• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,215 ↑
    CZK / CNY 3,151 ↑
    CZK / DKK 3,317 ↑
    CZK / EUR 24,745 ↑
    CZK / CAD 16,725 ↑
    CZK / PLN 5,817 ↑
    CZK / CHF 25,049 ↑
    CZK / USD 22,792 ↑
    CZK / GBP 28,930 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Říjen 2014

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 31. 10. 2014

    Nový měsíc zahájily trhy dalším poklesem a v závěru dne indexy ztrácely více než jedno procento. K poklesu došlo po horších makrodatech, kdy index PMI výrobního sektoru oproti očekávání zaostával a pokles byl zaznamenán i ve výdajích na výstavbu.

    celý článek »

    ČEZ: Technická analýza grafu (1.10.2014)

    Krátkodobý technický výhled včetně certifikátů, s nimiž na něj lze vsadit. ČEZ Proč Warren Buffett nenávidí zlato Miliardář Warren Buffett se jedním z nejbohatších mužů na světě rozhodně nestal díky investicím do...

    celý článek »

    Česká koruna pod hranicí 27,50 CZK/EUR

    Regionálním měnám se ve středu dařilo. Koruna proti euru prolomila hranici 27,50 CZK/EUR, když během dne zaznamenala zisky ve výši dvě desetiny procenta. Před koncem středečního obchodování se její kurz na mezibankovním trhu pohyboval mírně nad...

    celý článek »

    Evropa zakončila v záporu, Sainsbury-7 %

    V červeném nakonec zakončily seanci evropské akciové trhy, když hlavní indexy oslabily přibližně o procento. Pozornost investorů dnes mířila na reportovaná makrodata, když konkrétně ve Spojených státech byla na programu změna zaměstnanosti dle ADP nebo index ISM, které v obou případech překonaly očekávání.

    celý článek »

    Akcie PayPal již brzy! EBay souhlasí s IPO PayPal

    Ve včerejším článku jsme rozebrali aktivistické investování a zmínili jsme snahu Carl Icahna o spin-off PayPal od eBay (EBAY). O pár hodin později CEO John Donahoe zcela obrátil svou rétoriku a podlehl nátlaku aktivistického investora Carla Icahna...

    celý článek »

    Praha ve středu s první týdenní ztrátou; ČEZ -1,6 %

    Pražská burza dnes zaznemenala první ztrátu v tomto týdnu, když index PX ztratil 0,3 %. Ostatní trhy ve středoevropském regionu také klesají – německý DAX ztrácí 1 %, rakouský ATX obchoduje níže o 0,4 %, polský WIG odepisuje 1,3 % a maďarský BUX klesá o 0,1 %.

    celý článek »

    Adidas zahájí zpětný odkup vlastních akcií

    Po nedávné kritice špatných výsledků ze strany svých akcionářů, zahájí společnost v následujících třech letech odkup vlastních akcií a to až do výše 1,5 miliardy Eur. Akcie Adidasu reagovaly na pozitivní zprávu nárůstem o 4% a dostaly se k hranici 62 Eur.

    celý článek »

    Akciové trhy začaly nový kvartál poklesem

    Západoevropské akciové trhy vstupují do čtvrtého čtvrtletí poklesem zhruba o 1 %. Aktuálně nepříliš dobrý sentiment na trzích dnes ještě zhoršila zpráva, že italská vláda výrazně snížila odhady růstu tamní ekonomiky.

    celý článek »

    Věci, které nenechají analytiky v dnešní době spát

    Americké indexy vykazují dlouhodobý a stabilní růst i přes několik závažných hrozeb, které by mohly způsobit propady trhu. Předminulý pátek 19. září 2014 došlo k vytvoření historického maxima v okolí hodnoty 2020 na S&P 500 indexu, který zahrnuje 500...

    celý článek »

    P. Mokoš: ECB rozhodne o dalším směřování, otevírá se šance pro bankovní sektor (video)

    Makléř Patria Direct Pavol Mokoš shrnuje dění na akciových trzích a poskytuje svůj pohled na možný vývoj odvíjející se od čtvrtečního zasedání ECB.VideoPlayer('a8fc59a0-53a6-417e-924a-bbf1884dcc96','-1' ,'64095');Uvedený videokomentář vyjadřuje názor Makléře Patria Direct a nelze jej považovat za jednotné stanovisko společnosti Patria.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na středu 01.10.2014

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 30.9.Změna1.10. Americký dolar USD 1 21.8530 -0.15%21.8200...

    celý článek »

    Kolaps ETF?

    Autor: Matej Kovačič Burzovne obchodovateľné fondy (ETF) sa tešia stále väčšej obľube drobných investorov. A to zaslúžene, pretože tento produkt poskytuje investorom mnohé výhody ako je diverzifikácia, transparentnosť, minimálne poplatky, likvidita,...

    celý článek »

    Italský HDP se letos sníží o 0,3%

    Italská vláda dnes oznámila, že snižuje své odhady pro letošní vývoj HDP v zemi. HDP letos poklesne o 0,3% oproti v dubnu odhadovanému růstu o 0,8%. V roce 2015 by už ekonomika měla opětovně růst a to na úrovni 0,6% (v dubnu odhadovaných 1,3%).

    celý článek »

    Aleš Prandstetter: Není důvod se bát rizikovějších aktiv

    Dění na kapitálových trzích v posledních dnech a týdnech ovlivňují rozhodnutí centrálních bank klíčových světových ekonomik a geopolitické konflikty. „I přes všechna rizika, která nyní světu vládnou, není důvod přestat investovat a bát se,“ řekl Patrii Online Aleš Prandstetter, hlavní analytik ČSOB Asset management.

    celý článek »

    Komentáře k revizi HDP za 2Q - mírné vylepšení údajů

    Po poslední revizi ekonomiky ve druhém čtvrtletí došlo k mírně pozitivní opravě. Ekonomika v mezičtvrtletním srovnání, tedy mezi prvním a druhým čtvrtletím, vzrostla o tři desetiny procentního bodu. Znamená to, že nestagnovala, jak uváděly první odhady.

    celý článek »

    Zalando, Adidas vs Tesco a J.Sainsbury

    Včerejší aktivní obchodování střídá poklidnější otevření první části obchodování v Evropě, když se na první místa zájmu investorů dostávají akcie německých společností Adidas a Zalando.

    celý článek »

    Tento týden budou hlavní roli hrát makrodata

    Minulý týden zaznamenaly hlavní akciové indexy výrazné propady především díky ne příliš přesvědčujícím makrodatům. Medvědí trend na trzích převládal i tento týden po otevření. Hlavní měnový pár EURUSD stále kontinuálně oslabuje, volatilita na trzích.

    celý článek »

    Quo vadis?

    Úterý přineslo na hlavních světových trzích rozdílný vývoj. Zatímco přední evropské indexy s výjimkou Londýna, podpořeny lepšími maloobchodními prodeji v SRN, předvedly zejména v závěru „býčí trend“ se změnami FTSE 100 -0,36%, CAC 40 +1,33% a DAX +0,55%,.

    celý článek »

    Německo - maloobchod v srpnu nejlépe za 3 roky

    Německé maloobchodní tržby v srpnu pozitivně překvapily nejrychlejším meziměsíčním růstem za poslední tři roky (o 2,5%, oproti očekávaným 0,5%). Navzdory jejich tradiční kolísavosti se jedná o významný ukazatel potvrzující solidní stav německé soukromé...

    celý článek »

    ČR - HDP ve 2Q byl upřesněn na +2,5%

    Podle nového odhadu vzrostl hrubý domácí produkt (HDP) očištěný o cenové vlivy a sezónnost * / ve 2. čtvrtletí meziročně o 2,5 % a v mezičtvrtletním srovnání o 0,3 %. Nový odhad je založen již na standardu ESA 2010 a revizi ročních národních účtů.

    celý článek »

    Praha by dnes mohla otevřít níže

    Pražská burza dokázala růst i v druhé obchodní seanci tohoto týdne, když index PX připsal 0,5 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují také v zeleném – německý DAX získává 0,5 %, polský WIG připisuje také 0,5 %, maďarský BUX získává 0,3 % a pouze rakouský ATX obchoduje níže o 0,4 %.

    celý článek »

    Souhrn včerejšího vývoje na světových burzách

    ČRPražská burza dokázala růst i v druhé obchodní seanci tohoto týdne, když index PX připsal 0,5 %. Další trhy ve středoevropském regionu obchodují také v zeleném – německý DAX získává 0,5 %, polský WIG připisuje také 0,5 %, maďarský BUX získává 0,3 % a pouze rakouský ATX obchoduje níže o 0,4 %.

    celý článek »

    Ropa propadla nejvíce za téměř půlrok

    Včera ropa WTI na burze CME uzavřela s výraznou ztrátou 3,41 USD (3,6 %) na finálních 91,16 USD za barel. Důvodem je zářijové oživení produkce ze strany OPEC, kterému pomohlo především citelné navýšení těžby ropy v Libyi.

    celý článek »

    Kdo je James Beeland Rogers?

    Autor: Michaela Peigerová Celý svět ho však zná pod jménem Jim Rogers se narodil 19. října roku 1942 a je americkým podnikatelem, investorem a autorem mnoha knižních publikací týkajících se investičního světa.

    celý článek »

    Bude nový obchodní měsíc pro euro ve znamení posílení?

    A máme tu nový obchodní měsíc. Všechny měsíční a čtvrtletní bilance jsou uzavřeny. Fondy, které vykazují své zisky k poslednímu zářijovému dni mají pravděpodobně uzavřené své ziskové pozice, aby se jejich výkaz co nejvíce zelenal a investoři měli před...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Jak se v EU měří úroveň digitalizace podniků?

    Digitálně nejvyspělejší podniky v rámci EU jsou ve Finsku. Na opačném konci žebříčku se nacházejí podniky v Rumunsku a Bulharsku. Podniky v Česku jsou v míře digitalizace za rok 2023 podprůměrné. Ke sledování pokroku podniků v digitální oblasti a

    celý článek »