• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,163 ↑
    CZK / CNY 3,183 ↑
    CZK / DKK 3,354 ↑
    CZK / EUR 25,030 ↑
    CZK / CAD 16,702 ↑
    CZK / PLN 5,849 ↑
    CZK / CHF 26,730 ↑
    CZK / USD 22,542 ↑
    CZK / GBP 29,693 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Březen 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Váš domov bez hmyzu i bez bariér

    Z hezkého počasí a oteplení se neradujeme jenom my, ale i hmyz, který rozhodně nechceme v našich domovech. Jak zamezit hmyzu, aby nás neobtěžoval v interiéru a zabezpečit proti němu například vstup na terasu? Řešením je ...

    celý článek »

    Evropská investiční euforie je větší hádankou, než ta americká

    Tento týden by měl být datově lehčí, pozornost bude zaměřena zejména na jeho konec, kdy přijde série PMI z eurozóny. Očekává se, že jejich hodnota se bude jak u služeb, tak u výrobního sektoru pohybovat nad 55, což znamená velký optimismus (třeba taková Commerzbank hovoří o tom, že situace hraničí s euforií).

    celý článek »

    Fed zvedl sazby protože mohl

    FED nakonec sazby zvýšil, a dle očekávání (a zápisu ze zasedání) to udělal hlavně proto, že mohl. Zápis na několika místech sice vyzařuje rostoucí důvěru FEDu (věta, že inflace ve střednědobém horizontu dosáhne 2 %, byla nahrazena větou, že inflace se...

    celý článek »

    Praha začala nový týden červeně pod tíhou ČEZu

    Po týdnu v zeleném začíná nový týden pro index PX červeně. Se ztrátou 0,1 procenta a za podprůměrného objemu před závěrečnou aukcí (0,409 miliardy Kč oproti 0,652 miliardy Kč za poslední rok) dnes index uzavřel na 979,81 bodu.

    celý článek »

    Přílišný optimismus se začíná přelévat z akciových trhů dál

    Dluhopisovým investorům v Asii by prospěla zdravá dávka skepse. Obligace se spekulativním ratingem tam prochází nebývalým obdobím zájmu. První čtvrtletí ještě není u konce a nefinanční korporace, které nedosáhly na investiční rating od Moody's Investors Service či Fitch Ratings, už vydaly rekordní objem dluhopisů.

    celý článek »

    Cena plynu opět prorazila hranici tří dolarů!

    Autor: Adam Beran Americký zemní plyn nadále roste na cenách, předpovědi ukazují celosvětově velmi chladné počasí a to vede ke zdražování topných paliv. Americký zemní plyn pro dubnové kontrakty vzrostl přibližně o 2,54 % na 3,023 USD kubických stop.

    celý článek »

    Digitální vlak Porsche nesmí ujet, firma rychle zvyšuje investice

    Pro automobilku Porsche AG byl rok 2016 nejúspěšnějším rokem v její historii co do rekordních dodávek, příjmů, provozního zisku i počtu zaměstnanců. Statistiky říkají, že objem dodávek vzrostl za rok 2016 o šest procent na 237 778 aut, čímž firma dosáhla tržeb ve výši 22,3 miliardy eur (+ 4 %).

    celý článek »

    Tusk: Brexit bude oficiálně zahájen 29. března

    Prezident EU Donald Tusk dnes informoval, že Velká Británie aktivuje článek 50 Lisabonské smlouvy o odstoupení ostrovního království ze svazku s EU k 29. březnu tohoto roku. Tím začne běžet dvouletá lhůta pro vyjednání podmínek odloučení.

    celý článek »

    Merkelová a Abe chtějí dohodu o volném obchodu

    Německá kancléřka Angela Merkelová jednala se svým japonským protějškem Shinzo Abem o možnosti budoucí dohody o vzájemném volném obchodu obou zemí. V rámci předběžných jednání se oba státníci shodli, že jejich země o takovou dohodu stojí a pro její...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 20.03.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 17.3.Změna20.3. Americký dolar USD 1 25.1540 -0.09%25.1290...

    celý článek »

    Zeman cituje Rusnoka: Konec intervencí? Možná dříve, než se nadějeme

    Česká národní banka by mohla ukončit intervence proti posilování koruny dříve než v půlce letošního roku, o které zatím hovoří členové bankovní rady. "Mluvil jsem před dvěma dny s guvernérem Rusnokem a nebudu prozrazovat žádné tajemství, když řeknu, že ukončení kurzového závazku se očekává v prvním pololetí letošního roku a není vyloučeno, že možná dříve, než se nadějeme,“ řekl Zeman.

    celý článek »

    BMW před výsledky nešetří ambicemi!

    Autor: Kamil Hussein CEO BMW group Harald Krueger v rozhovoru pro CNBS oznámil ambici vrátit se pevně na první místo automobilového průmyslu. Krueger chce dostat BMW do v myslích spotřebitelů na první místo.

    celý článek »

    Skotské referendum v. 2.0

    Theresa May sice dostala od britského parlamentu zelenou, a může tak do konce března aktivovat článek 50 Lisabonské smlouvy1, hned se ale vynořila další nepříjemnost. Nicole Sturgeon, skotská první ministryně, totiž připomněla Brexitářům, že pokud...

    celý článek »

    Jak si vedou ceny nemovitostí v zahraničí?

    V médiích se začalo poměrně často objevovat téma značného růstu cen nemovitostí. Co je jeho příčinou a jedná se o fenomén omezující se pouze na Českou republiku? Světová krize s sebou přinesla řadu nejistot.

    celý článek »

    Evropa mírně ztrácí, Hugo Boss -4 %

    Evropské akciové se na počátku nového týdne pohybují mírně v záporných hodnotách, kdy tak korigují zisky z předchozích dní. Za absence důležitějších makrodat bude pozornost investorů upřena zejména na první večerní debatu prezidentských kandidátů ve Francii.

    celý článek »

    Rozepře v ECB … ovlivní také ČNB

    Ignazio Visco, člen Řídicího výboru ECB a guvernér italské centrální banky, řekl, že by ECB měla zrušit svůj závazek, že sazby zůstanou nízké pro dlouhou dobu („“for an extended period”) po ukončení kvantitativního uvolnění.

    celý článek »

    Dolar nemá na čem stavět protiútok, nové impulsy chybějí

    Začíná týden, ve kterém je naplánováno celkem málo událostí, jež by mohly trhům dodat nějaký podstatný impuls. Konkrétně na pondělek nejsou v kalendáři žádná zajímavá data a až večer se pozornost může zaměřit na komentář Charlese Evanse z Fedu nebo debatu francouzských prezidentských kandidátů.

    celý článek »

    Deutsche B. zveřejnila podmínky úpisu 8 mld. EUR

    Deutsche Bank zveřejnila podmínky emise kapitálu v objemu 8 mld. EUR. Banka vydá 687,5 mil. akcií za cenu 11,65 EUR, což je 35% diskont vůči páteční zavírací ceně a 26% diskont vůči teoretické ceně po dokončení transakce.

    celý článek »

    Pondělní obchodní seance 20. 3. 2017

    Pondělí 20. 3. 2017 --------------------------------- USA: DJIA (-0,10 %), S&P500 (-0,13 %) a NASDAQ (+0,00 %). Evropa: DAX (+0,10 %), CAC40 (+0,32 %), FTSE 100 (+0,12 %). Čína: Hang Seng (+0,61 %), Shanghai Comp. (+0,33 %), CSI 300 (+0,03 %).

    celý článek »

    Kam investovat v období nízkých úrokových sazeb

    <img src="http://video.kurzy.cz/obrazky/y_video/GMT/2qoctuQE-vyhled-na-novy-obchodni-tyden-fed-bude-rozhodovat-o-sazbach-z.jpg" /> Investiční tipy a triky na rok 2017: Sedm ostrých nábojů do vašeho….

    celý článek »

    MMF k Rumunsku: Podpořte investice namísto spotřeby

    Rumunské hospodářství vyšlo z krize posíleno. Mezinárodní měnový fond ale doporučuje posílit investice, čerpat evropské fondy a potírat korupci. Rumunská ekonomická úroveň patří k nejnižším v Evropské unii. Přesto vyšlo tamní hospodářství z...

    celý článek »

    Změny smluv na plnění veřejných zakázek podle nových pravidel (I. ČÁST)

    Nový zákon o zadávání veřejných zakázek přinesl mimo jiné i uvolnění pravidel pro změny závazků ze smluv na plnění veřejných zakázek, a to prostřednictvím rozšíření okruhu takzvaných nepodstatných změn. Liberalizace těchto pravidel představuje nepochybně vítanou změnu, neboť dosavadní rigidní úprava mnohdy zadavatelům významně komplikovala pružnou reakci na celou řadu situací, s nimiž se zadavatelé v průběhu realizace předmětu veřejných zakázek potýkali.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí