• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,163 ↑
    CZK / CNY 3,183 ↑
    CZK / DKK 3,354 ↑
    CZK / EUR 25,030 ↑
    CZK / CAD 16,702 ↑
    CZK / PLN 5,849 ↑
    CZK / CHF 26,730 ↑
    CZK / USD 22,542 ↑
    CZK / GBP 29,693 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2017

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Co ukazuje pohled na nejlevnější akcie na trhu

    Akcie v takzvané skupině FAANG si letos užívají dalších týdnů a měsíců slávy. Facebook, Amazon, Apple, Netflix a Google (respektive Alphabet), která tuto skupinu „tesááku“ tvoří, se těší cenovému růstu a relativně vysokých valuací, což dělá radost jeji...

    celý článek »

    Co ukazuje pohled na nejlevnější akcie na trhu

    Akcie v takzvané skupině FAANG si letos užívají dalších týdnů a měsíců slávy. Facebook, Amazon, Apple, Netflix a Google (respektive Alphabet), která tuto skupinu „tesááku“ tvoří, se těší cenovému růstu a relativně vysokých valuací, což dělá radost jejich investorům, ale zároveň budí obavy z příliš přehřátého trhu.

    celý článek »

    Úterý bylo pro měny klidné, přispěl k tomu svátek v USA

    Měny se v úterý obchodovaly poklidně a to i navzdory zvýšenému politickému napětí kvůli severokorejskému testu balistické rakety. Dolar přerušil svůj pondělní postup na hodnotách okolo 1,1350 EUR/USD a oslavy Dne nezávislosti ve Spojených státech dnes vedly ke slabším objemům.

    celý článek »

    Letní odstávky budou spíše krátkodobého charakteru

    Chomutov - Na tradiční letní odstávky se v současné době připravuje ČEZ Teplárenská, a. s., ze Skupiny ČEZ na Chomutovsku. Budou mít klasický scénář: revize, údržba a výměna potrubí a armatur tam, kde již dosluhují. Libovat si přitom mo...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na úterý 04.07.2017

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 3.7.Změna4.7. Americký dolar USD 1 22.9930 +0.10%23.0170...

    celý článek »

    ENERGOCHEMICA SE: Oznámení představenstva společnosti o rozhodnutí valné hromady

    ENERGOCHEMICA SE, Janáčkovo nábřeží 478/39, Smíchov, 150 00 Praha 5, Česká republika, identifikační číslo: 241 98 099, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl H, vložka 502 Povinně zveřejňovaná informace ENERGOCHEMICA SE - oznámení představenstva společnosti o rozhodnutí valné hromady Představenstvo společnosti ENERGOCHEMICA SE, Janáčkovo nábřeží 478/39, Smíchov, 150 00 Praha 5, Česká republika, identifikační číslo: 241 98 099 (dále jen „Společnost“) ve smyslu zákona č.

    celý článek »

    Banky v Asii: Moody´s zlepšila výhled, rizikem ceny nemovitostí

    Bankovní sektor z další části světa dostal dobré vysvědčení. Po nedávných výsledcích amerického Fedu ohledně zátěžových testů, díky kterým dostaly tamní banky svolení k navýšení výplaty dividend a zpětných odkupů akcií pro investory (Psali jsme ZDE), zlepšila nyní výhled pro asijské banky ratingová agentura Moody's Investors Service.

    celý článek »

    Goldmani: Trhy z letargie může probrat jen válka nebo recese

    Analytici americké banky Goldman Sachs míní, že na překonání stávajícího již téměř rok trvajícího období snížené volatility trhů nebude stačit pouze utahování měnových podmínek centrálních bank, ale bude zapotřebí mnohem těžšího kalibru na úrovni války...

    celý článek »

    Ropa opět nad 50 USD/barel?

    K onec května a většina června se nesla ve znamení shortingu, kdy investoři měnili svoji strategii a budovali krátké pozice. Značně negativní sentiment pramenil z aktivity amerických těžařů, kteří neustále otevírali nové vrty a kteří tlačili na celkový...

    celý článek »

    Tesla: Produkce aut ve 2Q mírně pod plánem

    Tesla včera představila údaje o produkci za druhé čtvrtletí. Ikonický výrobce elektromobilů dodal 22 tisíc vozidel (pod tržními odhady), což v součtu s úvodními třemi měsíci roku znamená, že pololetní výhled pro produkci byl naplněn na spodní hranici...

    celý článek »

    Exportní tažení automobilek nekončí

    Zahraniční obchod ČR skončil v květnu přebytkem 14,3 miliardy korun. To je o necelé tři miliardy horší výsledek než loni v květnu a současně jde o slabší číslo, než očekával trh.

    celý článek »

    Odhady sklizní - červen 2017

    Na základě prvních letošních odhadů sklizně k 10. červnu se předpokládá sklizeň základních obilovin ve výši 6 945 tis. tun a řepky ve výši 1 254 tis. tun. V porovnání s loňskou velmi dobrou sklizní se očekává nižší úroda základních obilovin o 785..

    celý článek »

    DOWER-D: Je zaděláno na manipulace!

    Dnes bez grafů, těch je všude dost. O víkendu jsme psali, že nás nejspíš tento týden čeká pěkný chaos. A je to tu. Okurková sezóna oživená několika zaručenými zprávami a chaos se stává realitou .

    celý článek »

    Petrolejový princ

    Zkuste si to představit – je vám jednatřicet a právě vás povýšili na šéfa rodinné firmy, která je jedničkou na trhu s komoditou, na níž tak nějak stojí globální ekonomika.

    celý článek »

    Petrolejový princ

    Zkuste si to představit – je vám jednatřicet a právě vás povýšili na šéfa rodinné firmy, která je jedničkou na trhu s komoditou, na níž tak nějak stojí globální ekonomika.

    celý článek »

    Evropská komise o digitální ekonomice zatím jen sní

    Digitální ekonomika má být zdrojem budoucího hospodářského růstu. Realita? Google dostal pokutu, Uber je štvanou zvěří a Jean-Claude Juncker nemá smartphone. Když se Jean-Claude Juncker v roce 2014 ujímal funkce předsedy Evropské komise, sliboval,..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí