Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Jak vydělávat v praxi

Jak vydělávat v praxi

31.08.2012 17:23
Autor: Anonymní Investor, ???

Tímto článkem bych rád navázal na svůj článek ze 17. května: „Jak napravit nevydělávání v praxi“. To zejména z toho důvodu, že jsem uváděl příklad konkrétního vstupu do trhu a teď se přiblížil termín výstupu.

Podle příkladu obchodního plánu jsme spekulovali na růst ceny akcie Telefónica CR z důvodu blížící se výplaty dividendy. Doporučoval jsem nákup okolo silného supportu za cenu 370 Kč/akcii. K tomu byla příležitost hned dvakrát – nejlepší vstup bylo možné realizovat na počátku května, kdy se cena dostala krátce i těsně pod hranici 370 . Stop loss jsem doporučoval nastavit okolo 360 , k pohybu k této hranici však nedošlo, proto pozice zůstala ve hře až do těchto dní, pokud nebyl již zasažen profit target. Ten jsem doporučoval v pásmu 405-420 nebo případně „dohrát hru“ do konce a prodat těsně před dividendou. Ten okamžik nastává nyní – naposledy se akcie obchoduje s nárokem na dividendu 7. září. Ať tak či tak, obchodní plán nám vyšel a my jsme mohli inkasovat čistý výnos cca 10 procenta za necelých 5 měsíců.
 
TEF_CR 6M.jpg
 
Chtěl bych upozornit, že mi v tuto chvíli nejde ani tak o tento konkrétní případ, ale o fakt, že je důležité mít obchodní plán a obchody podle něj exekuovat. Samozřejmě, že plán vždycky nevyjde, ale pokud Vaše stop lossy neumožní ztrátovým obchodům vymazat Vaše zisky, budete dlouhodobě úspěšní a o to tady jde. Riziko v podobě stop lossu je potřeba mít v aktivním tradingu vždy pod kontrolou. Pokud podlehnete pokušení si zisk vysedět, dříve či později se spálíte - na to bych si vsadil svoji poslední korunu…

Přeji hodně nápadů pro sestavování obchodních plánů, hodně pevné vůle při exekuci obchodů na stanovených hodnotách a hodně silné nervy, když se zrovna nebude dařit. A hlavně nedělejte hlouposti a neobchodujte, když se vám zrovna bude chtít – trh žije vlastním životem a na příležitosti si musíte umět počkat. Nedávno jsem četl rozhovor s Ondřejem Hejmou, kde říkal: Timing je všechno. Mohl bych to podepsat. Platí to nejen pro trading.


Hezký den.

Investor

Upozornění: Tento článek vyjadřuje pouze soukromý názor autora, nikoliv názor jakékoliv společnosti ze skupiny Patria Finance, a nejedná se o investiční doporučení ve smyslu § 125 odst. 6 zákona 256/2004 Sb. Prosíme přečtěte si
Podmínky užívání www stránek Patria Online a Investiční disclaimer.

Váš názor
  •  
    04.09.2012 17:18

    http://www.youtube.com/watch?v=80QHRTQ3Kmw Sonny & Cher - I got you babe
    Jezdec.
  • Medvede
    04.09.2012 15:33

    kdyz uz se tady tak bagrujes o nejake pisni o ktere jsem ani neslysel tak me napadaji spousty pisnicek z let 50tych, ktere zpivali nasi budovatele a ja je nesnasel - jako ....z narodu at jsme ruznych jedno preni ted v nas bude zit po letech valky hruznych za blaho vsech jdem se bit.....a mnoho jinych. Ze ti vadi hovadiny z druheho konce sveta, kdyz jich mas doma vic nez dost - ze by zase ten tram v oku tvem :o)).
    bearbull
    • Re: Medvede
      04.09.2012 17:30

      To nebude trám.Jen jsem si Tě dobíral..o))
      Velkamedvědice
    • a tudlenctu znáš?
      04.09.2012 15:40

      http://www.youtube.com/watch?v=Xj1-M0o6Cco
      Jesse
      • Re: a tudlenctu znáš?
        04.09.2012 15:59

        ja byl vzdycky spise na ....je na zapad cesta dlouha, kdo ji nezna ten je trouba...... Ale ted radeji si poslechnu Lehara nebo i Frimla. ...Ooooo Roooosemarieeee...... s Jannete Mc Donald a Ed Nelson :o)) I kdyz jsou to sladaky. Vyrustal jsem za tonu Karla Haslera a pozdeji J.Sucheho.
        bearbull
        •  
          04.09.2012 16:03

          To byla spíš provokace :-)) Ale jinak mohu Jimmy Hendrixe a všechno z Woodstoku, Deep Purple, Led Zeppelin a tak... a hlavně blues a jazz. To můžu od rána do noci :-)) Johny Winter a podobná elita :-))
          Jesse
  • Saki
    04.09.2012 0:56

    JJ.Maniodeprese.Samomluva.Fiktivní mladí přátelé.Já Tě řeknu, z čeho to máš...estička k domovu známě se vine - hezčí je, krásnější, než všecky jiné. Douška a šalvěje kolem ní voní, nikde se nechodí tak jako po ní. A kdybych ve světě bůhví kam zašel, tu cestu k domovu vždycky bych našel. A kdybych ve světě smutně se míval, na téhle cestičce vždy bych si zpíval.
    Velkamedvědice
    • Re: Saki
      04.09.2012 7:36

      a co bys zpival - ja te sacuju tak na ....."S potomky slavnych ruskych bohatyru my jdeme ted bok po boku vpred. Jsme jako valici se vlna miru......" To vis ja jsem spise na "... my slouzime svemu narodu my slouzime na mori a pro pravo, volnost a svobodu nase srdce zahori...."
      bearbull
  • rupheji
    04.09.2012 0:45

    ty se ty podvuzivo ani te penze nedozijes. Prestehuj sem do te Meriky tady s chodi do penze v 65 a to plati uz pres sto let. Proc si na tu penzi vubec setris. To ti to nedochazi nebo si to neumis spocitat. Joo Kalousek te drzi za koule - jestli vubec nejake mas. Mam te poucit jak se to rekne anglicky tady u nas v Plzni - Jizni Dakota.
    bearbull
  • A tady zase
    04.09.2012 0:07

    http://www.youtube.com/watch?v=IhnUgAaea4M
    Velkamedvědice
    • Re: A tady zase
      04.09.2012 0:31

      snazis se marne - ja nezname a nezajimave stranky vubec neotviram. A od tebe uzvubec ne. Mozna prave proto jsem stale jeste tady :o)) Ale mel by ses vice zamerit na to o cem je Patrie a ne si tady honit triko - mne vybec neimponujes. Skoda - mel jsem pro tebe zajimave tituly - to jsem ovsem jeste myslel ze to myslis s investicemi vazne. Tva politicka propaganda pada na "deaf ear" mej se. Prave se vratili znami, co jsou tu na navsteve z Ceska. Mel bys je slyset jak uz se tesi domu a jak tu vsechno nenavidi. Nejde jim nejak na mysl, ze si tady mohou v parku roztahnout deku a rozlozit svacinu, aniz by museli koukat jestli tam nejsou psiny :o)) Budu jim muset dat precist tva moudra - mozna ti taky neco napisou, ale radeji ne - jsou mladi a prchlivi a cesi - ty by si servitky jako ja urcite nebrali. Ti by ti odpovedeli jak si zaslouzis a tobe by mohla postihnout srdecni prihoda neslucujici se se zivotem. Jezisi jak ja to umim podat pekne po cesku. So long ty jezevce. Nebud takovy skarohlid chod casu nezastavis :o)).
      bearbull
      • Sami
        04.09.2012 0:36

        Tak dobrou hamburgžroute.Ať se Ti zdá něco hezkého.Třeba o Patrii a o mně.Myslím, že Tví mladí hosté nebudou natvrdlí a pochopí, že s Green day nespolupracuji.
        Velkamedvědice
        • Re: Sami
          04.09.2012 1:00

          proc se tak ohanite temi "hamburger zroutama" vy knedliko zrouti - zerete varenou mouku a jste na to jeste hrdy. Kdy jsi mel nebo vubec videl poradnej 1/2 kilovej steak ty znalce. Zerete tam nejake sracky z Polska, nebo pyrozky a jinym se posmivate vy machri. Ted musim odhanet pritele, cte mi pres rameno a nemuze to vydrzet. Ale chce ti napsat neco o ridicich tady - vratili se po 14ti dennim vyletu po Californii a Oreganu ze prej bys mel taky prijet a zkusit si to jak jezdi normalni lidi. Ja to nechci psat ale musim - ze prej jste idioti vy. Radeji jdem - chteji zajit k Red Robin - tam jim moc chutna lobster - vis vubec co to je??
          bearbull
          • Hamburgeržrout
            04.09.2012 1:38

            Ani omylem.Maso domácí.Piknik kde chceš.Všude zahrady a za barákem les.Tady to není ujeté, že nesmíš být nahý na vlastní zahradě nebomusíš pít pivo v pytlíku.Ale zase je mile, když někomu dáte 360 let, že jste ochotni 180 let pro dobré chování odpustit.Jo a půl kilový stejk jsem naposledy viděl, když jsem byl v půlce kilového.Už spi prdelko.
            Velkamedvědice
  • Saki
    03.09.2012 23:44

    Na.Tančí http://www.youtube.com/watch?v=8hcXFHCOjyk Chceme stárnout s Amerikou, Můžeš bejt úžasnej. Chceme stárnout s Amerikou, Každej člověk po tom touží Voni nedostižný jsou Pro ně slunce vychází Problémy jsou pro ně hrou vyhranou A tak světem procházej Ani jeden není zlej Vtip a úsměv je provází Světovej Chceme stárnout s Amerikou Můžeš bejt úžasnej Chceme stárnout s Amerikou Ameriko Každej člověk po tom touží Každýmu hned pomůžou Aby všechno bylo fér Aby život mohli mít libovej Budou pokračovat dál Dokud budou lidi zlí Chcem se s nima taky smát Bude líp Chceme stárnout s Amerikou Každou vteřinou Můžeš bejt úžasnej Chceme stárnout s Amerikou Ameriko Každej člověk po tom touží Chceme stárnout s Amerikou Každou vteřinou Můžeš bejt úžasnej Chceme stárnout s Amerikou Ameriko Co je tam za velkou louží
    Velkamedvědice
    • Re: Saki
      04.09.2012 0:16

      ja ti tvuj vkus neberu, ale nevnucuj mi svuj. Ja jsem ze stare skoly a stareho psa novym trikum nenaucis. Ja jsem skoncil u Beatles a Beach boys. Co se libi tobe nebo poslouchas ty mi nevnucuj. Je videt, ze jste stejne krve ty a ruphej (to je z jungle book) a co obdivujete vy se mne protivi. Chteli by jste byt pupkem sveta ale faktem zustava, ze jste o neco niz a na uplne druhe strane. Najdi si to v anatomii jestli ti to nedochazi nebo se zeptaj doktora - treba vaseho Ratha - ten se vyzna.
      medvede
      • Saki
        04.09.2012 0:28

        No mně se to moc nelíbí.Je to moc popové, aby to pobral každý americký idiot.Už to není punk.
        Velkamedvědice
    • Re: Saki
      04.09.2012 0:01

      jeste mi teda vysvetli proc se tolik lidi snazi do ty Meriky za kazdou cenu dostat - dokonce i ty Usky oligarchove - ty jsi opravdu zakrnel v 50. letech - to se stava, ale jeste se tim chlubit ? Ty by ses urcite chlubil i kdybys mel syfla - mas trochu zvracene priority :o))
      Bearbull
      • Berbull
        04.09.2012 0:05

        Tumu se říká písně.Já je neskládal.Jen Ti je pouštím, abys neumřel s tennnisovou raketou úplně blbý??Proč se nezeptáš Green day??
        Velkamedvědice
  • Bearbull
    03.09.2012 23:30

    To zpívají Ti Green day v klipu, si to vyřiď s nima...Překlad jsem neopravoval.Tahle píseń má v americe velký úspěch, to jsi nevěděl?Pus´t si ten klip a mně do toho netahej.
    Velkamedvědice
    • Re: Bearbull
      04.09.2012 0:05

      a kdo jsou ti green - nevim o cem mluvis ja jsem vic na Dvoraka a Brahms. To co poslouchas ty a co to s tebou dela je videt na tvych vyronech tady.
      bearbull
    • Re: Bearbull
      03.09.2012 23:55

      nez zacnes mluvit o idiotech tak si presan plest historii s hysterii. Ono ti to zni stejne, ale ver mi prestoze mi neveris nic, ze to jsou dve uplne odlisne veci a kazdemu s IQ pres 100 budes jen pro smich jako ten tvuj kamous. Vedi vubec kluci z Patrie jakou jim tu delas ostudu??
      bearbull
      • Rh,Bearbull
        04.09.2012 0:03

        Stojíš si na vedení??Já něco říkal o idiotech??Americká píseń složená američany pro američany, oceňovaná a ejhle, rudá knížka ze zplzně prská.Nelíbí se mu americká kultura, viz. wikipedie....
        Velkamedvědice
      • Saki
        04.09.2012 0:00

        Možná si opravdu pako.Proto Ti to napíšu po třetí a pomalu, rychle neumíš číst.Já ten text nepřekládal a nemíním ztrácet čas s korekturami.O chybná y nejde, viď.Gramatiku si tudíž vyřiď s překladatelem, viz. zdroj, co jsem uvedl a poslouchej oceňovanou pankovou píseń o amerických idiotech.Třeba pak pochopíš, že všude chleba o dvou kůrkách a začneš si domoviny vážit.
        Velkamedvědice
    • Re: Bearbull
      03.09.2012 23:37

      jen klid ty "histeryku" :o)).
      .......
      • Opravdu si pako??
        03.09.2012 23:39

        Já to neoprovavoval.Na hlouposti nemám čas...Vyřiď si to tady http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/green-day/american-idiot-154 Ale pěkné mínění o sobě máte!!
        Velkamedvědice
    • Re: Bearbull
      03.09.2012 23:34

      Si to vyřiď s Vašema.Zatímco ty za to prskáš, v americe se za to dávají ceny..SEs kapku utnul, rudá knížko. http://cs.wikipedia.org/wiki/American_Idiot
      Velkamedvědice
  • amricti idioti ....
    03.09.2012 23:26

    ony jsou jeste k dostani ucebnice z 50.let? kdepaa jsi to opsal? nebo si to jeste pamatujes - urcite jsi mival z politicke vychovy vybornou - skoda ze jsi s tou cestinou tak na stiru, ale tenkrat ta gramatika nebyla tak dulezita - hlavne ze tvuj fotr mel rudou knizku a mel jsi to posichrovany. Ja na tom byl obracene. Ja byl prohlaseny za nespolehliveho, protoze tata mel reznictvi a vyhnali me, dokonce mi na vojne ani pusku nedali a dali me k PTP, ale tobe o tom vypravet. Bal by ses tenkrat i poslouchat :o))))).
    bearbull
  • amričtí idioti
    03.09.2012 23:07

    http://www.youtube.com/watch?v=2IvAcRETQXI Nechci bejt americkej idiot Nechci národ, co se nechá řídit médii Slyšíš tu histerii? Podprahový vymývání americkejch mozků Vítejte do nového druhu napětí, Které se rozšířilo na celej národ Ne všechno musí bejt v pořádku Televize sní o zítřku Nejsme ti, kteří by měli následovat A přesvědčovat vás, aby jste do toho šli taky Možná jsem americkej buzík Nejsem součástí proletářskejch plánů Všichni teď dělají propagaci A zpívejte si, když přicházejí zlý časy Vítejte do nového druhu napětí, Které se rozšířilo na celej národ Ne všechno musí bejt v pořádku Televize sní o zítřku Nejsme ti, kteří by měli následovat A přesvědčovat vás, aby jste do toho šli taky Nechci bejt americkej idiot Nechci národ, co se nechá řídit médii Národ histeriků nabitejch informacema Tohle je určeno americkýmu idiotovi Vítejte do nového druhu napětí, Které se rozšířilo na celej národ Ne všechno musí bejt v pořádku Televize sní o zítřku Nejsme ti, kteří by měli následovat A přesvědčovat vás, aby jste do toho šli taky
    Velkamedvědice
Aktuální komentáře
25.04.2024
17:05Martin Kycelt: Překvapivé reakce na výsledky Tesly a Meta Platforms
16:47Slabé HDP s vyššími inflačními tlaky. Po výsledcích se trhy potýkají i s makrodaty  
16:00SATPO finance, s.r.o.: Výroční finanční zpráva za rok 2023
16:00City Home finance III, s.r.o: Výroční finanční zpráva za rok 2023
15:46Braňo Soták k výsledkům Meta Platforms a staronové cílové ceně: Silná čísla "po zásluze" potrestána, akcie -15 %  
15:13Hermes vzdoruje zpomalení prodeje luxusního zboží, akcie však s dobrými výsledky dopředu počítaly  
12:50Deusche Bank s nejlepšími čísly od roku 2013. Zpět v čele ziskovosti investiční bankovnictví
12:09Sazby výš po delší dobu a trh zralý na další korekci?
11:37Miliardáři by podle ministrů G20 měli platit dvouprocentní majetkovou daň
11:08Těžařská firma BHP chce rivala Anglo American, vznikl by největší producent mědi
11:02Jak jsou na tom velké techy? Meta nalomila důvěru investorů  
10:24Meta navyšuje výdaje na AI. Investoři se ale obávají, zda se vynaložené peníze vrátí
10:18JTPEG Croatia Financing I, a.s.: Zveřejnění Roční finanční zprávy emitenta za rok 2023
10:12MONETA Money Bank, a.s.: Uveřejnění vnitřní informace
9:34Komerční banka, a.s.: Oznámení o přijatých usneseních na VH KB konané dne 24.4.2024
9:02Rozbřesk: Dnes se ukáže, jak Evropě Amerika utíká
8:52Moneta oznámila výsledky, Meta Platforms utratí o miliardu více na AI a futures jsou smíšené  
7:37Moneta dosáhla zisku 1,3 miliardy korun a je na dobré cestě doručit celoroční cíl
6:09Asijské akcie v éře dividend podle Fidelity
24.04.2024
21:44Preview výsledků Moneta Money Bank za první čtvrtletí 2024  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
14:30USA - HDP, q/q a
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.