• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,215 ↑
    CZK / CNY 3,151 ↑
    CZK / DKK 3,317 ↑
    CZK / EUR 24,745 ↑
    CZK / CAD 16,725 ↑
    CZK / PLN 5,817 ↑
    CZK / CHF 25,049 ↑
    CZK / USD 22,792 ↑
    CZK / GBP 28,930 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Listopad 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Brněnské Sapeli centrum v novém designu

    První SAPELI CENTRUM zrekonstruované ve zcela novém architektonickém konceptu bylo otevřeno v brněnském H-Parku. Z původně „halového“ stylu tohoto prodejního showroomu společnosti SAPELI byl vytvořen ve spolupráci s Ing. arch.

    celý článek »

    Státní dluh vs. výkonnost americké ekonomiky

    Dá se říci, že dnešní doba je charakteristická neustálým zadlužováním, kvantitativním uvolňováním, nastolováním a hledáním „zdravé“ míry inflace apod. USA, Evropská unie, Čína nebo Rusko, to je jen malý výčet těch ekonomik, které mají největší globální...

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 2. 11. 16

    Nový měsíc zahájily trhy poklesem. Hlavní indexy ztrácely více než půl procenta.Důvodem k poklesu nadále zůstává nejistota před volbami v příštím týdnu, silná makrodata v druhé polovině týdne a zítřejší zasedání FEDu s vyhlášením úrokových sazeb.

    celý článek »

    Co kdyby… Vyhrál Trump

    V předchozích komentářích k analýze společnosti Fidelity International jsme se podívali na to, jak se indexu S&P 500 historicky vedlo pod demokratickými a republikánskými administrativami a také na potenciální dopady volebního vítězství bývalé min...

    celý článek »

    Co kdyby… Vyhrál Trump

    V předchozích komentářích k analýze společnosti Fidelity International jsme se podívali na to, jak se indexu S&P 500 historicky vedlo pod demokratickými a republikánskými administrativami a také na potenciální dopady volebního vítězství bývalé ministryně zahraničí Hilary Clintonové na různé sektory americké ekonomiky.

    celý článek »

    Summary - Shell, Pandora, Pfizer

    Evropa:Royal Dutch Shell PLCKvartální výsledky holandské společnosti Royal Dutch Shell přinesly za 3Q16 příjemné překvapení, které můžeme připsat na vrub únorové akvizici BG Group Plc (britský těžař ropy a plynu).

    celý článek »

    Summary - Shell, Pandora, Pfizer

    Evropa: Royal Dutch Shell PLC Kvartální výsledky holandské společnosti Royal Dutch Shell přinesly za 3Q16 příjemné překvapení, které můžeme připsat na vrub únorové akvizici BG Group Plc (britský těžař ropy a plynu).

    celý článek »

    Tři „absurdně“ levné akcie

    Investor Brian Feroldi se domnívá, že akcie Transocean, American Airlines Group a General Motors jsou „absurdně levné“. Projevovat by se to mohlo jejich hodně nízkým PE, tedy poměrem ceny a zisku na akcii.

    celý článek »

    Tři „absurdně“ levné akcie

    Investor Brian Feroldi se domnívá, že akcie Transocean, American Airlines Group a General Motors jsou „absurdně levné“. Projevovat by se to mohlo jejich hodně nízkým PE, tedy poměrem ceny a zisku na akcii.

    celý článek »

    Dolar před Fedem a volbami padá

    Rozhodnutí japonské centrální banky nepřekvapilo a nevyvedlo japonský jen z míry. Následně byl zveřejněn mírně lepší britský PMI. Odpoledne vyšel americký report ISM, který i přes mírně lepší hlavní číslo hodnotíme neutrálně.

    celý článek »

    Říjen - měsíc megaobchodů

    General Electric a Baker Hughes, AT&T a Time Warner, Qualcomm a NXP. Říjen byl měsíc megaobchodů. Celosvětově byly oznámeny fúze a akvizice celkem za zhruba 500 miliard dolarů.

    celý článek »

    Výnosy US Treasuries opět rostou, ceny dluhopisů klesají

    Ceny amerických vládních dluhopisů obnovily svůj výraznější pokles, což z druhé strany tlačí vzhůru jejich výnosy. Trh opět o něco více věří v růst dolarových sazeb ještě tento rok a to především díky příznivým makroekonomickým zprávám z Číny.

    celý článek »

    Říjen - měsíc megaobchodů

    General Electric a Baker Hughes, AT&T a Time Warner, Qualcomm a NXP. Říjen byl měsíc megaobchodů. Celosvětově byly oznámeny fúze a akvizice celkem za zhruba 500 miliard dolarů.

    celý článek »

    US volby: Průzkumy favorizují Clintonovou

    Podle průzkumů společnosti FiveThirtyEight je pro blížící se americké prezidentské volby jasným favoritem demokratická kandidátka Hillary Clintonová s pravděpodobností vítězství na necelých 74%.

    celý článek »

    Ropa opět pod tlakem! Atakuje měsíční minima...

    Autor: Adam Beran Ropa atakuje měsíční minimum kvůli rostoucím pochybám ohledně alžírské dohody OPECu. Ceny ropy zaznamenaly tento týden pokles o více než 3 %. Ropa klesá zejména kvůli skeptickému pohledu na implementaci plánované dohody o snížení...

    celý článek »

    Proč vyhraje Trump?

    Od verdiktu historicky nejbizarnější prezidentské kampaně v USA nás dělí pouhé dny a západní média nás stále více přesvědčují, že Hillary Clintonová bude první prezidentkou Spojených států.

    celý článek »

    Americký průmysl podle ISM mírně zrychluje

    Index nákupních manažerů ve výrobním sektoru americké ekonomiky se za říjen zvýšil na 51,9 bodu ze zářijových 51,5. Tržní konsensus byl nastaven na 51,7 a navíc regionální průzkumy naznačovaly spíše horší výsledek.

    celý článek »

    Rozpočet ČR: Sto miliard k dobru

    Letos je to už vlastně tradice a nejinak tomu bylo i v říjnu, a tak státní rozpočet skončil přebytkem, který tentokrát dosáhl téměř 100 mld. korun. Saldo rozpočtu se tak silně odchyluje od původního plánu, který pro tento rok počítá s deficitem 70 mld.

    celý článek »

    Evropští těžaři příjemně překvapili, akcie BP přesto ztrácejí

    Třetí kvartál roku 2016 se oběma hlavním evropským ropným společnostem povedl, když Royal Dutch Shell i BP oznámily vyšší než očekávané zisky. Upravený čistý zisk Shellu bez mimořádných položek a změn hodnoty zásob meziročně vzrostl o 17 procent na 2,79 miliardy dolarů a byl tak o celou miliardu výš, než se domnívali analytici oslovení agenturou Bloomberg.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 01.11.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 31.10.Změna1.11. Americký dolar USD 1 24.6870 -0.72%24.5080...

    celý článek »

    I finance mohou být srozumitelné

    Zorientovat se mezi desítkami, možná stovkami nabídek finančních produktů je někdy pěkný oříšek. Právě proto vznikl v roce 2009 nápad, který vám již sedmým rokem pomáhá vybrat vždy ten nejvýhodnější.

    celý článek »

    Ropa dnes drží ztráty, Goldman dohodu neočekává

    Ropa se včera večer odpíchla z měsíčních minim, když se ropa Brent odrazila od hodnoty 48 USD za barel a ropa WTI od 46,64 USD za barel. Dnes dopoledne už byl severomořský Brent se ziskem 0,9 procenta zpět nad hranicí 49 USD za barel a cena americké lehké ropy WTI se pohybovala na 47 USD za barel, ale před obědem černé zlato zisky smazalo.

    celý článek »

    Evropa neudržela úvodní zisky, BP po výsledcích -3 %, Shell +3 %

    Evropské akciové trhy neudržely své úvodní zisky a zamířily do záporného teritoria. Indexy se tak aktuálně pohybují několik desetin pod úrovní včerejšího závěru, přičemž nepříznivé výsledky některých společností převážily data z Číny, kde index PMI v průmyslu dosáhl 51,2 b.

    celý článek »

    Akciím je jedno, kdo bude další americký prezident

    Společnost Vanguard uklidňuje. Akciím je prý vlastně jedno, ze které strany je americký prezident. Je akorát dobré žít alespoň pár desítek let, raději nějakých 160. Kam s penězi? Experti mají jasno, jak investovat 10 tisíc dolarů Investování je...

    celý článek »

    Euru i komoditním měnám se dopoledne vůči dolaru daří

    Rozhodnutí japonské centrální banky nepřineslo překvapení. Nastavení politiky zůstalo beze změny, žádná akce se nekoná. Rizika pro ekonomiku a inflaci banka spatřuje převážně směrem dolů a posunula termín očekávaného dosažení inflačního cíle o další rok, na druhou půlku fiskálního roku 2018.

    celý článek »

    Exchange Traded Notes - úvěrové riziko

    ETN přináší možnou ztrátu kvůli problémům s podkladovým emitente m. Jednou z variací ETF jsou ETN (Exchange-traded note), dluhový nástroj, jehož výnosy jsou spojeny s výkonem konkrétního benchmarku.

    celý článek »

    Ranní FED kafe BH Securities 1.11.2016

    Dobré ráno, Trhy pokračují v pohybu do strany, volatilita včera dále mírně rostla. Lepší data z Ameriky ohledně útrat spotřebitelů nedokázala vyvážit nejistotu před zasedáním FEDu a prezidentskými volbami.

    celý článek »

    Úterní obchodní seance 1. 11. 2016

    Úterý 1. 11. 2016 --------------------------------- USA: DJIA (-0,10 %), S&P500 (-0,01 %) a NASDAQ (-0,02 %). Evropa: DAX (-0,29 %), CAC40 (-0,86 %), FTSE 100 (-0,60 %). Čína: Hang Seng (+1,27 %), Shanghai Comp. (+0,71 %), CSI 300 (+0,70 %).

    celý článek »

    Čínský zpracovatelský průmysl nakopl akcie v Asii

    Asijské akcie zaznamenaly během úterní obchodní seance prvního listopadového týdne příznivý vývoj. Může za to pozitivní makroekonomická statistika z čínského zpracovatelského průmyslu, kde index nákupních manažerů (PMI) atakoval dvouletá maxima a podle analytiků čísla naznačují stabilizaci čínské ekononomiky.

    celý článek »

    Aktivita v čínském zpracovatelském průmyslu nejvyšší za dva roky

    Aktivita v čínském zpracovatelském průmyslu rostla v říjnu nejrychleji za více než dva roky díky rozkvětu stavebního sektoru. Index nákupních manažerů (PMI), sestavovaný společností Caixin na základě průzkumu mezi nákupními manažery, se zvýšil na 51,2 bodu z 50,1 bodu v předchozím měsíci a ocitl se nejvýše od července 2014.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Porodné jen na dvě děti

    Po narození dítěte rapidně vzrostou náklady rodiny a společně s nimi dochází k výpadku jednoho z příjmů. Finanční podporu od státu můžete získat ve formě rodičovského příspěvku, ale i přídavků na děti, porodného, příspěvku na bydlení nebo jiných dávek.

    celý článek »

    Již rok klesají ceny zemědělských výrobců

    „Podle nově publikovaných údajů Eurostatu klesají ceny potravin v České republice nejrychleji ze všech zemí Evropské unie již pět měsíců v řadě. Podle Českého statistického úřadu klesají ceny v zemědělství již dvanáct měsíců v řadě,“ říká hlavní ekonom&he

    celý článek »

    Cena zlata se dostala nad své all-time high

    Cena zlata zaznamenala na 4hodinovém grafu druhou seanci zisk po neúspěšném pokusu o výrazné prolomení kulaté úrovně 2400. Šance na zvrat se zvýšila, jelikož ukazatel RSI vstoupil do překoupené oblasti, zatímco ukazatel MACD oslabuje svou hybnost nad&hell

    celý článek »

    Graf dne - Copper (20.05.2024)

    CFD na měď dnes posilují o 2,30 % a blíží se k další důležité úrovni 11 000 USD za tunu. Měď zároveň zaznamenává největší zisky mezi ostatními průmyslovými kovy. V současné době je hlavním katalyzátorem růstu stlačení marží čínských zpracovatelů po

    celý článek »

    Výrobní ceny v průmyslu v dubnu rostly, letos poprvé – kvůli dražší ropě. Zemědělci pokračovali ve výrazném zlevňování, které však není tolik patrné na pultech obchodů

    Ceny průmyslových výrobců v dubnu poprvé v letošním roce vykázaly meziroční nárůst, a to o 1,4 procenta. Takový nárůst je zhruba v souladu s očekáváním. Klíčovým důvodem je růst cen ropy na světových trzích a související vzestup cen paliv coby výrobního&h

    celý článek »

    Potraviny v dubnu výrazně zdražily. Co čekat dál?

    Celkově vzrostly ceny potravin o 1,6 % meziměsíčně, což nás vedlo k posunu inflační trajektorie pro nejbližší měsíce směrem vzhůru. Nově očekáváme inflaci v blízkosti stávajících úrovní v květnu a v červnu, pak její pokles do blízkosti 2 %.

    celý článek »

    Co sledovat tento týden? (20.5.2024)

    Nadcházející týden může být z hlediska volatility trhu velmi významný, protože je naplánována řada událostí nejvyšší úrovně. Obchodníkům bude nabídnut zápis z FOMC, zpráva o výsledcích společnosti Nvidia a také bleskové PMI za květen. Pozorně sledované...

    celý článek »

    Ranní shrnutí (20.05.2024)

    Asijsko-pacifické indexy zaznamenávají mírně rostoucí seanci. Nejvíce posilují indexy z Číny, a to o 0,60-0,70 %. Japonský index Nikkei 225 roste o 0,65 % a australský S&P/ASX200 se obchoduje o 0,33 % výše. Futures na evropské indexy rovněž naznačují m...

    celý článek »

    Dneska se na obloze budou střídat mraky se sluncem

    Dneska se na obloze budou střídat mraky se sluncem. Přeháňky a bouřky se budou vytvářet místy, trochu méně by jich mělo být na západě a severozápadě Čech. ??V dalších dnech bude pokračovat proměnlivé počasí a dočkáme se bouřek i deště,...

    celý článek »

    Nezaměstnanost ve Zlínském kraji k 30. 4. 2024

    Poslední dubnový den letošního roku evidovaly úřady práce ve Zlínském kraji 11 698 uchazečů o zaměstnání, z toho 10 749 dosažitelných. Na 1 volné pracovní místo připadlo 1,3 uchazeče. V rámci České republiky vykazoval Zlínský kraj třetí nejnižší...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 20.05.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.5.Změna20.5. Americký dolar USD 1 22.7910 0.00%22.7920...

    celý článek »

    Relativita monetární restrikce

    Monetární politika je někdy přirovnávána k řízení auta – ke šlapání na plyn, či na brzdu. Pokud by ale takto fungovala, bylo by to s ní docela jednoduché – z auta je jasně vidět dopředu, rozdělení na brzdu a plyn je také bezproblémové.

    celý článek »

    Relativita monetární restrikce

    Monetární politika je někdy přirovnávána k řízení auta – ke šlapání na plyn, či na brzdu. Pokud by ale takto fungovala, bylo by to s ní docela jednoduché – z auta je jasně vidět dopředu, rozdělení na brzdu a plyn je také bezproblémové.

    celý článek »

    Souhrn 20.5. - Evropa spíše jen lehce v plusech, US trhy pokračují ve vylepšování maxim, BCPP také posílila, koruna slabší, ropa blízko 84 USD, zlato po novém maximu zkorigovalo

    Pražská burza zahájila nový týden při lehce podprůměrné likviditě lehkým růstem. Evropské trhy byly na začátku nového týdne poněkud nejisté. Tento týden bude patřit předstihovým ukazatelům PPI a v polovině týdne ještě výsledkům společnosti Nvidia.

    celý článek »

    Na jeden den se otevře Kantorova vila

    20.05.2024 - Zcela ojedinělá příležitost se naskytne ve středu 22. května pro milovníky architektury v Jablonci nad Nisou. Na jeden den se otevře Kantorova vila, kde se představí všechny návrhy na její rekonstrukci. Začátek je v 17 hodin.

    celý článek »

    Býčí trh s drahými kovy pokračuje - Denní shrnutí

    První seance na Wall Street v novém obchodním týdnu přinesla zisky v kotacích téměř všech indexů. Technologický Nasdaq získává 0,6 %, S&P500 přidává 0,2 % a Russell 2000 roste o 0,35 %. Téměř 0,25 % však zaznamenává index Dow Jones. Americký bankovní s...

    celý článek »