Prezentace  |  01.07.2012 19:39:25

KIT Digital: Největší ztrátař letošního roku ožívá

Po loňských propadech v letošním roce akcie na pražské burze nepředvádějí žádné zázraky. Od počátku roku byly akcie[1] nejvýše 11 %, a to hned devátého února, a nejníže pak  -7 %, a to čtvrtého června.  S celkovým loňským propadem -27 % se to nedá vůbec srovnávat. Letošek vypadá poklidně.

Mezi tituly zařazenými v systému SPAD však vyniká jeden titul, který letos (a máme za sebou jen půl roku) předvedl velké vzestupy, ale i pády.  Je to KIT Digital. Osmého února byl nejvýše a proti hodnotě z počátku roku přidával 38 %. Čtvrtého června byl naopak nejníže a proti hodnotě z počátku roku ztrácel 69 %.

K tak velkému pádu  - z 230 na téměř 50 korun - akciím KIT Digital dopomohla nedůvěra investorů poté, co společnost přehodnotila výhled tržeb a zisků pro letošní rok.  Přehodnocení budoucích výsledků znamenalo i zemětřesení ve vedení společnosti, které vyústilo v odchod CEO společnosti Tuzmana, který ztratil důvěru akcionářů, a jmenování nového vedení.

Díky pochybnostem investorů o důvěryhodnosti společnosti a dalších perspektiv se KIT Digital ocitl na nejnižší úrovni za celou dobu, co se obchoduje na pražské burze.

KIT Digital je softwarová společnost, která se zabývá přenosem video-obsahu. Mezi její zákazníky patří společnosti z mediálního průmyslu, ale i velké nadnárodní korporace, které IT řešení, jež KIT Digital přináší, používají pro vnitřní komunikaci. KIT Digital oslovuje zákazníky na globální úrovni – má zastoupení ve všech důležitých regionech a za zvlášť významnou a rychle rostoucí považuje společnost asijsko-pacifickou oblast.  Trh s přenosem videa je doposud menším trhem, ale rychle rostoucím, na němž působí jen několik menších společností. Proto se KIT Digital často stává předmětem spekulací o převzetí ze strany nějaké velké softwarové společnosti, které si nechce nechat ujít tento rychle rostoucí trh. V minulosti byly v tisku mezi těmito hráči zmiňovány společnosti jako IBM, Cicso, Oracle   nebo  Alcatel, - jako giganti, kteří si jsou ochotni připlatit za možnost rychle vstoupit na rychle se rozvíjející trh.

Spekulace tohoto druhou mohou být právě důvodem, proč akcie KIT Digital ze svých minim na 53,5 korunách posílily během 14 dnů až na 94 korun (tj. +74 %). Bylo to totiž po oznámení zprávy, že společnost požádala investiční banku, aby jí radila a prozkoumala možnosti potencionálního prodeje.

V současnosti (27. června 2012) se akcie KIT Digital nacházejí stále na devadesáti korunách a k tomu, aby se dostaly zpět na úroveň, jakou měly na počátku roku (170 korun za akcii), by musely přidat téměř 90 %.

Graf:

Vývoj obchodování s akciemi KIT Digital na pražské burze od počátku obchodování do současnosti (20102012)

Zdroj: Thomson Reuters

Důležité upozornění

Toto je informace o výhledu vývoje konkrétního investičního nástroje  (dále též jen“Informace“) určená zákazníkům společnosti LUTHERUS s.r.o., která je investičním zprostředkovatelem podle zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu (dále též jen „ZPKT“), registrovaným u České národní banky. Informace vyjadřuje názor společnosti na budoucí možný vývoj daného titulu/aktiva. Účelem této Informace není nabídka nebo návod k provedení transakcí s konkrétními investičními nástroji ani nabídka poskytnutí investičních služeb podle zákona o podnikání na kapitálovém trhu, nýbrž propagace obchodního modelu společnosti LUTHERUS s.r.o., jehož obsahem je hlavní investiční služba přijímání a předávání pokynů týkajících se investičních nástrojů dle § 4 odst. 2 písm. a) ZPKT a investiční poradenství týkající se investičních nástrojů dle § 4 odst. 2 písm. e) ZPKT.

Společnost LUTHERUS s.r.o. ani osoby vykonávající pro ni na základě smlouvy činnost vázaného zástupce neposkytují doplňkovou investiční službu poskytování investičních doporučení a analýz investičních příležitostí nebo podobných obecných doporučení týkajících se obchodování s investičními nástroji.

Společnost LUTHERUS s.r.o. nepřebírá jakoukoli odpovědnost za případné ztráty vzniklé konkrétním fyzickým nebo právnickým osobám provedením transakcí s cennými papíry na základě této Informace nebo v souvislosti s ní. Společnost LUTHERUS s.r.o. dále zdůrazňuje, že individuální transakce (nákupy a prodeje investičních nástrojů) provádí zákazník vždy ve vztahu ke konkrétnímu obchodníkovi s cennými papíry, s nímž má uzavřenu příslušnou smlouvu, a to na základě individuálního svobodného rozhodnutí a posouzení situace.

Informace uvedené v tomto materiálu nejsou investičním doporučením, analýzou investičních příležitostí ani veřejně rozšiřovaným doporučením k provedení konkrétní obchodní transakce. Z toho důvodu obsah tohoto propagačního sdělení nesplňuje veškeré právními předpisy vyžadované náležitosti pro investiční doporučení a analýzu investičních příležitostí ve smyslu příslušných ustanovení zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu, ve znění pozdějších předpisů, a ani si to tento informační leták neklade za cíl.

V tomto případě jde pouze o informace ohledně minulého a možného budoucího vývoje zmiňovaného titulu/aktiva, resp. konkrétního investičního nástroje.

Společnost LUTHERUS s.r.o. upozorňuje, že obchody na kapitálových trzích jsou spojeny s určitou mírou rizika. To může způsobit, že investor nedosáhne očekávaného výnosu nebo že hodnota investice poklesne pod výchozí hodnotu investovaných prostředků, v případě některých investičních instrumentů pak může zákazník nést riziko neomezené ztráty přesahující výchozí hodnotu investovaných prostředků. Tiskové chyby vyhrazeny.

Zdroje informací: renomované zpravodajské agentury a internetové stránky, apod. Pro LUTHERUS s.r.o. vytvořil Ing. Roman Skalický,  27.6.2012

LUTHERUS  s.r.o., investiční zprostředkovatel, IČ: 275  12  452, Lidická 26, 28, 602 00 Brno

 

[1] Měřeno indexem PX



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688