BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  01.04.2014 12:12:13

Míra nezaměstnanosti v eurozóně na 11,9 procentech, britská výroba na 8měsíčním minimu a analýza EUR/GBP

Španělská výroba si v březnu nepatrně polepšila a počtvrté v řadě se udržela v expanzivní zóně (nad 50). Tamní index nákupních manažerů (PMI) ze sektoru výroby poskočil z 52,5 bodu na 52,8 bodu a dosáhl tak nejlepšího výsledku od dubna 2010 (za poslední 4 roky). Španělská vláda dnes dokonce zvýšila odhad růstu HDP v letošním roce z 0,7 na 1,5 procenta. Solidní výsledek přišel i z Itálie, kde výrobní index PMI posílil z 52,3 bodu na 52,4 bodu. Podle měření společnosti Markits mají Italové za sebou nejlepší kvartál od druhého čtvrtletí 2011, přičemž průměr indexu za poslední 3 měsíce dosáhl 52,6 bodu. Dnes byl rovněž zveřejněn finální index PMI z výroby za celou eurozónu. V březnu nakonec index obhájil hodnotu 53 bodů.

Počet nezaměstnanýchNěmecku poklesl minulý měsíc počtvrté za sebou a ukázal důvěru tamních společností ve zlepšující se nejen domácí ekonomiku, ale i celé Evropy.  Celkem ubylo 12 000 nezaměstnaných, bez práce je tedy stále 2,9 milionu lidí. Míra nezaměstnanosti i přes tento pád zůstala na 6,7 procentech, což je dvacetileté minimum.  Rostoucí zaměstnanost podporuje domácí spotřebu a měla by se tak podepsat pod dobrým hospodářským výsledkem za první 3 měsíce.

Naopak pohoršila si Itálie, kde míra nezaměstnanosti vzrostla v únoru na 13%, což je dlouhodobé maximum. Nejhorší na výsledku je, že míra nezaměstnanosti se stále zvyšuje, což znamená, že Itálie v této oblasti ještě nedosáhla toho nejhoršího stropu.

Britská výroba si v březnu nečekaně pohoršila. Ostrovní PMI index totiž zažil další oslabení, tentokrát o 0,9 bodu na 55,3 bodu. Ekonomické predikce přitom počítaly se ziskem 56,7 bodu. Negativní revize se dočkal únorový výsledek, který ztratil 0,7 bodu. Výroba se tak nečekaně dostala až na 8měsíční minimum, nicméně hodnoty jsou stále poměrně vysoké.

Sérii dat zakončil překvapivý výsledek míry nezaměstnanostieurozóně za měsíc únor. Ta totiž dosáhla 11,9 procent. Díky pozitivní revizi lednového výsledku, tak zůstala míra nezaměstnanosti nezměněna.  Jde tak o mírné zlepšení ve srovnání se zimními hodnotami, kdy byla na 12,1 procentech. NezaměstnanostEU dosáhla 10,6 procenta a od ledna si polepšila o 0,1 procenta. Celkově je v celé Unii 25,920 milionu lidí bez práce.
 


EUR/GBP vytvořilo po proražení dlouhodobé klesající linie ukázkový návrat. Trh momentálně našel podporu na supportu 0,8255 a Fibonacciho úrovni 61,8. Právě reakce na tuto hladinu by mohla páru dopomoci minimálně k silné rezistenci 0,8335.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688