• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,163 ↑
    CZK / CNY 3,183 ↑
    CZK / DKK 3,354 ↑
    CZK / EUR 25,030 ↑
    CZK / CAD 16,702 ↑
    CZK / PLN 5,849 ↑
    CZK / CHF 26,730 ↑
    CZK / USD 22,542 ↑
    CZK / GBP 29,693 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Wall Street Closing Bell & výhled na 14. 10. 16

    Ve čtvrtek končily hlavní indexy v mírných ztrátách. Průběh dne však byl výrazný. V úvodu dne indexy odepisovaly více než jedno procento. V průběhu dne však indexy úvodní ztráty postupně umazávaly a končily jen s mírnou ztrátou.

    celý článek »

    Bankovní sektor vylekal Wall Street

    Den před reportem výsledků obřích bank JPMorgan a Citigroup trhy zažívaly krušné chvilky. Po bídných číslech Alcoy a Honeywellu se s nervozitou očekávají systémové finanční instituce.

    celý článek »

    Bankovní sektor vylekal Wall Street

    Den před reportem výsledků obřích bank JPMorgan a Citigroup trhy zažívaly krušné chvilky. Po bídných číslech Alcoy a Honeywellu se s nervozitou očekávají systémové finanční instituce.

    celý článek »

    Deprese na pracovišti stojí velké ekonomiky až 1,2 % HDP

    Deprese zaměstnanců na pracovišti je ohromným problémem. Nejen pro ekonomiky na Západě, ale napříč různými kulturami. Zjistila to londýnská univerzita LSE po studiu osmi velkých zemí – Brazílie, Kanady, Číny, Japonska, Jižní Koreji, Mexika, Jižní Afrik...

    celý článek »

    Deprese na pracovišti stojí velké ekonomiky až 1,2 % HDP

    Deprese zaměstnanců na pracovišti je ohromným problémem. Nejen pro ekonomiky na Západě, ale napříč různými kulturami. Zjistila to londýnská univerzita LSE po studiu osmi velkých zemí – Brazílie, Kanady, Číny, Japonska, Jižní Koreji, Mexika, Jižní Afriky a USA.

    celý článek »

    UBS: Parita libry k euru a pravý důvod jejího kolapsu

    Jen málo ekonomických a tržních událostí bylo tak zpolitizováno jako kolaps libry, ke kterému došlo před hlasováním o Brexitu. Oslabující měna je často spojována s úpadkem ekonomické prosperity a není tak překvapivé, že i oslabující libra byla podle n...

    celý článek »

    UBS: Parita libry k euru a pravý důvod jejího kolapsu

    Jen málo ekonomických a tržních událostí bylo tak zpolitizováno jako kolaps libry, ke kterému došlo před hlasováním o Brexitu. Oslabující měna je často spojována s úpadkem ekonomické prosperity a není tak překvapivé, že i oslabující libra byla podle některých názorů známkou přicházejících ekonomických problémů.

    celý článek »

    Souhrn 13.10. - Čína zase začíná zlobit, silný trh práce v USA, euro srovnalo oslabení, ropa vyčkává pod 50/52 USD, BCPP ve znamení střetnutí ČEZ a bank, Pegas odepsal divi

    Pražská burza dnes při opětovně nadprůměrné likviditě lehce oslabila a šla tak ve šlépějích obecného vývoje v zahraničí. Evropské akciové trhy dnes výrazněji oslabovaly, když na ně negativně zapůsobil mix zpráv z Číny, minutes Fedu a odpolední silná data.

    celý článek »

    Většina komoditních ETF neposkytuje expozici spotových cen

    Je důležité pochopit omezení komoditních ETP, drtivá většina nesleduje spotové ceny. ETF pomohly k demokratizaci komodit tím, že zpřístupnily tato aktiva širší škále investorů. Někteří investoři ale nedokázali porozumět možnostem a omezením těchto ETP,...

    celý článek »

    Bude v EU povinná „plynová solidarita“?

    V Evropském parlamentu se dnes bude diskutovat také o bezpečnosti a kooperaci při dodávkách plynu do členských zemí EU. Zátěžové testy provedené před dvěma lety odhalily řadu slabých míst EU. Výbor pro průmysl, výzkum a energetiku Evropského...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 13.10.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 12.10.Změna13.10. Americký dolar USD 1 24.5210 -0.17%24.4780...

    celý článek »

    Skotsko si zopakuje referendum o nezávislosti na UK

    Skotská premiérka Nicola Sturgeonová dnes oznámila, že příští týden představí návrh nového zákona o dalším referendu o nezávislosti Skotska na Velké Británii.V roce 2014 přitom země rozhodla v obdobném referendu o jejím setrvání ve svazku UK.

    celý článek »

    Unileveru nečekaně stouply tržby. Díky zmrzlině

    Horké léto a zákazníci lačnící po zmrzlině pomohli Unileveru k nečekaně lepším tržbám. Ty se během tří měsíců do konce září zvýšily o 3,2 procenta, oznámila společnost, která vyprahlým Evropanům a Američanům dodává kromě řady jiných výrobků také zmrzl...

    celý článek »

    Goldman Sachs: Přišel čas nakoupit zlato

    Analytici americké banky Goldman Sachs vidí jako zajímavou investiční příležitost klesající cenu zlata. Pokles kovu pod 1 250 dolarů za trojskou unci by podle analytiků mohl být signálem k nákupu zlatých cihel.

    celý článek »

    Evropské indexy ztrácí, pod tlakem komoditní společnosti

    Evropské akciové trhy od úvodu dnešní seance ztrácí, když se indexy aktuálně pohybují přibližně procento pod včerejším závěrem. Na vině jsou nepříznivá data z Číny, kde nečekaně došlo k poklesu tamních exportů a importů, což vyvolává otázky o stavu tamní ekonomiky.

    celý článek »

    Unileveru nečekaně stouply tržby. Díky zmrzlině

    Horké léto a zákazníci lačnící po zmrzlině pomohli Unileveru k nečekaně lepším tržbám. Ty se během tří měsíců do konce září zvýšily o 3,2 procenta, oznámila společnost, která vyprahlým Evropanům a Američanům dodává kromě řady jiných výrobků také zmrzliny Magnum a Ben&Jerry´s.

    celý článek »

    FT: Brexit bude stát Británii cca 20 mld. EUR

    Podle analytiků Financial Times bude Brexit stát britskou ekonomiku cca 20 mld. EUR. V rámci rozchodu budou muset obě strany vyřešit platby a závazky v celkové výši cca 300 mld. EUR, jež se nastřádaly v průběhu společných desetiletí.

    celý článek »

    ECB: QE nekončí

    Minulý týden byl kromě dramatického propadu libry zajímavý i vývoj na trhu dluhopisovém. Zatímco na krátkém konci výnosové křivky se ani zde ani v Německu nic nestalo - a ministr financí se tak na Twitteru mohl chlubit, že „ díky důvěře investorů prodal..

    celý článek »

    Proč lidé nechápou centrální banky?

    Výborný text, který se snaží odpovědět na tuto otázku, má Mojmír Hampl v Hospodářských novinách. Lidé totiž v minulosti uvěřili, že centrální banky jsou všemocné, že mají pod kontrolou množství peněz v ekonomice, komerční banky jsou jen pasivními hráči,..

    celý článek »

    Bayer uzavřel syndikát na akviziční úvěr na Monsanto

    Bayer oznámil, že hodlá rozšířit svoji investici v Argentíně zvýšením kapacity tamního závodu o 25 %. Investice se počítá v řádu 100 mil. USD. Informaci považujeme za neutrální. Z dalších zpráv společnost oznámila, že uzavřela syndikát na akviziční úvěr.

    celý článek »

    Pražská burza maže zisky z úvodu týdne; Pegas po dividendě -3 %

    Pražská burza otevírá poklesem o 0,6 %, připisuje si tak již druhý pokles v řadě. Index PX tímto vývojem maže veškerý zbytek zisků z úvodu týdne. Západoevropské burzy rovněž otevírají v červených číslech, když investoři reagují na překvapivě slabá čísla z čínského obchodu za září, kde hlavní obavy vzbuzuje propad vývozu o 5,6 %, zatímco analytici očekávali růst o 2,5 %.

    celý článek »

    Výsledky Unilever ve 3Q16 lepší než se čekalo

    Podkladové tržby Unileveru ve 3Q rostly o 3,2%, což překonalo očekávání trhu nastavená na růst o 2,9%. V první polovině roku tržby oslabily o 4,7%. V červenci firma odhadovala pro celý rok růst tržeb o 3-5% se zlepšením marží o 0,3-0,4% oproti 0,5% v...

    celý článek »

    Evropská energetika na německé křižovatce

    Je to jen něco málo přes osm let, co tehdejší předseda Evropské komise Barroso představil v Evropském parlamentu návrh legislativních opatření v boji proti změnám klimatu pod zkráceným názvem 20-20-20 do roku 2020, tzv. šance pro zelenou Evropu.

    celý článek »

    Stock Spirits koupila 3 značky od Bohemia Sekt

    Stock Spirits oznámil akvizici 3 značek od společnosti Bohemie Sekt za 135 mil. Kč. Jedná se o značky Pražská vodka, Nordic Ice a Dynybyl gin. Společnost se tímto krokem snaží dále posílit svou pozici na českém trhu.

    celý článek »

    Kofola zvažuje SPO

    Finanční ředitel společnosti Kofola se pro tisk vyjádřil, že současný vývoj ceny akcií je znepokojivý (od emise akcií na burzu poklesla cena z 510 na 400 Kč) a věří, že hlavním důvodem je nízký objem volně obchodovaných akcií.

    celý článek »

    Algoritmické nebo diskreční obchodování?

    Autor: Bc. Jan Kolář S nástupem technologického boomu se začal postupně měnit i samotný způsob obchodování na finančních trzích. Vyspělé technologie po malých krůčcích prorostly velkým množstvím procesů a nahradily tak nespočet lidí.

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 13. 10. 2016

    Čtvrtek 13. 10. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,09 %), S&P500 (+0,11 %) a NASDAQ (-0,15 %). Evropa: DAX (-0,51 %), CAC40 (-0,44 %), FTSE 100 (-0,66 %). Asie: Nikkei 225 (-0,39 %), Shanghai Comp. (+0,09 %), CSI 300 (+0,13 %).

    celý článek »

    Praha open: Trhy dopoledne mírně zkorigují

    Pražská burza ve středu přerušila dvoudenní růstovou sérii. Index PX ztratil 0,43 % a obchodování zakončil na 890,74 bodu. Dolů ho stahovaly především akcie ČEZu, který zaznamenal největší procentuální propad od poloviny srpna.

    celý článek »

    Čeká EU změna systému DPH?

    Hospodářský výbor Evropské parlamentu bude dnes projednávat návrh Komise na modernizaci stávajícího systému DPH. Některé údaje tvrdí, že kvůli rozdílnému systému vybírání DPH vznikají v EU roční ztráty cca 170 miliard EUR. Jak se na tento zásadní...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí