Hledat v komentářích
Investiční doporučení
Výsledky společností - ČR
Výsledky společností - Svět
IPO, M&A
Týdenní přehledy
 

Detail - články
Merkelová varuje Camerona: Omezíte migrační pohyb a ztratíte naší podporu

Merkelová varuje Camerona: Omezíte migrační pohyb a ztratíte naší podporu

03.11.2014 9:16
Autor: Jan Šumbera, Patria Research

Německá kancléřka Angela Merkelová údajně varovala britského předsedu vlády Davida Camerona, že je připravena zvážit britský „exit“ z EU v případě, že se ostrovní země pokusí změnit pravidla volného pohybu osob. Jakýkoliv pokus na restrikci migrujících občanů z ostatních států evropského bloku by totiž dle slov Merkelové přiměl Německo k ukončení podpory na udržení Británie v unii. Podle zdrojů z kanceláře Merkelové tak v současné chvíli Berlín vnímá britský exit jako reálnou možnost.

Merkelová svými (údajnými) slovy narážela na postoj Davida Camerona, který pod tlakem pravicových konzervativců a evropských skeptiků vytrvale Britům slibuje, že učiní nezbytné kroky k omezení imigrace z evropských států. Nicméně víkendové zprávy hovoří o umírnění dřívějších postojů bristkého premiéra. Jeho původní plán na uvalení migračních kvót pro méně kvalifikované pracovníky by měla podle Sunday Times nahradit možnost deportovat migranty z členských států EU v případě, že se o sebe nejsou schopni postarat (jsou závislí na dávkách) do tří měsíců od příjezdu do Velké Británie.

Na podobný návrh by Merkelová mohla spíš slyšet, a to i s ohledem na vyjádření z minulého měsíce. V něm totiž sice zdůraznila podporu principu volného pohybu osob v EU, uvedla však, že si je vědoma také s ním spojenými nejrůznějšími problémy. Na téma dávek v nezaměstnanosti evropských imigrantů ostatně vedla v minulosti diskuze právě s Davidem Cameronem.

Očekává se, že bližší britské plány na boj s imigrací by měl Cameron představit v projevu před Vánoci.

Zdroj: FT, Der Spiegel




Čtěte více:

Sinn: Pokud ECB nezastaví Merkelová, mohou to udělat občané Německa
10.10.2014 6:45
Evropská centrální banka hodlá i přes protesty Bundesbanky pomoci evro...

Váš názor
  • Jáj, tuna sa zišiel peknučký antiamerický spolok
    03.11.2014 16:39

    a samozrejme ho vedie Jasejko, známi antiamerický chruňo. Jasejko, dobre ti hovorím, prestaň s tými antimultikulturnými rečičkami. Ja som čecháčikov už neraz varoval, že sú na ceste k bombardovaniu americkou armádou. Jasejko, dopadnete ako Srbi, tí tiež odmietali multikulturalismus. Jáj, nech žije slobodné islámské Kosovo a multikultúrna Európa, veru hej!
    Šaňo
    • Re: Jáj, tuna sa zišiel peknučký antiamerický spolok
      03.11.2014 17:28

      a čo ty zas tuná trepeš somáriny? Já som taká antiamerikánko, ako ty si blonďatý eskymáčko :-))))
      Jesse
      •  
        03.11.2014 18:20

        Stále ohováraš mulikulturalismus, vieru v Boha a ďalšie základné hodnoty Američanov. Dokonca napádaš islámských priateĺkov Spojených štátov, čiže zaujímaš jasné antiamerické názory. Ešte si aj pochvaloval vývoj ekonomiky za Gottwaldovej vlády, to ti sem môžem kľudne napastúvať, aby si bol tuna slušným ľuďom na smiech, veru hej.
        Šaňo
  •  
    03.11.2014 10:18

    Je ovšem úsměvné, že soudružka Angela chce usměrňovat Anglii. Kdybych zrovna jedl tatranku,tak se udusím smíchy :-))
    Jesse
    • Možná,
      03.11.2014 11:59

      že by ses ani nesmál ani nedusil , kdybys věděl, že intelektem Merkelová absolutně převyšuje všechny současné evropské vůdce a jako jeden z mála je trvale konzistentní a nepodléhá extrémním tlakům zprava ani zleva. Uznej, že Vlado reaguje rozhodně smysluplněji tebe, zatímco Adolf jako totální idiot.
      lime
      • Re: Možná,
        03.11.2014 12:46

        Podejte si s Vladem ruce a prolezte Angele pr...í 2x tam i zpět. Že je soudružka Angela tak intelektem na výši je jistě dáno i tím že jako bývalá občanka NDR měla možnost vystudovat v socialistickém ČSSR . Adolf i soudruh Stalin byli také konzistentní a nepodléhali žádným tlakům.Nejsi členem fanclub Anželína ? Staň se jím dokud je čas. na vstup do Angelína jugend je asi už pozdě. totální idiot A d o l f
        Adolf
      • Re: Možná,
        03.11.2014 12:27

        O intelektu Merkelové nebudu polemizovat. Hitler byl taky génius, Stalin taky... a jak to dopadlo. Podle mne není důležité, jak dokáže řídit bruselský aparát 45 tisíc úředníků, když nevidí, jak se evropské obyvatelstvo potápí do neřešitelných problémů... viz: islamizace, kterou neustále přehlíží, jakoby tady vůbec neexistovala. A Cameron už tyto problémy začal řešit. Zjevně vinou stejné nevšímavosti jeho předchůdců. K čemu je pak takový volný pohyb pracovních sil, když se zmrší ekonomické prostředí? V takovém pak už pohyb lidí nebude mít žádnou váhu.
        Jesse
        •  
          03.11.2014 14:44

          Nevím, jaký máte důvod tvrdit, že Merkelová má nízký intelekt. Já taky nemusím mnohé politiky, ale rozlišuji mezi hlupákem, s kterým nesouhlasím a inteligentem, s kterým nesouhlasím. Taky žasnu, že sedmdesát let po válce se dá pořád dělat kariéra něčím tak trapným jako je antiněmectví a naznačováním jakoby Merkelová měla něco společného s Hitlerem. Podívejte se, jak funguje jí řízené Německo a jak funguje Česko....kdybych si měl vybrat jestli by mým premiérem měla být Merkelová nebo Klaus/Zeman/Špidla/Gross/Nečas/Sobotka....moje volba je jasná....
          Vlado
          •  
            03.11.2014 14:58

            Ale já jsem nepsal nic o tom, že má Merkelová nízký intelekt. To jsi mě špatně pochopil. Jen o něm nechci polemizovat, protože by moje chabé argumenty asi nestačily. No, přesto jaxi intuitivně a dle historických konotací, tradic a britské mentality politiků se klaním názorově ke Cameronovi, i když není u mě tolik oblíbený, jako např. Nigel Farage, jenž se ukazuje v tom lepším světle, chcíc viděno zrakem prostého angličana. I já mohu poukázat na to, jak funguje Anglie a jak funguje Česko....kdybych si měl vybrat jestli by mým premiérem měl být Cameron nebo Klaus/Zeman/Špidla/Gross/Nečas/Sobotka....moje volba je jasná... Díky Bohu, že je GB součástí Evropy. Angličané jsou skvělí oponenti a žádní papoušci, což je pro demokracii v EU velký přínos. Zbytek Evropy by se mohl od nich stále učit.
            Jesse
            •  
              03.11.2014 15:11

              Londýn je moje oblíbené město, vlastně jednička v Evropě....ale byl jste se někdy podívat v Islingtonu, Hampsteadu nebo kdekoliv north from King´s Cross? Jestli to je budoucnost Anglie, nebo Velké Británie, jakkoliv to dopadne, tak ji nevidím v tak růžových barvách jako Vy. Znovu opakuji - Cameron hledá nepřítele v Polácích místo muslimských neadaptovatelných přistěhovalcích, takže Poláci ne, ale Pákistánci nebo Afghánci nebo Bangladéšani ano....
              Vlado
              •  
                03.11.2014 15:31

                Hm, mám jiné informace. Zácpy imigrantů na přechodech z Francie do Anglie svědčí o něčem jiném. Cameron prostě multikulturalizmus začal tvrdě potlačovat. A taky se tím nikterak netají. Německo, Francie a spol. jsou právě z této hry Anglie dost nervózní. Bohužel, poláci a jim podobní to odskáčou, ale to se nedá nic dělat.
                Jesse
      • Re: Možná,
        03.11.2014 12:23

        Opravdu tu ženskou obdivuju. Ve srovnání s takovou Tečrovou je minimálně o stupínek výš.A ty naše kašpárky vedler ni opravdu, ale opravdu, kurva není vidět. (omlouvám se Patrií a hlavě lidem, kteří budou můj příspěvek čist,Vulgární slovo jsem použil zde poprvé a naposled.)
        Homo
        • Homo
          03.11.2014 16:45

          o) Někdy je třeba užít šrapnel..
          Velkamedvědice
  •  
    03.11.2014 9:58

    Angela už řídí i velké britské impérium ? Schopná to ale žena ( no žena ? ) spíš vévodkyně. Copak asi nařídí Obamovi ? Podpoří žádost USA o vstup do EU ? A co Putin nepřidá se k Ukrajině ? V Bruselu by jej jistě čekalo korýtko komisaře pro vztahy EU s africkými státy . Kam se na Angelu hrabe můj jmenovec . Ten chtěl obsadit svět silou zbraní . Je vidět , že ženské prostě umí .
    Adolf
    •  
      03.11.2014 11:07

      Nevím, o čem to blábolíte. Merkelová jenom řekla, že pokud Británie nechce dodržovat jedno ze základních pravidel EU - volný pohyb osob, pak by asi bylo lepší, kdyby z Unie odešla. Na to má Merkelová právo a myslím, že tím obhajuje i země střední a východní Evropy. Já osobně mám problém pochopit, proč Cameronovi (a to jsem pravicový volič) vadí Poláci, Češi, Slováci, Maďaři, kteří tam přicházejí za prací ale respektují britskou kulturu a proč mu nevadí (a jak se tam dostali?) pŕistéhovalci z kultur, které nejsou s Británií kompatibilní a rozkládají ji zevnitř - viz islámští přistěhovalci v Londýně. Umíte si představit Poláky pokládat bomby v londýnském metru? Já ne.
      Vlado
      •  
        03.11.2014 12:49

        Poláky zatím ne , ale za čas polští afgánci ... kdo ví .
        Ahmád
Aktuální komentáře
01.05.2024
22:02Tisková konference předsedy Powella přinesla na trh volatilitu  
20:25Fed není spokojen se směřováním inflace k cíli. Nezměnil sazby, ubral z tempa redukce bilance a dolar po váhání ztrácí
17:21Dolar, euro a koruna v příštím roce. A svět s pestřejšími inflačními vzorci?
13:45Jakub Blaha k Amazonu (+2 %) po 1Q24: Tržby cloudové divize letos přesáhnou 100 miliard dolarů  
11:14Jakub Blaha: Tržby společnosti Starbucks klesly poprvé od roku 2020  
10:14Pro arte, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s.: Výroční zpráva k 31. 12. 2023
8:51HSBC: Silná ekonomika bude akciím dál pomáhat, důležitý je příběh klesající inflace
30.04.2024
22:01První den zasedání FEDu zámořské trhy poklesly  
21:35SALUTEM FUND SICAV, a.s.: Výroční zpráva za rok 2023
21:25J&T ARCH INVESTMENTS SICAV, a.s.: Výroční zpráva za rok 2023
21:05AMISTA investiční společnost, a.s.: FOCUS INVEST, investiční fond s proměnným zákl. kapitálem, a.s. - Výroční zpráva 2023
21:00AMISTA investiční společnost, a.s.: Maloja Investment SICAV a.s. - Výroční zpráva za rok 2023
20:52AMISTA investiční společnost, a.s.: Outulný investiční fond s proměnným základním kapitálem, a. s - Výroční zpráva 2023
20:44J&T ARCH CONVERTIBLE SICAV, a.s.: Výroční zpráva za rok 2023
20:42AMISTA investiční společnost, a.s.: COMES invest, invest. fond s proměn. zákl. kapitálem, a.s. - Výroční zpráva za rok 2023
17:55Kdy se konečně dostaví napřimování výnosové křivky?
17:44Footshop a.s.: Výroční zpráva za rok 2023
17:27Pale Fire Financing a.s.: Výroční zpráva za rok 2023
17:25Japonsko bojuje za silnější jen, ale trhy mu to nevěří  
17:13Akciové trhy zmítané výsledkovou sezónou  

Související komentáře
Nejčtenější zprávy dne
Nejčtenější zprávy týdne
Nejdiskutovanější zprávy týdne
Kalendář událostí
ČasUdálost
9:30CZ - PMI v průmyslu
9:55DE - PMI v průmyslu
10:00EMU - PMI v průmyslu
14:30CZ - Měnové jednání ČNB, zákl. sazba
14:30USA - Nové žádosti o dávky v nezam.