TNBiz (TN.cz)
Investice  |  13.08.2012 18:30:06

Vláda projedná parametry chystané zakázky za stamiliony na emisi dálničních známek

PRAHA (MEDIAFAX) - Až 674 milionů korun bez DPH by měla být hodnota zakázky na distribuci a prodej kupónů určených pro emisi v roce 2014 a následující emise. Parametry připravované zakázky projedná ve středu vláda.

Předpokládaná hodnota této významné veřejné zakázky byla podle materiálu ministerstva dopravy stanovena z průměrné výše nákladů na jeden prodaný kupón v předchozí emisi, počtu vyrobených kupónů v emisi 2012 a doby plnění veřejné zakázky (48 měsíců).

"Plánovaným cílem veřejné zakázky je co nejefektivnější zajištění maximální možné dostupnosti kupónů uživatelům zpoplatněných pozemních komunikací na území České republiky a v blízkosti hraničních přechodů na území Slovenska, Polska a Německa, tzn. zajištění efektivního fungování distribuční a prodejní sítě," stojí v materiálu.

Vybraný uchazeč, s nímž se uzavře komisionářská smlouva, obstará pro Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) přejímku stanoveného množství dvoudílných kupónů prokazujících úhradu časového poplatku za užívání zpoplatněných pozemních komunikací, distribuci kupónů, informačních letáků, ceníku a vzorů kupónů. Také bude muset zajistit prodej všech druhů kupónů, jejich skladování, výměny poškozených kupónů či vyúčtování tržeb z prodeje.

SFDI se následně zaměří na pravidelné kontroly prodejních míst v distribuční síti. Při porušení povinností komisionáře bude případně udělovat sankce.

"Za zajištění distribuce a prodeje kupónů bude komisionáři poskytována úplata v jednotné výši z každého kupónu prodaného konečnému spotřebiteli, přičemž rozdíl nominálních hodnot jednotlivých druhů kupónů nebude mít na výši úplaty vliv. Úplata bude hrazena na základě faktur, kde údaje o výši úplaty musí odpovídat výpočtu výše úplaty v evidenci o jednotlivých platbách za prodané kupóny a údajům ve výkazu o odebraných a prodaných kupónech," stojí dále v materiálu.

Jediným hodnotícím kritériem pro hodnocení podaných nabídek bude nejnižší nabídková cena. Maximální výše pro úplatu za jeden prodaný kupón byla přitom stanovena na 29 korun bez DPH. Peníze získané z prodeje kupónů bude muset vybraný uchazeč odvést na účet SFDI do 30 dnů ode dne prodeje kupónů konečnému spotřebiteli.

"Závazky komisionáře budou zajištěny samostatnou bankovní zárukou pro distribuovanou emisi kupónů ve výši 100 milionů korun a pro skladovanou emisi kupónů ve výši 10 milionů korun. Stanovení výše bankovní záruky vychází ze zkušeností z distribuce a prodeje kupónů předchozích emisí a zabezpečuje krytí hodnoty distribuované a skladované emise, protože komisionář bude v průběhu celého emisního období disponovat majetkem státu," dodává materiál ministerstva.

Miroslav Kyncl, kyncl@mediafax.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 12:28  Německá letošní mizérie jedním číslem Research (Česká spořitelna)
Čt 12:20  EURUSD klesá na pětitýdenní minimum X-Trade Brokers (XTB)
Čt 11:03  USA: S&P potvrdilo rating na stupni „AA+“ Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688