• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,568 ↑
    CZK / CNY 3,273 ↑
    CZK / DKK 3,388 ↑
    CZK / EUR 25,270 ↑
    CZK / CAD 16,845 ↑
    CZK / PLN 5,853 ↑
    CZK / CHF 26,938 ↑
    CZK / USD 23,279 ↑
    CZK / GBP 30,321 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Září 2016

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Na Wall Street pokračovala Fedem podpořena rally

    Americké trhy se dnes dál vezly na vlně optimismu poté, co americký Fed včera ponechal sazby beze změny. Mnoho investorů se obává, že rychlé zvyšování sazeb by mohlo zbrzdit globální růst, a tak trh na opatrnost Fedu reaguje pozitivně.

    celý článek »

    Wall Street Closing Bell & výhled na 23. 9. 16

    Čtvrtek navázal sentimentem na předchozí den. Indexy po úvodním růstu udržely zisky až do závěru obchodování a polepšily si o více než půl procenta.Nejlépe si vedl sektor spotřebního zboží se ziskem přes jedno procento, se ziskem kolem půl procenta...

    celý článek »

    Na Wall Street pokračovala Fedem podpořena rally

    Americké trhy se dnes dál vezly na vlně optimismu poté, co americký Fed včera ponechal sazby beze změny. Mnoho investorů se obává, že rychlé zvyšování sazeb by mohlo zbrzdit globální růst, a tak trh na opatrnost Fedu reaguje pozitivně.

    celý článek »

    Elegantní dveře: nadčasovost rámových dveří

    Rámové dveře zažívají v současnosti velký comeback. Spojení staletími prověřené rámové konstrukce, moderního designu a těch nejkvalitnějších materiálů z nich činí velmi atraktivní prvek, který je předurčen k použití v téměř jakémkoliv typu interiéru.

    celý článek »

    Evropa výrazně posílila, DAX +2,3 %

    Výrazné zisky si dnes připsaly evropské akciové trhy, které posílily o více než dvě procenta. Impulzem pro pozitivní naladění investorů bylo včerejší zasedání amerického Fedu, který ponechal sazby beze změny a navíc snížil jejich predikovanou úroveň na další roky.

    celý článek »

    Maersk se rozdělí na dvě společnosti

    Největší dánská společnost A. P. Moeller-Maersk se rozdělí. Z jedné její části tak nově vznikne společnost soustředící se na lodní přepravu, z té druhé pak společnost, která se bude zabývat energetickými aktivitami.

    celý článek »

    Summary: Boeing, Airbus a Maersk

    Evropa: Dánský konglomerát Maersk dnes oznámil záměr rozštěpit se na dvě samostatné divize – Transport a Energie. Maersk je převážně transportní společností a jen malá část operuje v oblasti těžby ropy.

    celý článek »

    Mají vaše děti mediální pokojíček?

    Pryč jsou doby, kdy byly hudební přehrávače, počítač a televize výhradně v obývacím pokoji, a rodina trávila volný čas společně. Současnosti vládne trend „žít společně odděleně“…

    celý článek »

    Káva Robusta posílila na devatenáctiměsíční maximum

    Na úroveň devatenáctiměsíčního maxima vzrostla v průběhu včerejšího dne cena nejaktivnějšího futures kontraktu na kávu typu Robusta. Jednalo se o reakci na snížení výhledu produkce v Brazílii v letošním roce, a to kvůli dlouhotrvajícímu suchu, které...

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na čtvrtek 22.09.2016

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 21.9.Změna22.9. Americký dolar USD 1 24.2320 -0.76%24.0460...

    celý článek »

    Fed plánuje zvýšení sazeb až v prosinci

    Navzdory rostoucím očekáváním, podpořeným vystoupením některých členů výboru FOMC z posledních týdnů, Fed ke zvýšení své klíčové sazby zatím nepřistoupil. Rozhodování výboru ale nebylo jednohlasné, tři z jeho členů by rádi viděli sazby na vyšší úrovni...

    celý článek »

    EET se blíží

    Elektronické evidenci tržeb (EET) budou jako první podléhat ubytovací a stravovací služby, a to již od prosince letošního roku. Od stejného data se však snižuje i sazba DPH u stravovacích služeb (kromě podávání alkoholických nápojů) z 21 % na 15 %.

    celý článek »

    Evropské indexy rostou, Fingerprint Cards +7 %

    V zelených číslech zahájily dnešní den západoevropské akciové indexy, které tak navazují na obdobný vývoj na Wall Street. Podporou je výsledek včerejšího jednání amerického Fedu, který ponechal sazby na stávajících úrovních, přičemž navíc poklesla pre...

    celý článek »

    Evropské indexy rostou, Fingerprint Cards +7 %

    V zelených číslech zahájily dnešní den západoevropské akciové indexy, které tak navazují na obdobný vývoj na Wall Street. Podporou je výsledek včerejšího jednání amerického Fedu, který ponechal sazby na stávajících úrovních, přičemž navíc poklesla predikovaná úroveň sazeb pro další roky.

    celý článek »

    Měnové riziko a výkonnost akciových ETF!

    Měnové riziko může výrazně ovlivnit výkonnost akciových ETF. Mnoho investorů investujících na zahraničních trzích nebere v potaz kurzové změny měn, skutečnost je ale taková, že tyto pohyby jsou jedním z faktorů, které ovlivňují realizované výnosy na...

    celý článek »

    Čtvrteční obchodní seance 22. 9. 2016

    Čtvrtek 22. 9. 2016 ---------------------------------------- USA: DJIA (+0,90 %), S&P500 (+1,09 %) a NASDAQ (+1,03 %). Evropa: DAX (+0,41 %), CAC40 (+0,48 %), FTSE 100 (+0,06 %). Asie: Nikkei 225 (Svátek), Shanghai Comp. (+0,57 %), CSI 300 (+0,78 %).

    celý článek »

    Akciová Asie: FED nastartoval místní akcie k rally

    Asijské akcie předvedly rally. Důvodem bylo podle analytiků rozhodnutí americké centrální banky FED neměnit stávající nastavení úrokových sazeb. Asijské kapitálové trhy tak zaznamenaly už šestou ziskovou seanci a regionální akciový benchmark index směřuje ke dvoutýdenním maximům.

    celý článek »

    Cena uhlí letí nahoru

    Čína zkracuje pracovní dobu těžařům uhlí a ceny letí nahoru. Poptávka po dovozu ze strany čínských oceláren stoupá. Analytici ale dále drží výhled cen za tunu uhlí okolo 100 USD. Do čeho nyní investovat? Důležité je nepropadat panice Čas od času se hodí..

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí