verze. V průběhu příštího měsíce také zveřejní na akci TechEd v Severní Americe podrobnosti týkající se přínosů Windows 8 pro firemní zákazníky.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   9:30  Oznámení o aukci 3. tranše SPP 911 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
Čt   9:26  Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje? Mgr. Timur Barotov (BHS)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688