Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Babiš: Nekecám a nelžu, ale mluvím asi blbě

Babiš: Nekecám a nelžu, ale mluvím asi blbě

02.08.2012 9:19, aktualizováno: 2.8. 11:13
Autor: mediafax

Aktualizováno

Předseda představenstva firmy Agrofert Holding Andrej Babiš je od středy také předsedou hnutí Ano 2011. Na dotazy agentury Mediafax odpovídal o propojení svého podnikání s politikou a novým regionálním týdeníkem, ale také o tom, jak se u Michaely Jílkové neudržel v televizní debatě.

Red.: Jaký vliv bude mít na Ano 2011 to, že v jeho předsednictvu jsou dva členové představenstva Agrofertu? Jak toto propojení bude fungovat? Může znamenat pro vás i nějaké programové cíle, například podporu zemědělství?

A. B. : Od začátku jsem deklaroval, že určitě nemíním dávat do hnutí další manažery Agrofertu. Pan (Jaroslav) Faltýnek je jediný zaměstnanec Agrofertu, který je tu aktivní a je to člověk, který mi od začátku pomáhal, protože má dlouholeté zkušenosti z komunální politiky. A samozřejmě pan (Richard) Brabec, manažer hnutí, u nás kdysi dávno pracoval, potom odešel ze skupiny a vrátil se do hnutí jako manažer z jiné firmy.

Myslím si, že to nebude mít žádný vliv. Sněm byl pro mě velice zajímavý a nápaditý, protože hned při volbě předsedy se postavil jeden delegát a říkal, jestli moje osoba není pro novináře moc dobrý cíl. Říkal, jestli by neměl být předsedou pan Faltýnek nebo někdo jiný.

Původně jsme měli mít také osm členů předsednictva. Protože jsme ale nebyli schopni dovolit dva poslední, měli jsme tři čtyři kola, kdy mezi sebou bojovali čtyři kandidáti. Nakonec tedy sněm snížili počet místopředsedů, i pod tlakem této tiskové konference (začínala včera ve 13. hodin), na šest.

Red.: Podnikáte také v mediálním byznysu. Odrazí se nějak vaše politické působení v týdeníku 5+2 dny? Dokážete v tomto ohledu zaručit redakční nezávislost?

A. B.: Je obdivuhodné, že pan (Vladimír) Junger (ředitel vydávající společnosti AGF Media) tady postavil za pět měsíců novou firmu na zelené louce. Mimochodem, to je další příklad, kdy Agrofert zaměstnává lidi, konkrétně tu pracuje 190 novinářů, sto lidí na marketing a firma má dneska 322 lidí. Dneska dokončili 77 různých mutací.

Pokud sledujete nebo dostáváte tento týdeník, který je každý čtvrtek zdarma, tak musíte konstatovat to, že novináři tu píšou, co chtějí. Já na to nemám žádný vliv. A určitě to není projekt, který má souvislost s politickým hnutím. Je to projekt, který je důležitý, protože jde o regionální záležitost. Pokud je tam nějaká inzerce, tak je normálně zaplacená.

Máme samozřejmě problémy v hnutí, protože nám naši sympatizanti a okresní manažeři nadávají, proč to hnutí nepropaguje a že si tam nemůžou říkat, co chtějí. To jsme si ale vydiskutovali. Novináři, kteří tu pracují, předtím byli v Sedmičce, VLP (vydavatel Deníku), Hospodářských novinách nebo v Mladé frontě Dnes. Není nic lepšího, než jim zavolat a ověřit si to, jestli tam Babiš něco říká. Neříká nic.

Já jen říkám panu Jugrovi, ať zabezpečí, aby Češi ten týdeník četli a aby měl zajímavý obsah. Je to o životě tam, kde lidé žijí, není to žádný bulvár. 77 mutací je super výkon. Je to samozřejmě projekt nákladný. Od začátku jsme věděli, že ho budeme dotovat, ale cíl je takový, že v roce 2015 bychom chtěli pokrýt náklady.

Red.: Mluvil jste o svých problémech s novináři. Ve svých výrocích býváte poměrně ostrý, některá svá vyhrocená vystoupení pak berete zpět a omlouváte se za ně. Plánujete nyní tuto praxi přehodnotit a s působením v politickém hnutí ji zmírnit?

A. B.: Ve svých zkušenostech s novináři jsem mluvil o historii. Pana (Jaroslava) Spurného v Respektu jsem šestkrát žaloval. Nakonec jsme si tady dole (v areálu Agrofertu) sedli, ukázal jsem mu 40minutový projev v parlamentní komisi k Unipetrolu, který žádné noviny v Česku nikdy nezveřejnily.

Mluvím o médiích. Mluvím o tom, jak jsem byl u (Václava) Moravce, dívalo se na to 750 tisíc lidí, a poprvé v historii jsem nebyl ve zprávách, kdežto Peaková je tam od rána do večera. Když posbírala tisíc podpisů, tak to běželo na ČT, ale dnes od rána na ČT nebylo napsané, že je nějaké Ano. Pro Českou televizi jsme tabu, tam nejsme.

Když Euro, které je podle mne nejzkorumpovanější týdeník v této zemi a dělá kauzy na objednávku, psalo, že jsem estébák, tak to všude běželo. Když jsem ale podal v této věci žalobu, tak to nebylo nikde.

Nemám problém s médii, neskrývám se za mluvčí. Médií se nebojím. Kdybych neměl čistý stůl, tak nejdu a nestojím tu před vámi a nedělal bych to, co dělám.

Red. : Já jsem se ptal spíš na váš styl, který mnohdy působí konfrontačně, například v pořadu Máte slovo.

A. B.: Ano. S panem (Petrem) Machem jsme měli nevyřízené účty. Je to demagog a fanatik, který říká, že máme vystoupit z Evropské unie. Paní Jílková říkala, ať si bereme slovo. Tak jsem si ho vzal.

Pokud pan (Josef) Stehlík říká, že je za zemědělce, ale je to středočeská tluchořovsko-topolánkovská ODS, tak já říkám pravdu. Vy ji nechcete slyšet. Pravda obtěžuje. A my jsme tam, kde jsme byli za komunistů. Něco se říkalo nahoře a lidé v hospodách říkali něco jiného. Já to ale říkám rovnou. A to je průser, co?

U Jílkové jsem ujel. Já nejsem trénovaný. Nenaučím se mluvit jako (Bohuslav) Sobotka (ČSSD), uspávač hadů. Mluvit, mluvit a co z toho? Já, co říkám, dělám. Například tuto budovu jsem postavil za 400 mega.

Říkal jsem týdeník, je tu. Říkal jsem hnutí, tak jdeme do toho, děláme. Já nelžu a nekecám. Ale mluvím asi blbě.


Váš názor
  • Ať taky táhne
    02.08.2012 15:20

    když to jde tak Mr.Babiš využije čehokoliv ve svůj prospěch jako každý další lumpík. Když se mu hodilo vytěsnit za babku akcionáře ze svých podniků tak to udělal. Když bylo potřeba zalobovat u biolihu, tak se taky nerozmýšlel. Takových je tam už teď dost.
    Mike -Green D. is killing Europe
    • Re: Ať taky táhne
      02.08.2012 15:54

      Jó milej zlatej, kdyby to šlo... tak by musela odtáhnout naprostá většina současných politiků. Tím že odmítneme Babiše (rád bych) tím posílíme pozice současných a ještě větších darebáků. Je to dilema...
      Jesse
  •  
    02.08.2012 12:56

    Babiš je velkým obdivovatelem Kalouska a tím je řečeno vše. Jsem přesvědčen, že připravuje ve své straně teplé ústupové místo právě pro Kalouska.
    Juniper
    •  
      02.08.2012 12:59

      a je ten Kalousek opravdu dementni ??
      OPTIMISTA
      •  
        07.08.2012 12:54

        Donedávna jsme si myslel, že to Kalousek s námi myslí dobře, ale poslední dobou o tom silně pochybuji.
        Jezdec.
  •  
    02.08.2012 10:03

    Komunistickou minulost si Babiš samozřejmě ponese v politice dál a jeho projev je velmi emotivní, což nebudí dobrý dojem. Ale myslím, že on nemá důvod se zaplétat do politické korupce a že by spíše mohl jít ostatním po krku, neboť čistý zisk Agrofertu byl za minulý rok 6 mld. Kč, tak proč by takový člověk se snažil předražovat letadla CASA apod.
    Rob
    • 5+2 dny
      02.08.2012 10:41

      opravdu vypečený plátek, jak Babišův nepoživatelnej chleba, jak říká Jirka P. Čtenář se tam dozví vše o ekologii chemiček a také tam nalezne nezbytný TV program. Politická agitka bude jistě následovat.Každej tejden to nacpe do milionu schránek, obdivuhodné...
      Pneumonia
    •  
      02.08.2012 10:16

      Není vůbec na závadu použít darabáka proti darebákům, když už nikoho jiného po ruce nemáme. Není toto právě příklad Babiše? Já si říkám, že je dobře, když Babiš proti současným darebákům vystupuje. Neznám důvod, proč bychom toho nemuseli využít.
      Jesse
    • to Rob
      02.08.2012 10:11

      Zkus si přečíst tohle a třeba si poupravíš názor: http://machpetrmach.blog.idnes.cz/c/211236/Nejvic-masla-na-hlave-ma-Babis.html
      oh171
      • Re: to Rob
        02.08.2012 11:38

        Je mi jasné, že Babiš hájí své zájmy a chce co největší podporu pro zemědělství, zelenou naftu, vysokou podporu bioplynu apod. Problém je, že to je chyba v celé EU podporovat jedno odvětví (zemědělství) na úkor ostatních. Pokud budou v celé EU stejné podmínky, tedy nebudou žádné dotace, pak ani Agrofert žádné nedostane.
        Rob
        • to Rob
          02.08.2012 14:59

          OK, dotace jsou samozřejmě velký problém a kde jsou dotace, tam se většinou objevuje i korupce.
          oh171
          • Re: to Rob
            02.08.2012 15:00

            A kde je hovno, tam lezeš ty s teplým ruphejlem. On má buzeranty rád :-)))
            Jesse
            •  
              02.08.2012 15:39

              Omlouvám se ti upřímně za překlep. Tím buzerantem jsem samozřejmě nemyslel tebe a vyznělo to tak. On má rád Moravce, Pospíšila a takové ty 4% típky, tebe k nim neřadím.
              Jesse
            • to Jesse
              02.08.2012 15:31

              Chybí Ti slušnost, maminka Tě neučila, že máš mlčet, když se baví dospělí a že se nemáš míchat do cizích hovorů? :-)
              oh171
              • to oh171
                02.08.2012 15:40

                Omlouvám se ti upřímně za překlep. Tím buzerantem jsem samozřejmě nemyslel tebe a vyznělo to tak. On má rád Moravce, Pospíšila a takové ty 4% típky, tebe k nim neřadím.
                Jesse
                • Re: to oh171
                  02.08.2012 15:50

                  Omlouvat se nemusíš, beru to jako trénink. Sám občas také ujedu. Držme se spíš tématů, než osobních urážek :-)
                  oh171
  • Babiš je
    02.08.2012 9:57

    superman!!Když si na něj vzpomenu, tam mi po těle proběhne Mrázek...
    ZUZKA
    • Re: Babiš je
      07.08.2012 12:57

      tak to se pak vykoupej v nake silne vonavce, lojs lejnova
      Azb
  •  
    02.08.2012 9:37

    Nevím jestli Babiš pochopil českou realitu. Nést vlastní kůži na trh a v Čechách to není dobrý. Lepší je mít nějakýho kolibříka, který intenzivně pracuje ve prospěch pána.
    Homo
    •  
      02.08.2012 9:46

      Estebák Babiš je burán nejhrubšího zrna.Kdo věří prolhánému a fanatickému komoušovi je stejný cocot jako on.
      Henry
      •  
        02.08.2012 10:13

        Svět asi nebude jen černý nebo bílý. V naší zemi žijeme v době zásadních změn už přes dvacet let a to sebou nese mimo jiné i dědictví let minulých. Člověk se jen tak nevypaří, nezmění, ale je součástí systému. Plivat kolem sebe je škoda času a života. Pravda je, že schopní jednotlivci táhnou celou společnost a zbytek se veze s nimi. Nemluvím o politicích. Hlavně těch bez úspěchů v předpolitické minulosti, ti jsou z velké většiny jen vypočítaví paraziti (těm slušným se omlouvám, ale jak to mám poznat) využívajících právě těch schopných. V mnoha pohledech na naši politickou scénu s Babišem souhlasím.
        mgp
        • to LS
          02.08.2012 14:57

          Mít podobný názor na politickou scénu u nás je jedna věc, ale podpora osoby pana Babiše je druhá věc.
          oh171
      •  
        02.08.2012 10:08

        Moc se mě líbí oduševnělé úvahy , zvláště když jsou tak bezprostředně přímé a pramení se znalosti, asi všeho.
        Homo
      •  
        02.08.2012 9:51

        Kdo nebyl v tomto státě estébák, pomocník VB, nebo udavač? Keriéristama se to tu hemžilo, vexláci na každém rohu, babky z uličního výboru sledovali vše co se šustne a kolegové v práci na sebe navzájem donášeli. Komunistů bylo 2 miliony a svazáků 3,5 milionů. Na soudech sedí dodnes 60% komoušů a v ostatních ústavních institucích odhadem 75%. Mám pokračovat?
        Jesse
        •  
          07.08.2012 13:15

          Jesse , nikdo z naší rodiny STB nebyl ani k nim nepatřil . Při restitucích naší otcové dojeli na slušnost . Okradli je podobní lidé jako je Babiš. Zloděj bydlí vedle mě a ani se nestydí mě pozdravit na ulici. On to bere jako normální bysnys. Nikdo z nich to nebere jako zlodějinu.
          Jezdec.
        •  
          02.08.2012 10:50

          Jessy, ty jsi ten Moula z Kurzu.cz. Já jsem např. žádný komouš, estebák nebo udávač nebyl. Ty pravdopodobně ano.
          Henry
          • No Jessíku
            02.08.2012 14:41

            co bylo špatného na vekslácích...Většina z nich byli hodní chlapci a většina z nich to dotáhla na přinejmenčím na spokojené stáří..Mám je ráda do dnes..a žádný z nich nebyl komunista.., škoda, že jsem tehdy byla malá, mohla bych být babka pouliční a mohl jsi dnes o mně psát..
            ZUZKA
          •  
            02.08.2012 10:53

            BTW, kromě toho, jak urážíš mě, mě uráželi jiní za to, že jsem komoušům zdrhl za kopečky. Taky mě za to uráželi.
            Jesse
Aktuální komentáře
04.05.2024
15:20Invesco: Rostoucí výnosy státních dluhopisů, klesající ceny ropy a jestřábí řeči FEDu
9:00Víkendář: Fisher o zachování inflačního cíle, nezávislosti centrální banky a vývoji sazeb
03.05.2024
22:04Silný závěr týdne na Wall Street  
17:43Zisky obchodovaných firem v následujícím roce, cyklus a dlouhodobý trend
16:50Plány centrálních bank zřejmě zkomplikují vyhlídky eurozóny, varuje ekonom
16:46Data i výsledky trhům v závěru týdne přejí, ISM ale zaselo pochybnosti  
16:23Komerční banka, a.s.: Hospodářské výsledky k 31.3.2024 (1Q 2024)
15:16Baron: Akcie Tesly začnou prudce posilovat
15:01Tomáš Vlk: Trh práce v USA konečně oslabuje, k radosti investorů  
13:49Perly týdne: Zákon na snížení inflace zvyšuje inflaci, Tesla dostala čínský impuls
13:42Než otevře Wall Street: Coinbase, BigBear.ai, Fortinet  
12:00Hartnett: Slabší data o americké zaměstnanosti zvyšují riziko výprodejů na akciích
11:55Nezaměstnanost v EU v březnu klesla, nejnižší byla v Česku a Polsku
10:59Akcie míří k důležitým datům v lepší kondici díky výsledkům Applu  
10:31Jakub Blaha: Apple oznámil největší zpětný odkup akcií ve své historii  
9:28GEVORKYAN potvrdil předběžné výsledky hospodaření. Na letošní rok plánuje další navýšení tržeb i zisku
9:08Rozbřesk: Sazby klesají na 5,25 %, jejich očekávaná trajektorie se však posouvá výše
8:51Slabší výsledky Komerční banky, Apple překvapil rekordními odkupy a futures jsou zelené  
8:41Zisk i tržby Applu ve čtvrtletí klesly, překonaly však očekávání
8:26Tržby skupiny Bezvavlasy přesáhly miliardu, firma mění CEO a plánuje úpis nových akcií

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
Nebyla nalezena žádná data