Research (Penizenavic.cz)
Osobní finance  |  31.08.2014 20:37:17

Aktivní ochrana posádky vozu – jaké jsou možnosti v ČR?

Aktivní ochrana posádky automobilu v případě nehody, nevolnosti či poruchy se v západním světě stává standardem. Česká republika však v tomto směru patří právě mezi ty země, kde podobnou službu musíme hledat jinde než v katalozích jednotlivých automobilek. Kde? To si povíme na následujících řádcích…

V zahraniční standard…

Možnost přivolat jedním stisknutím pomoc či dokonce automatické přivolání pomoci v případě dopravní nehody se v zahraničí stává samozřejmostí. Tuto službu ke svým vozům nabízí např. automobilky Peugeot, Citroen, Ford, Toyota, Lexus, BMW, Mercedes, Volvo, Fiat, Hyundai a další.

Ani jedna automobilka bohužel nenabízí tuto službu ve vozech určených pro český trh, resp. nenabízí pokrytí touto službouČeské republice.

… poskytovaný v ČR pojišťovnou UNIQA

Co tedy dělat v případě, že byste se chtěli na silnici cítit stejně bezpečně jako řidiči v Norsku, Švýcarsku, Austrálii či USA? Možnost tu je a má podobu pojištění od pojišťovny UNIQA.

U telematické asistence k pojištění vozu s názvem UNIQA SafeLine je Vám do auta zabudována palubní jednotka, které má nepřetržité spojení s asistenční centrálou.  Nárazové čidlo pak v případě nehody pak automaticky odešle nouzový signál do asistenční centrály, která se obratem pokusí spojit s řidičem a v případě potřeby na místo (lokalizované přes GPS) odešle záchranáře.

V situaci, kdy se řidiči či jinému členovi posádky vozu udělá nevolno, nebo v případě poruchy vozu, je k dispozici nouzové tlačítko (B-Call), které odešle žádost o zpětné volání, kdy se pracovník asistenční centrály telefonicky spojí s klientem a následně na místo pošle potřebnou pomoc.

SafeLine pomůže i s nalezením ukradeného vozu

Funkce GPS, která pomáhá asistenční centrále s lokalizací vozu v případě autonehody, poruchy či nevolnosti, dokáže také určit polohu vozu v případě krádeže, čímž se výrazně zvyšuje pravděpodobnost toho, že se odcizený vůz vrátí zpět do rukou svému majiteli.

Stejně jako v případech autonehody, nevolnosti či poruchy, i v situaci, kdy je vůz odcizen, dokáže asistenční centrála automobil lokalizovat i v zahraničí, kam lupiči se svou kořistí také směřují.

SafeLine Vám dokáže ušetřit peníze na povinném i havarijním pojištění

Snížené riziko vážných následků na zdraví v případě nehody či nenalezení odcizeného automobilu jsou pochopitelně dobrou zprávou pro pojišťovny, jež zejména za satelitní (GPS) hlídání vozu poskytují slevy na havarijním pojištění. To samozřejmě platí i v případě pojišťovny UNIQA (viz tabulka níže).

Najede-li motorista svým autem vybaveným asistencí UNIQA SafeLine méně než 20.000 kilometrů, má nárok rovněž na podsttané slevy z pojistnéhohavarijním pojištění i v povinném ručení (viz tabulka).

 

Přehled asistenčních služeb a slev na pojištění u pojišťovny UNIQA

Zdroj: produktový leták pojištění SafeLine

Závěr

Pojišťovna UNIQA svým produktem SafeLine vyplňuje mezeru na trhu v oblasti ochrany posádky vozu, jež se v zahraničí stává standardem. Své opodstatnění si toto pojištění najde zejména u majitelů dražších vozů, jimž se investice do tohoto pojištění (řádově stokoruny měsíčně) z velké části vrátí díky slevám na havarijním a případně i na povinném ručení, na které mají sjednáním SafeLine nárok.

Právě majitelé dražších vozů pak také více ocení možnost satelitního sledování vozu v případě krádeže a zvýšené pravděpodobnosti jeho nalezení.

Pokud Vám tedy před domem parkuje automobil v hodnotě 500 000 a více, určitě byste se měli o pojištění SafeLine začít zajímat. Více informací o tomto produktu pak najdete na stránkách pojišťovny UNIQA.

Telematická asistence je ale dobrým tichým společníkem i pro maminky s dětmi na cestách, pro čerstvé absolventy autoškol anebo starší motoristy. Těm všem se může hodit v případě jakýchkoli patálií na silnici.

 

Čtěte další články o pojištění na http://www.penizenavic.cz/pojisteni/clanky 

 

Tyto zprávy pro vás vytváří Penízenavíc.cz.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688