• Úvod
  • Vize
  • Produkty
  • Forex akademie
  • Kontakt
  • Archiv novinek
  • Kurzovní lístek

    názevhodnota+ / -
    CZK / AUD 15,350 ↑
    CZK / CNY 3,240 ↑
    CZK / DKK 3,375 ↑
    CZK / EUR 25,165 ↑
    CZK / CAD 17,195 ↑
    CZK / PLN 5,825 ↑
    CZK / CHF 25,729 ↑
    CZK / USD 23,481 ↑
    CZK / GBP 29,375 ↑

    Archiv novinek ze světa financí

    Červenec 2013

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

    Jak obchodovala Amerika 1. 7. 2013

    Nové pololetí zahájily trhy opět s optimismem. Tento vývoj byl podporován lepšími než očekávanými makrodaty z Evropy a následně lepším výsledkem indexu PMI výrobního sektoru v USA. Mírně zklamaly výdaje na výstavbu.

    celý článek »

    Nakupujte, když jsou býci vyděšeni…

    Na webové stránce wallstreetallstars.com vznikla anketa, kde je možné hlasovat, kdo se více bojí v současné situaci na finančních trzích, býci či medvědi? Anketa vznikla 23. června a již druhý den ráno byl prozatímní průzkum více nakloněn býkům.

    celý článek »

    Adaptace na nové investiční vzorečky

    Po krizi se na globálních trzích rychle zaběhl známý a často sebenaplňující se mustr přepínání mezi averzí a náklonností k riziku (ROFF, RON). V extrémních dnech, týdnech a měsících pak byly trhy rozděleny v podstatě na dvě části – riziková aktiva (akcie, komodity, korporátní dluhopisy a dluhopisy zemí už nepovažovaných za bezpečné) a aktiva bezpečná (tj.

    celý článek »

    Americké dluhopisy zažívají odliv, který nepřinesla ani finanční krize 2008

    Do globálního výprodeje dluhopisů, které v posledních týdnech obzvlášť ostře zasáhly obligace americké vlády, se zapojily i centrální banky. Po náznacích obratu v přístupu Fedu k měnové stimulaci se po celém světě rozpoutala vlna úprku z dluhopisových fondů všech barev, přičemž rozsah odlivu prostředků trhá všechny dosavadní rekordy.

    celý článek »

    Kukuřice prudce propadla

    Americké ministerstvo zemědělství minulý týden v pátek ohlásilo, že očekává více osetých ploch kukuřicí. Výměra bude cel...

    celý článek »

    Ohlédnutí za týdnem 24.6. - 28.6.2013

    Ohlédnutí za vývojem v týdnu 24.6. - 28.6.213 Evropa Začátek týdne přinesl poslední z trojice předstihových ukazatelů v německém průmyslu – Ifo index. Zatímco v předchozím týdnu ZEW index v Německu potěšil a přinesl na trhy optimismus, indexy...

    celý článek »

    Evropa silně roste, zatímco Praha ztrácí

    Evropské burzy načaly druhé pololetí silným růstem. Optimismus na trhu převládl již dopoledne po nečekaně vysoké hodnotě indexu nákupních manažerů PMI a poklesu míry nezaměstnanosti v eurozóně. Silně dnes rostou akcie Nokie, která oznámila převzetí..

    celý článek »

    Uhorková sezóna má odklad

    Začínajú sa dva letné mesiace, ktoré sú za normálnych okolností pokojné a diétne na headliny. Obchodníci sa začínajú viac sústrediť na dovolenky a trh čoraz častejšie nesmeruje nikam. V posledných rokoch sme však až také normálne okolnosti nemali a..

    celý článek »

    Video: Týdenní výhled pro GBP/AUD

    Velká Británie získala nového vládce bankovního sektoru, když do čela tamní centrální banky nastoupil Mark Carney. Libra je momentálně pod tlakem silného amerického dolaru, avšak tento týden by mohl přichystat zajímavý obrat. Australský dolar...

    celý článek »

    Video: Týdenní výhled pro EUR/USD

    Eurodolar pokračoval minulý týden v nastoleném medvědím trendu, který započal po slovech šéfa FEDu Bena Bernankeho o budoucnosti kvantitativního uvolňování. Eurozónu čeká v tomto týdnu zajímavá série dat z poměrně krizových států Španělska a Itálie..

    celý článek »

    Video: Týdenní výhled pro EUR/USD (1.7.2013)

    Eurodolar pokračoval minulý týden v nastoleném medvědím trendu, který započal po slovech šéfa FEDu Bena Bernankeho o budoucnosti kvantitativního uvolňování. Eurozónu čeká v tomto týdnu zajímavá série dat z poměrně krizových států Španělska a Itálie..

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pondělí 01.07.2013

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 28.6.Změna1.7. Americký dolar USD 119.8410 +0.42%19.9250...

    celý článek »

    Pondělní obchodování je velmi volatilní !

    Evropské trhy předvádí v úvodu týdne zajímavé pohyby. Krátce po zahájení obchodování se nesl ve znamení růstu, který těsně před obědem sklouzl k mírnému výběru zisků. Krátce po 13.hodině se trhy opět snaží útočit směrem vzhůru.

    celý článek »

    V Evropě rostou ceny rychleji než v ČR

    Nejvíce vzrostly meziročně evropské ceny potravin, alkoholu a tabáku, a to o 3,2 procenta. Za energie zaplatili lidé v členských zemích EU o 1,6 procenta více. V České republice jsme na tom...

    celý článek »

    Třinecké železárny vytěsní akcionáře

    Představenstvo společnosti Třinecké železárny svolává na středu 31. července mimořádnou valnou hromadu. Činí tak na základě žádosti majoritního akcionáře MORAVIA STEEL. Valná hromada má rozhodnout o tzv.

    celý článek »

    Eurozóna - inflace v červnu poroste na 1,6%

    Podle Eurostatu se pro červen odhaduje další růst indexu spotřebitelských cen v eurozóně meziročně o 1,6% oproti květnovým 1,4 a dubnovým 1,2%. Ceny potraviny včetně alkoholu a tabákových výrobků stagnovaly rostly meziročně stejně jako v květnu o 3,2%,...

    celý článek »

    Evropa po úvodním růstu otočila; Nokia po dohodě se Siemensem +7 %

    Evropské akciové trhy po úvodním růstu aktuálně svůj směr otočily a pohybují se poblíž včerejšího závěru, případně mírně v záporu. Dochází tak k výběru zisků poté, co indexy zaznamenaly první týdenní zisk od poloviny května, a i přesto, že se index nákupních manažerů ve výrobě v eurozóně vyšplhal za červen na 16měsíční maximum a překonal tak očekávání analytiků.

    celý článek »

    Koruna se ráno příliš nevzdaluje od 26,00, dolar čeká na ISM

    Koruna se na začátku týdne vůči euru téměř nehýbe. Kurz se nachází těsně u hranice 26,00, během rána tu byl pouze jeden mírný výkyv směrem dolů. Na domácí měnu příliš nepůsobí dobrá data z ekonomiky, kde index nákupních manažerů pozitivně překvapil a posunul se o něco výš nad hranici 50 bodů.

    celý článek »

    11.h - těsně před obědem otáčí trhy dolů !

    Evropská a japonská makrodata dodala trhům v úvodu obchodování dech. Ten ale teď dochází. Rostoucí výnosy US dluhopisů strhly téměř celou Evropu do mínusu. Německý DAX již ztrácí -0,72%, francouzský CAC 40 koriguje o -0,22%.

    celý článek »

    Japonská data OK, ta čínská úplně ne !

    Úvod nového, v tuzemsku prázdninového týdne přináší Pražské burze mírný nárůst (0,65%). Index PX tak se „zaťatými pěstmi“ zatím odvrací možnost být členem „medvědího trhu“. Pozitivní nálada však vládne na většině evropských trhů.

    celý článek »

    Akcie Research in Motion (BlackBerry) propadly o 28%

    Akcie technologické společnosti Research in Motion (výrobce telefonů BlackBerry) v pátek klesly nejvíce od dubna 2000, o celých 28 %. Důvodem byla vykázaná čtvrtletní ztráta (13c na akcii proti očekávánému zisku na akcii 8c) očekávání byla relativně...

    celý článek »

    ČEZ bude aktualizovat harmonogram dostavby Temelína

    ČEZ oznámil, že bude kvůli pádě vlády uprostřed probíhajícího tendru aktualizovat harmonogram dostavby JE Temelín. Jednání se zájemci o stavbu se podle tiskové mluvčí ČEZ tento týden dostanou do další fáze a ČEZ následně vydá oznámení o novém...

    celý článek »

    NWR sníží počet pracovníků o 7%

    OKD, dceřiná společnost NWR, sníží počet pracovníků v administrativě o 250 a počet najímaných externích pracovníků o třetinu na 2700. Firma také v rámci opatření ozánmených minulý měsíc sníží investice, sloučí řízení dolů a sníží administrativní náklady..

    celý článek »

    Euro proti dolaru mírně nad hranicí 1,30 USD/EUR

    Dolar proti euru pokračoval na začátku minulého týdne v posilování, když se ve středu kurz přiblížil hranici 1,30 USD/EUR. Dalším ziskům americké měny ale zabránila horší data ze západního břehu Atlantiku, především revize údajů pro HDP za Q1 13 z...

    celý článek »

    Rádi snášejme nerozumné

    Scénáristé mají to klišé rádi: velká bojová scéna ve filmu, hlavní padouch již vypadá zcela vyřízeně. Kladní hrdinové začínají opatrně jásat a uvolňují pozornost. Avšak zlo ještě sbírá poslední zbytky sil a náhle chytí hrdinovu lásku za kotník nebo z posledních sil pozvedne pistoli.

    celý článek »

    Aktuálně ze světa financí

    Ranní shrnutí (26.04.2024)

    Sentiment na Wall Street se zlepšil poté, co společnosti Microsoft a Alphabet zveřejnily vyšší než očekávané zisky a dosáhly dobrých výsledků v oblasti cloudových služeb a umělé inteligence. Obě společnosti dnes v předobchodní fázi posílily o 5 %, resp...

    celý článek »

    Rozbřesk: Mohou vyšší sazby Fedu vést k rychlejšímu snižování sazeb v eurozóně?

    Oddalování momentu prvního poklesu sazeb v USA začíná pomalu ale jistě názorově štěpit evropské centrální bankéře. Strnulost inflace, odolný trh práce a možná i riziko dalšího povolebního nárůstu amerických deficitů vedou americký Fed k velké obezřetnosti - trhy nejenže přestávají věřit poklesu sazeb, ale na trzích se objevují i první sázky na jejich růst (podle analýzy Financial Times opční trhy dávají zhruba 20% šanci na růst sazeb v následujících 12 měsících).

    celý článek »

    Bitcoin se zastavil a hledá směr další cesty

    Bitcoin se po dokončení události půlení 19. dubna pomalu, ale vytrvale zotavoval a smazal značnou část svého nedávného propadu. Zdá se však, že toto oživení je prozatím pozastaveno poté, co cena nedokázala zdolat 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA).

    celý článek »

    USA: Slabší HDP, ale hlavně vyšší inflace

    Americká ekonomika v 1Q zpomalila na mezičtvrteltní anualizované (tj. čtyřmi vynásobené) tempo 1,6 % z předchozí (revidované) hodnoty 3,4 %. USA tak rostly nejpomalejším mezičtvrtletním tempem za poslední skoro dva roky.

    celý článek »

    Jarní mrazy a měnová politika

    Noční mrazy podle ovocnářské unie ČR způsobily jednu z největších škod na úrodě za poslední století. V Čechách prý mrazy zlikvidovaly téměř veškerou úrodu ovoce, na Moravě zhruba polovinu.

    celý článek »

    Necílíme kurz. - Z Japonska zní

    Bank of Japan ponechala dle očekávání sazby beze změny. Bude pokračovat v nákupech státních dluhopisů, vynechána však byla pasáž o stejných objemech. Slabý japonský jen banka vnímá. Nepozoruje však jeho zásadní dopady na jádrovou inflaci. Guvernér Ueda...

    celý článek »

    Spanish retails sales much lower than expected

    9:00 – Španělská míra nezaměstnanosti: 12,29 % vs. 11,92 % oček. vs. 11,76 % dříve Maloobchodní tržby (sezónně očištěné): 0,6 % r/r vs 2,2 % oček. vs 1,9 % dříve Také údaje o francouzské spotřebitelské důvěře byly nižší, než se očekávalo, a to 90 oprot...

    celý článek »

    USDJPY (26.04.2024) - Graf dne

    Bank of Japan today held rates unchanged at 0.1% level, leading to another wave of Japanese yen depreciation, as USDJPY hit 156 level at 34-year highs. The bank boosted core CPI median forecast for fiscal 2024 to 2.8% vs 2.4% in January, but Core CPI i...

    celý článek »

    Intel: Slabé výkony v AI a slabý výhled

    Největší americký výrobce čipů reportoval výsledky za 1. kvartál tohoto roku. Tržby činily 12,7 mld. USD (+8,5 % r/r) a byly o 80 mil. níže oproti odhadu. Největší segment spotřebních čipů vzrostl meziročně o 30 % na 7,5 mld.

    celý článek »

    Savarin p.l.c.: Výroční zpráva za rok 2023

    Savarin p.l.c. společnost založená dle práva Maltské republiky B2, Industry Street, Zone 5 Central Business District, Qormi, CBD 5030 Malta zapsaná v maltském obchodním rejstříku pod registračním číslem C 92435 Společnost Savarin p.

    celý článek »

    Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené

    Americký ropný a plynový obr, společnost Chevron, vykázal za 1Q roku celkové tržby na úrovni 48,72 mld. USD oproti trhem očekávaným 50,66 mld. USD. Před rokem tržby dosáhly úrovně 50,79 mld. USD. Čistý zisk meziročně poklesl o 16% na 5,5 mld.

    celý článek »

    Kurzovní lístek ČNB na pátek 26.04.2024

    Aktuální a historické kurzovní lístky ČNB >>On-line kurzy měn >>Grafy kurzů >>Nejlepší kurzy >>Aktuální zpravodajství >>Kurzovní lístek České národní banky Stát, měna Kód Počet Kurz Kurz 25.4.Změna26.4. Americký dolar USD 1 23.4700 +0.04%23.4810...

    celý článek »

    Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě

    Skupina Holcim investuje do modernizace čížkovické cementárny, nový projekt Airlock se zaměřuje na snížení emisí CO2. Tato iniciativa reflektuje pevný závazek společnosti dosáhnout uhlíkové neutrality v co možná nejkratším čase. Investice ve výši 1.

    celý článek »

    USD/JPY překonalo všechna maxima od roku 2023

    USD/JPY se nachází ve stabilním vzestupném trendu poté, co se na začátku března dostal do blízkosti 200denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA). Ve čtvrtek pár zaznamenal čerstvé 34leté maximum a prodloužil tak svou rally v rámci území, které měly&he

    celý článek »

    Výsledky zajistily zelený závěr týdne

    Během pátku se na hlavních trzích obchoduje podle jednoduché myšlenky: Když se daří velkým technologickým firmám, na dalším už málo záleží. O směru obchodování prakticky rozhodly Alphabet s Microsoftem svými výsledky už po včerejším závěru.

    celý článek »

    USDJPY na nových 34letých maximech 📈

    Bank of Japan dnes ponechala úrokové sazby na nezměněné úrovni 0,1 %, což vedlo k další vlně oslabení japonského jenu, v důsledku čehož pár USDJPY dosáhl úrovně 157,40, což je nový nejvyšší bod za posledních 34 let. Investoři sice neočekávali, že BoJ t...

    celý článek »

    Kam investuji ?

    Rád bych se s vámi podělil o úžasný objev a novou investici, která mi umožnila propojit dvě oblasti, které mě fascinují: kryptoměny a umělou inteligenci GPT.

    celý článek »

    Komentář k dubnové volatilitě

    Po osmi růstových měsících došlo na kryptoměnovém trhu k silnější korekci. Její nejdramatičtější fáze nastala chvíli poté, co íránské drony odstartovaly na Izrael. Stalo se tak během víkendu a jediné otevřené trhy, kde mohli vyděšení investoři bojící se&h

    celý článek »

    Region i euro posilují (Komentář) (26.4.2024)

    V Česku patřil tento týden výrokům centrálních bankéřů a indikátorům důvěry. Nálada v tuzemské ekonomice se dle konjunkturálního průzkumu v dubnu opět zlepšila. Celkový ukazatel vyšplhal na nejvyšší hodnotu za poslední rok. Spotřebitelská důvěra byla n...

    celý článek »

    Mrazy a poškození vegetace

    Mrazy a poškození vegetace ??V období do 18. do 26. dubna klesaly minimální teploty pod bod mrazu. Nejčastěji kolísaly mezi 0 až -2 °C, na některých lokalitách klesly až k -5 °C v nižších a středních polohách. ??Tyto mrazy se běžně.

    celý článek »

    Spor o důchody mezi ANO, vládou a prezidentem (video)

    Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) a místopředseda sněmovny Radek Vondráček (ANO) se ve čtvrtečních Událostech, komentářích přeli třeba o to, kdo je populista a jestli máme v Česku konstruktivní opozici. Pekarová Adamová tvrdí

    celý článek »

    Zámořské akciové indexy uzavřely týden růstem

    Hlavní zámořské indexy uzavřely páteční obchodní seanci výrazným růstem, kdy indexy S&P 500 a Nasdaq 100 dokázaly uzavřít s růstem přes 1 %. Růst byl podpořen dvěma faktory, tím prvním jsou solidní výsledky Googlu (Alphabet) a Microsoftu.

    celý článek »

    Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃

    Společnost Abbvie (ABBV.US) po zveřejnění výsledků za první čtvrtletí roku 2024 klesla o téměř 4,0 %. Reakce investorů na zveřejnění odráží smíšenou zprávu. Poklesy lze přičíst především zklamání z prognóz prodejů vlajkového léku společnosti Humira. Ně...

    celý článek »