Praha ožije designem – Designblok 2012 začíná

Designérská přehlídka Designblok 2012 dnes začíná. Již po čtrnácté se ve dnech 1. - 7.10.2012 představí ve výstavních centrech ve středu Prahy expozice věnované designérským studiím, školám i vizionářským projektům, interiérovému zařízení, ale také vzácnosti, luxusu a řemeslu. Letošní přehlídka neopomene ani Fashion Week, který je prezentací autorské módy.

 

 

 

 

 

 

 

Tři takzvaná superstudia v centru Prahy představí stovky vystavujících rozmanitého zaměření. Jednotlivá superstudia budou soustředit expozice na obdobná témata a po dobu přehlídky se změní na výstavní galerie.

Dům Franze Kafky je prvním superstudiem, zde ve čtyřech patrech najdete přehlídku novinek z oblasti interiérového designu českých výrobců i zahraničních značek. Pozdně barokní Clam-Gallasův palác letos tvoří druhé superstudio. Ke shlédnutí tu budou speciální expozice věnované tématu vzácnosti, řemeslu a luxusu a hlavní výstava Designbloku nazvaná Klenotnice. Třetím superstudiem bude Šporkovský palác, v šesti patrech se představí designéři, designérská studia, školy, vizionářské projekty světových značek i malé Design Kino v pátém patře. Všechna tato tři superstudia budou veřejnosti otevřena od úterý do neděle od 10 - 21, v neděli do 19 hodin.

Od pondělí bude také probíhat týdenní Designblok Fashion Week 2012 v kostele svatého Šimona a Judy v Dušní ulici. Fashion Week představí autorskou módu, šperky - vybrané české a zahraniční značky s originálními projekty, které vznikly speciálně pro Designblok. Těšit se můžete na módní přehlídky špičkových českých i zahraničních návrhářů.

Již v pondělí bude na Václavské náměstí v blízkosti ulice Na Můstku nainstalována speciální Odpočinková zóna v podobě malé tribuny s pěti řadami sedadel. Pro Designblok ji navrhnul Maxim Velčovský. Odpočinková tribuna během konání Designbloku otevře návštěvníkům pohled na Václavské náměstí. Je zároveň barevným opusem na téma židle. Projekt tribuny realizovala společnost Sipral, která zde použila sedáky židlí značky Ton.

Zatímco tribunu naleznete v dolní části, v horní části Václavského náměstí se společně ve venkovní instalaci představí Škoda Auto a Vitra. Bílá socha symbolického dialogu automobilu a židle je jednou z tří částí společného projektu Simply Design, která nás přivede k základním principům vnímání designu.

Novinkou letošního ročníku Desinbloku je spojení s událostí Italian Design Week, který přiblíží italské interiérové firmy v Česku. Designblok představí slavná designerská jména, celou řadu výjimečných výstav a módních přehlídek, přednášky, prezentace i koktejly a show. Byla by škoda nechat si ho ujít.

www.designblok.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry