• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,322 ↑
    CZK / CNY 3,239 ↑
    CZK / DKK 3,373 ↑
    CZK / EUR 25,155 ↑
    CZK / CAD 17,158 ↑
    CZK / PLN 5,828 ↑
    CZK / CHF 25,687 ↑
    CZK / USD 23,470 ↑
    CZK / GBP 29,361 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červen 2018

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

    Closing Bell & výhled na 8. 6.

    Indexy se dnes vyvíjely smíšeně. Dow Jones si v průběhu dne udržoval mírné zisky a v závěru si připisoval čtyři desetiny procenta. Technologický Nasdaq naproti tomu byl v průběhu celého dne v záporu.

    celý článek »

    Eurotragédie: Drama o devíti (či více) dějstvích

    Euro je jednoznačnou chybou, triumfem politických ideálů o jednotné Evropě nad základní ekonomickou teorií. To je podle profesora ekonomie Simona Wren-Lewise z University of Oxford základní poselství nové knihy „Eurotragédie: Drama o devíti dějstvích“ ...

    celý článek »

    Eurotragédie: Drama o devíti (či více) dějstvích

    Euro je jednoznačnou chybou, triumfem politických ideálů o jednotné Evropě nad základní ekonomickou teorií. To je podle profesora ekonomie Simona Wren-Lewise z University of Oxford základní poselství nové knihy „Eurotragédie: Drama o devíti dějstvích“ od Ashoka Modyho.

    celý článek »

    Osvobození příjmů z podílů na zisku

    S držbou podílů na obchodních korporacích je spojena řada práv i povinností. Patří mezi ně i nárok na podíly na zisku. Tento druh příjmů obecně podléhá dani z příjmů, ovšem za určitých podmínek se v případě právnických osob jedná o příjem osvobozený od...

    celý článek »

    Pravidelné investice chytře a pohodlně

    Společnost Patria Finance, renomovaný obchodník s cennými papíry, jako první na tuzemském trhu otevírá cestu k modernímu, jednoduchému a pravidelnému investování do ETF – burzovně obchodovatelných fondů.

    celý článek »

    Polední info: Evropské indexy si připisují zisky

    Evropa Evropské indexy připisují zisky, důvodem jsou banky a pojišťovny Německé průmyslové objednávky v dubnu meziměsíčně klesly o 2,5 % při odhadovaném zvýšení o 0,6 % Skupina VIG hodlá přebrat společnost Gothaer Towarzystwo Ubezpieczen, zatím ale...

    celý článek »

    Deutsche Welle: Německé firmy se stahují z Ruska

    Velké německé firmy považovaly ještě před nedávnem ruský trh za velmi slibný. Rubl ale slábne a kupní síla Rusů klesá. To se odráží i v situaci investorů, výrobců a prodejců - už nevěří, že se jejich očekávání naplní.

    celý článek »

    Obchodní aplikace MobileTrader slaví rok provozu

    Na začátku června tomu byl rok, kdy Patria Finance pro své klienty spustila nativní mobilní aplikaci MobileTrader. Ve dvou platformách (Android a iOS) mobilní aplikace mohou klienti jednoduše kontrolovat velikost svého portfolia, zadávat nákupy a prodeje cenných papírů, provádět měnové konverze nebo nakládat se svými finančními prostředky na obchodním účtu.

    celý článek »

    Delta Air Lines: Růst nákladů, snížení projekce

    Delta Air Lines (-0,9 %, 54,2 USD) oznámila včera, že kvůli růstu nákladů snižuje očekávání na 2Q18. EPS by mělo dosáhnout 1,65-1,75 USD (předchozí 1,8-2,0 USD, oček. 1,88 USD). Mírně se snížila marže před zdaněním na 13-14 % z původních 14-16 %.

    celý článek »

    SAP: Společnost bude nabízet nové sofistikované produkty

    SAP včera oznámil portfolio nových produktů a model spolupráce s dalšími poskytovateli služeb. To vše povede k vylepšení nabídky pro koncového zákazníka, který bude moci využívat inteligentnější nástroje jako je například komunikační umělou inteligenci,..

    celý článek »

    Nový zájemce o pásmo 700 MHz

    Operátor Nordic Telecom se plánuje v příštím roce zúčastnit aukce kmitočtů v pásmu 700 MHz. Bude záležet na podmínkách soutěže. Zájemci by měli mít vyhrazenou část frekvencí v aukci, aby nedražili proti stávajícím operátorům.

    celý článek »

    Recese se blíží, důkazů přibývá

    Autor: Christopher Dembik, vedoucí oddělení makroekonomické strategie Saxo Bank v Paříži Ekonomické ukazatele – od úvěrového impulsu po křivku výnosů nebo nesplácené kreditní karty – ukazují, že Spojené státy míří k recesi Trumpova politika pravděpodob...

    celý článek »

    EU snižuje sazby za hovorné v EU

    EU schválila maximální sazby na hovory a SMS v rámci unie. Maximální sazba bude EUR 0.19/ za minutu a EUR 0.06 za SMS (bez DPH). O2 ČR v současnosti účtuje za minute odchozího hovoru do EU asi 0,4 EUR, takže nová regulace bude mít negativní dopad na jeho.

    celý článek »

    Přebytek obchodní bilance mírně poklesl

    V dnešním vydání Hospodářských novin kolega Michal Skořepa k tomuto tématu píše: Podle včerejších údajů ČSÚ dosáhl český zahraniční obchod v dubnu přebytku 15,8 miliard korun. Na měsíční bilance tohoto řádu je česká ekonomika zvyklá už několik let.

    celý článek »

    EPH: Růst hospodaření

    EPH oznámilo za minulý rok růst tržeb o +21,8 % na 6 mld. EUR. Za růstem tržeb jsou zejména italské operace (růst objemu produkce). EBITDA dosáhla 1,8 mld. EUR (+19,7 % r/r) a č. zisk 877 mil. EUR (+9,6 % r/r).

    celý článek »

    VIG: Akvizice v Polsku

    VIG oznámila akvizici polské pojišťovny Gothaer Towarzystwo Uberzpieczen (GTU), která působí v segmentu neživotního pojištění. GTU dosáhla v minulém roce předepsané pojistné 150 mil. EUR a má více než 632 tisíc klientů a 530 zaměstnanců.

    celý článek »

    Změny v nastavení CECE indexů

    Včera večer byly oznámeny čtvrtletní změny CECE indexů. Fakticky úpravy indexu proběhnou na konci obchodování v pátek 15. června a nové složení bude platit od pondělí 18. června. Z akcii na pražské burze se úpravy přímo týkají jen akcií CETV , u kterých..

    celý článek »

    CME: Nova může začít zpoplatňovat některé kanály v HD

    Dle Hospodářských novin uvedl včera technický ředitel televize Novy ze skupiny CME, že společnost může začít zpoplatňovat některé kanály ve vysokém rozlišení (HD). Zatím se to týkalo pouze satelitního či kabelového vysílání, nově by ale mělo jít i o...

    celý článek »

    Nástup robotizace je věcí blízké budoucnosti

    Generální ředitelé největších českých firem předvídají, že nástup robotizace bude nejvýznamnější technologickou změnou v příštích třech až pěti letech. Velkým trendem je digitalizace, od ní si tuzemské podniky slibují především snížení nákladů a zvýšení..

    celý článek »

    Začne se hrát hra na většího hlupáka?

    Jelikož je to od vrcholu z 26. ledna 2018 již skoro 5 měsíců, je na čase vyhodnotit a možná také přehodnotit stávající situaci na akciových trzích. Od dosažení vrcholu a proběhlé korekce se na horizontu vyskytlo mnoho nových hrozeb (válečné konflikty,...

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 7.6.2018

    Klíčové události • ČR: Obchodní bilance v dubnu v přebytku 15,8 mld. CZK. Průmyslová produkce v dubnu +5,5 % r/r. Stavebnictví v dubnu +7,7 % r/r. • Polsko: Centrální banka NBP ponechala úrokové sazby beze změny na úrovni 1,5 %. • USA: Žádosti o hypo...

    celý článek »

    Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 7.6.2018

    Klíčové události • ČR: Obchodní bilance v dubnu v přebytku 15,8 mld. CZK. Průmyslová produkce v dubnu +5,5 % r/r. Stavebnictví v dubnu +7,7 % r/r. • Polsko: Centrální banka NBP ponechala úrokové sazby beze změny na úrovni 1,5 %. • USA: Žádosti o hypo...

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí