IFC Markets (IFC Markets)
Akcie v ČR  |  12.08.2014 14:31:53

Investoři pozitivně reagovali na zprávu o odeslání humanitární pomoci na Ukrajině

V pondělí při nepřítomnosti významných makroekonomických dat růst světových akciových trhů pokračuje. Investoři pozitivně reagovali na zprávu o odeslání humanitární pomoci ze strany USA a EU a Ruska pod záštitou „Červeného kříže“ v jiho-východní části Ukrajiny, v bojové zóně. To může snížit geopolitická rizika v Evropě.

Zprávy o přechodu na jedinou akcii "dcer" přední americké potrubní společnosti Kinder Morgan Inc. přispěla k růstu její akcie o 9% a zvýšení indexu S&P500. Společnost Sysco podala dobrou výpověd' na druhý kvartíl a její akcie zdražily o 3,2%. Objem obchodů na amerických burzách pokračoval klesnout. Včera ten činil 4,7 mlrd. akcií, což o 23% měnší, než průměr během 5 dnů. Dnes ve Spojených státech nebudou významná makroekonomická data. Poznamenejme, že koeficient Р/Е indexu S&P 500 mírně klesl ze svého čtyřletého maxima 18,3, který byl v červenci. Nyni Р/Е je přibližně roven 17,6.

Evropské akcie mírně klesají po dvoudenním růstu. Investoři očekávají negativní informace o poklesu německých ekonomických ukazatelů vypočítávaných ZEW. Tyto vyjdou v 9-00 SЕČ. Výrobce domácí chemie Henkel AG prohlásil o možném snížení svého zisku ve druhém pololetí. Kvůli tomu jeho akcie klesly o 3%.

Japonský index Nikkei dnes se nachází v neutrálním trendu. Ráno vyšly slabá data ohledně průmyslové výroby. Nyní investoři čekají na data o HDP na druhý kvartál a vypuštění materiálů z červencového zasedání japonské centrální banky. Tato informace se objeví dnes v noci v 23-50 SЕČ. Očekává se, že v důsledku zvýšení daně z prodeje v dubnu, čtvrtletní HDP klesne o 7,1%. Domníváme se, že tento hospodářský útlum je již akciovým trhem brán v úvahu. Teoreticky, ten může více na základě špatných dat na japonský export a průmyslovou výrobu. Není vyloučeno oslabení jenu.

V Číně dnes ráno vyšla negativní data o bankovním sektoru na červenec. Objem poskytovaných úvěrů v jenech v červenci klesl o 28%. Toto může negativně ovlivnit kotace komoditních futures.



Cena sójy mírně poklesla navzdory zhoršení ratingu její úrody ve Spojených státech o 1% dо 70%. Tento rating přiřazuje USDA. V předchozím období rating osevů byl menší a činil 66%. Připomeňme si, že dnes očekává se zveřejnění každoměsíční zprávy USDA (Ministerstvo zemědělství USA), která může ovlivnit zemědělské futures.



Včera byl pozorován mírný nárůst cen na kávu. International Coffee Organization prohlásil, že její světový export během 9 měsíců v sezóně 2013/2014 klesl o 3,5% ve srovnání s předchozí sezónou a činil 81,8 mln pytlů (60 kg). Pokles světového exportu v červnu nebyl významným a činil 0,2%. V této sezóně výroba kávy Robust v Indonésii klesla o 47% a Arabika v Brazílii o 9,3%.

Cena kakaa dosáhla tříletého maxima. Jeho export z Pobřeží slonoviny od minulého října do července (sezona 2013/2014) vzrostl o 7% dо 1,4 mln. tun. Podle názoru účastníků trhu to svědčí o zvýšení poptávky a může způsobit nedostatek kakaa na konci sezóny. Dalším faktorem růstu cen na kakao mohl být šíření viru ebola v Pobřeží slonoviny.



Dle agentury IEA nafta mírně zlevnila po snížení odhadu růstu světové poptávky na ni o 180 tisíc barelů denně pro tento rok a o 90 tisíc barelů denně pro rok 2015. Nyní dle názoru IEA tento rok světová poptávka na naftu roste o 1 mln barelů denně a bude činit 92,7 mln barelů denně. V roce 2015 její růst bude činit 1,3 mln barelů denně do 94 mln. barelů denně. Тěžba OPEC v červenci během 5 měsíců dosáhla maxima a činila 30,44 mln. barelů denně. Je ještš těžké říci jako dlouho bude trvat pokles cen na naftu. Jak se očekává, její zásoby během týdne ve Spojených státech klesnou o 1,75 mln barelů a budou činit 363,9 mln. barelů. Oficiální data, jako obvykle, vyjdou zítra v 14-30 SЕČ.

IFC Markets je předním brokerem na mezinárodních finančních trzích,
poskytuje profesionální služby v oblasti Forex a CDF obchodování.                  

www.ifcmarkets.cz






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688